VM i Salzburg – HTM dag

Efter morgenmaden gik Kath og jeg over i hallen. Jeg ville gerne være der i god tid, for informationsniveauet havde ikke været så højt, så jeg vidste ikke rigtigt hvor jeg forventedes at være hvornår.

Vores hotel lå lige over for Salzburg Messe, så det tog os 5 minutter at komme derover. Vi fandt Arena’en og en del af landsholdene, men ingen arrangørere… Til gengæld havde vi god tid til at beundre den flotte ring. Det så så godt ud.

Dommerne

Kl. 8.30 startede indmarchen og åbningen og derefter gik konkurrencen i gang. Bag dommerbordet sad Petra Mala fra Tjekkiet, Donelda Guy fra Jersey og jeg selv fra Danmark.

Niveauet var blandet. Nogle WOWede mig vildt og andre var mere ‘almindelige’. De fleste gjorde det rigtig godt. En enkelt hund virkede meget stiv og begrænset i sine bagbensbevægelser, så arrangørene sørgede for, at den blev checket hos udstillings-dyrlægen og der var ikke noget i vejen med den, så det var glædeligt. Donelda ønskede også en af hundene tjekket, fordi den havde en brun plet på halsen eller sådan noget. Det var ikke noget jeg fandt bekymrende, men hun ville gerne have det undersøgt, så det blev det.

De enkelte dommeres points er ikke blevet offentlig-gjort, så hvis nogen er interesserede, vil jeg offentliggøre mine:

Handler (Country) Presentation/Difficulty/Musical Int.
Susann Wastenson (S) 7,5/6,3/6,8
Galina Chogovadze (Rus) 7,7/5,2/6,0
Esther Niemeijer, Sheltie (NL) 5,5/6,0/7,0
Valentin Kuzmin (Rus) (4,0/6,7/8)
Anne-Mette Retvig (F) 7,9/7/7
Mari Muhonen (Fin) 8,5/7/6,8
Eleonor Mattsson (S) 3/4,8/8,8
Susanna Ekholm (Fin) 8,5/7,3/8,8
Vanda Gregorova (CZ) 9/8,6/7
Jules O’Dwyer (B) 7,5/7,8/5
Birgit Gragober (Austria) 5,5/7,1/7,4
Tanja Lablanc (NL) 5/5,8/6
Sandrine Mullie (B) 9/7,6/8,7
Erika Johansson (S) 5,6/5,8/7,8
Anja Christiansen, Border Collie (DK) 6,8/8,1/8,3
Luc Daems (B) 8/7/8,5
Ayala Naor (Israel) 5/4,9/6
Thierry Thomas (F) 8/8,8/7,8
Hana Marsalova (CZ) 7,1/5,9/7,2
Katja Tamminen (Fin) 9,2/8,3/9,7
Marina Delsink, Tervuerne (NL) 5,3/6,9/7
Sidsel Lauridsen (DK) 5,6/6,6/7
Linda Tolkki (S) 6,9/7,1/5,4
Corinne Medauer (F) 7/7/7,2
Simona Drabkova (CZ) 8,1/7,8/7,9
Ulrika Persson (S) 6,8/6,2/7,7
Helle Larssen (DK) 7/8,3/7,7
Polina I’lina (Rus) 8/7,4/8,1
Arlette Cloes (B) 7/7,2/8,8
Esther Niemijer, Australian Shepherd (NL) 6,3/7,7/7,5
Henriette Ortmann (DK) 7,9/5,9/7,9
Christiane Hanchir (B) 4/5,2/8,2
Carina Persson (S) 7/4,6/5
Florance Grasswill (F) 6,8/6,2/6,6
Marina Delsink, Groenendael (NL) 6,3/6,5/7,8
Anja Christiansen, sheltie (DK) 7,4/5,1/7,2

Det var hårdt arbejde, at dømme. 38 programmer uden en eneste pause. Vi havde ca. ½ minut til at dømme hver ekvipage – alt for lidt. Jeg opgav ret hurtigt at holde øje  med ekvipagerne mens de gik ind og ud af ringen. Det bør dommerne gøre – for at sikre, at de overholder reglerne mens de er i ringen – men det var simpelthen ikke en mulighed. Det hele gik så stærkt, at det enkelte gange skete, at den næste ekvipage gik i gang inden jeg var færdig med at dømme den forgående. Jeg følte mig enormt presset og hele min krop arbejdede på højtryk for at at bevare koncentrationen og give alle en fair bedømmelse. Da jeg rejste mig fra dommerbordet følte jeg mig fysisk syg og utilpas. Heldigvis gik det over efter at have slappet af en times tid, men hold da op… jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Enkelte programmer står virkelig klart i min hukommelse:

Katja Temminen viste et super præcist program til et mix af klassisk musik og rock. Midt i programmet skiftede Katja pludselig kostume samtidig med at musikken skiftede. Hunden arbejde super præcist med meget små/ingen håndsignaler. Fed ide og flot udførsel.

Thierry Thomas optrådte til musikken fra The Man with the Iron Mask – Whisper’s musik. Det rørte mig dybt og jeg måtte tage mig vældigt sammen for ikke at få tåre i øjnene ved dommerbordet.

Sandrine Mullie med sin lille bitte hvid toy puddel. De er bare så elegante sammen og den lille bitte hund er super præcis!

Da konkurrencen var færdig, spiste vi frokost i hallen og derefter gik Kath og jeg over på hotellet for at opdatere Euro HTM bloggen med dagens resultater og slappe lidt af… det blev imidlertid ret hurtigt kedeligt at slappe af, så i stedet besluttede vi, at tage ud og kigge lidt på Salzburg.

Vi tog den lokale bus til centrum – noget af en udfordring… vi fulgte intenst med på bykortet! Vi stod af ved Mirabell Gardens og gik gennem den smukke have ned mod floden og over Market Steg, en bro hvor forelskede par låser hængelåse fast med deres navne på. Super romantisk 🙂

Vi kom forbi en butik, hvor de kun solgte Mozart kugler! Der blev købt chokolade med hjem til David og min far. Der var også en svensk slik butik. Der købte vi dog ikke noget. Vi nøjedes med at undre os over, hvad der var specielt nok ved svensk slik til, at man kan have en butik, der ikke sælger andet.

Efter et par timer i centrum, tog vi bussen tilbage til hotellet. Kl. 20 var der dommer middag, så vi skulle lige i bad og klæde om.

Hyggelig middag sammen med den tjekkiske dommer og med Vanda som tolk. Vi brød dog forholdvis tidligt op, da vi alle havde haft en lang dag og forventede at have flere lige så lange dage foran os.

Sengetid – vi sov næsten før hovedet ramte puden.

Dette indlæg blev udgivet i Dommer. Bogmærk permalinket.

Et svar til VM i Salzburg – HTM dag

  1. Pingback: Læs om mine oplevelser ved VM i Salzburg « Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s