Heros Dag

Vi er lige kommet hjem efter en lang dag i Værløse. Hvordan kan det være, at man I England kan nå 100 starter på samme tid, som vi bruger på 30? Jeg kunne virkelig godt tænke os, at de her stævne dage ikke var så lange, men jeg ved ikke helt hvad det er, som vi gør forkert…

Jeg stillede kun op med en hund i dag – Hero i Freestyle kl. 2. Han var en lille stjerne. Han satte så godt som ikke en pote forkert i ringen. Jeg var så stolt af ham og så tilfreds med hans indsats. Han vandt klassen og er nu kvalificeret til kl. 3.

Hero med sine præmier

Han gøede lidt gennem hans program i dag… og det er selvfølgelig noget, som jeg skal have fokus på, men jeg er ikke meget bekymret over det lige pt. Han har ikke tidligere gøet til konkurrencer, men han har gjort det i træning og ved opvisninger, hvis han har følt sig presset af omgivelserne. I England trænede vi en del i en ret lille hal og det var han mere støjende end jeg tidligere har oplevet ham, men da vi kom hjem forsvandt det igen. Den hal, som vi konkurrerede i i dag, virker klaustofobisk på mange hunde og vi ser faktisk meget sjældent nogen vise deres bedste, når der er konkurrencer i den. Hero var ikke den eneste, der reagerede på omgivelserne. Både i dag og ved andre konkurrencer, har vi set mange hunde være påvirkede af hallen, så før jeg ændre taktik i forhold til Heros gø træning, vil jeg godt lige se, hvordan han reagerer i andre omgivelser. Læs om mine tanker vedr. gøen – klik her!

Helles, Jettes og mine hunde på rad og række

Sååååh Hero var en stjerne i dag og jeg burde være rigtig begejstret og det er jeg egentlig også, men der er lidt malurt i bægeret… jeg har noget dårlig samvittighed over for mine andre hunde og det nager lidt. Hero har haft en super dag. De andre har siddet i bilen eller i bure fra kl. ca. 7 til 19 :-(. De var ude og gå en tur i morges inden vi tog afsted, de gik en lille tur da vi kom frem og en lille tur i frokost pausen. Det har været det…

Vicky gik en tur med Biscuit – tusind tak Vicky! Han var ude og lege med sin søn Zimba, så han har nok i virkeligheden haft en ok dag.

Whisper har siddet i sit bur – oven i købet i en anden bygning, så jeg har ikke engang kunnet kigge til ham. Da jeg kom over efter Heros klasse, havde han rykket hele sit bur 10 – 15 meter tættere på døren, så det var nok hans forsøg på at fortælle mig, at han havde fået nok. Han virker rigtig træt nu, så de mange indtryk har nok alligevel givet ham en på opleveren.

Whisper på 'vandring' med sit bur - han var gået med det, som om det var en hamster-bold!

Beat har siddet i bilen hele dagen – et rum med mange gøende og knurrende hunde uden nogen mennesker til at holde orden på tropperne (hundene stod i en anden bygning end konkurrencen var i og der måtte ikke være hunde i konkurrence hallen) ville være enormt stressende for ham. Det ville han ikke kunne tackle – han stoler meget på mig og er meget afhængig af, at have mig at støtte sig ti og det kunne han ikke have i dag, så bilen var den eneste mulighed.  Da jeg kom hjem tog jeg ham ud på den nærmeste mark og spillede bold med ham, indtil han fik brændt alt den indestængte energi af. Ikke en optimal måde at motionere en Border Collie, men nogen gange er det bare sådan…

De har alle sammen fået en ‘tygge ting’ som de hygger sig med nu. Jeg tror, at de nyder at være hjemme.

Så joh – jeg er rigtig glad for Heros præstation i dag. Jeg kunne ikke have forlagt mere af ham – men jeg kan nok glæde mig lidt mere over det, når han og de andre hunde har fået en rigtig god løbetur i skoven eller på engen i morgen!

Whisper har lagt sig i stolen med sin tygge-ting

Hero skyndte sig hen i hundekruven

Beat er kravlet ind i sin hule under skrivebordet...

-Og Biscuit ligger selvføgelig på sofaen - det er jo der sheltier hører til 🙂

Tak til arrangørene for en fin dag!

Dette indlæg blev udgivet i Hero, Konkurrence. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s