Border Collie Klubbens Februar arrangement

Border Collie Klubben indtog Sorø Hallen i går! I den lille hal var der Begynder Udstilling og Rally Prøver og i den store ring var der LP om dagen og HTM om aftenen.

Jeg kørte hjemme fra kl. lidt i 7 og var i hallen 10 min. senere. Jeg havde kun Beat med mig. De andre hunde var tilmeldt HTM konkurrencen om aftenen, så de skulle ikke ligge i hallen hele dagen. Beats nye program er langt fra klar, så han var ikke tilmeldt.

Dagens første program punkt for mig var soignerings-undervisning i forbindelse med begynder udstillingen. Begynder udstillingen er en udstilling, som BCK afholder en gang om året. Det er en almindelig certifikat udstilling, der dog først starter efter frokost, så om formiddagen er der undervisning i soignering, ringtræning og dommeren fortæller lidt om hvad han kigger på, når han dømmer og forklarer nogle af de mest brugte fagudtryk, der bruges til at beskrive hundene.

Soingneringundervisning

Soigneringsundervisningen gik fint. Ca. 10 familier med deres hunde deltog og alle endte med at være klar og shinet op, til at gå i ringen senere.

Derefter tog Felicia over med ringtræning og jeg kunne køre hjem og hente Whisper, Biscuit og Beat.

Ingelise gjorde rent efter soigneringen mens Felicia underviste i ringtræning - en ekstra udfordring for hundene!

Jeg tilbragte eftermiddagen med at kigge på lydighed, gå tur med hundene og snakke med venner og bekendte. Hero fik også hilst på Chevy igen – den tæve, som forhåbentlig skal være mor til hans hvalpe engang i løbet af sommeren.

Lydigheden trak ud og det begyndte at være lidt nervepirrende i forhold til at nå vores HTM start tidspunkt kl. 17 og vi blev desværre også ½ time forsinkede…

Beat blev lidt søvning af alt det lydighed - Zzzzzzzz

Min første hund i ringen var Hero… Woooohoooo debut med ‘All For The Best’. Det havde jeg glædet mig meget til, men da jeg stod der, var det nu lidt nervepirrende.

Hero og jeg er stadig ved at lærer hinanden at kende i konkurrence sammenhæng. Jeg ved ikke helt hvordan han skal tackles endnu. Jeg har tidligere haft gode erfaringer med at bare lade ham være ude og opleve inden han skal i ringen og jeg har haft rigtig dårlige erfaringer med bare at tage ham ud få minutter inden, men i går gjorde vi nok lidt for meget inden… Han var ude og gå sammen med fremmede hunde, som han skulle forholde sig til, han sad i hallen og så lydighed og hilste på folk og hunde og når han ikke var ude sammen med mig, så sad han i sit bur og kunne kigge ud på det hele. Jeg tror, at han var træt da vi gik i ringen. En træt Hero arbejder jo stadig og han var super i ringen. Tempoet var bare sat en lille tand ned og der var en tand mindre drive end jeg er vant til. Til gengæld var der heller ingen frustrede lyde, fordi hans ben ikke vil bevæge sig hurtigere end de kan – det kan nogen gang frustrere ham, at han ikke kan bevæge sig hurtigere end han kan. Vi missede et par tricks, men jeg kan se på videoen, at vi satte en slalom ind i stedet :-).

Alt i alt var jeg rigtig rigtig glad for vores debut og dommerne kunne heldigvis også lide programmet. Hero fik 27,5 points ud af 30 mulige og vandt klassen næsten 4 point foran nærmeste konkurrent.

Biscuit næst i Freestyle 3. Vi skulle lave ‘Its  A Hard Knock Life’ og da jeg tog ham ud af buret, var det lidt lige som i England for 3 uger siden. Han gøede, var over-gearet og så begejstret, at jeg ikke rigtigt kunne styre det. I England prøvede jeg at holde fast i vores sædvanlige opvarmnings rutiner og det gik ikke helt, så denne gang forsøgte jeg bare at spille bold med ham og leget, så han kunne krudte af. Det gik bedre. Han var glad og oplagt i ringen, men forholdsvis styrbar. Vores spand gik i stykker midt i ringen. Hanken røg af i den ene side… Stakkels børnehjemsbørn… Ikke nok med, at de skal gøre rent hele dagen, de har også defekte spande :-D. Biscuit vandt klassen med 26,63 points – med 2½ point ned til nr. 2.

Skønne gamle Whisper. Han elsker at være i ringen og jeg elsker at være der sammen med ham. Tidligere i hans karriere, har jeg altid følt et vis pres, når jeg var i ringen med ham. Vi havde så meget at leve op til og så mange forventninger – mine og andres – at leve op til, men nu er han 12 år gammel, lidt stiv hist og pist og kroppen bevæger sig ikke mere så  hurtigt. Vi har kun et mål, når vi går i ringen – vi skal have det fantastisk sammen og nyde hvert sekund og det gør vi… I går resulterede det i et fint, flydende og afslappet Apollo 13 program og dommerne gav os 27 point og vi vandt klassen over 4 point foran 2. vinderen. Åhhhh dejlige gamle Whisper.

Da jeg havde været i ringen med Whisper, var der en kort pause og derefter skulle jeg dømme et par klasser, regne placeringer ud, gøre klar til og afholde præmieoverrækkelse…

Tusind tak til alle de dejlige mennesker i HTM verdenen for en skøn aften. Sikke mange spændende nye programmer I havde med!  Og tak til mine drenge for 3 x 3½ – 4 skønne minutter i ringen 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Hero, Konkurrence, Video, Whisper. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s