Selv om man kommer op i alderen, skal man jo stadig udfordres…

Whisper er ved at være en gammel mand – han er fyldt 12 og kroppen viser tydelige tegn på alder… men hjernen er stadig klar og den har brug for udfordringer. Whisper skal træne – og helst lige så meget som de yngre hunde.

Men hvis vi skulle træne hans Apollo 13 HTM program flere gange om ugen, så ville både Whisper og jeg kaste op over det, så vi prøver at lave alle mulige andre ting.

I går klikkede jeg Whisper til at sætte en pote i bide-ringen. Det lyder som en let target-øvelse, men når man gennem et 12 år langt liv kun har brugt bide-ringe til at samle op og bære i munden, så er det meget svært, at tilbyde en anden adfærd!

Touch!

Nej nej nej Whisper - du skal træde ned i den, ikke komme hen til mig med den!

I dag trænede vi fremadsendelse – som den ser ud i elite klasse. Whisper kender øvelsen ud og ind, det viste han ved flere lejligheder. Da jeg ved en fejl kom til at give ‘felt’ kommandoen i stedet for ‘kegle’ kommandoen, løb han stadig ud til keglen og da jeg kom til at sige ‘dæk’ i stedet for ‘stå’ ude i feltet, så nægtede han at lægge sig – man står først i feltet og derefter lægger man sig! Jo jo da – man skal ikke sådan lave om på tingene 🙂

"Feltet"

Pudsigt egentlig, fordi jeg altid har lavet om på tingene i Whispers træning. Han har aldrig kunnet styre, at lære sine øvelser uden ad – så ville han begynde han at snyde og ‘løbe om kap’ med mig. Så med ham, har jeg altid ændret rækkefølge, kombineret øvelserne forskelligt osv. Men nu får han lov til at gøre som han vil. Vi skal bare have det sjovt sammen og det har vi.

Whisper elsker bolde! Så det bruger vi stadig en hel del i træningen – godbidder er gode, men det er bold der skal til!

Hero har også sin mening om hvad han vil belønnes med, så i dag gik han selv hen i træningstasken, for at finde den bold, som han godt kunne tænke sig 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hero, Træning, Whisper. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s