Dog Olympic Games 2012

Torsdag d. 20. sep 2012

Mit vækkeur ringede kl. 4.30. Kl. 5.30 kørte drengene og jeg hjemme fra. Kl. lidt over 6 var jeg i Næstved, hvor Beat og Bridie blev afleveret hos mine forældre. Videre mod Charlotte i Holbæk, hvor Hero og Biscuit skulle være og endelig kurs mod Roskilde, hvor jeg skulle mødes med Helle.

Med Helle vel ombord, fortsatte vi mod Kastrup, Parkeringshus 12 og Terminal 3. Afgang mod Italien!

Helle på vej fra parkeringshuset mod terminalen

Security checket var god underholdning. Mine tasker kom igennem i løbet af ingen tid. Helle påstod, at hun manglede sit ur og sit bælte. Hun havde alt andet – men manglede de to ting. Vi efterlyste det hos de travle security folk, der gjorde deres bedste for at ignorere os, men til sidst gav op og meddelt, at det lå sammen med Helles taske (mmm hun havde alle sine ting og mangle kun sit ur og bæltet), der var blevet stoppet, fordi den indeholdt væske. Helle var mildest talt gnaven. Hun havde ingen væsker i sin taske. De kunne pakke sig kunne de, de security folk, for hun vidste da nok, om hun havde pakket væsker i sin taske eller ej. Men hovsa…. Op af tasken trak den rare security mand to pakker tandpasta! Nåh ups… godt så! Helle fik lov til at beholde sit tandpasta og vi kunne komme videre mod terminalen. Helle grumlede og jeg gnækkede!

Morgenmad i lufthavnen

Morgenmad i lufthavnen og så skulle jeg lige nå, at købe et par julegaver og de skulle selvfølgelig pakkes ind…. Men tilsyneladende må man i Illums Bolighus ikke bruge tape, når man pakker gaver ind, for hvis ikke man bruger tape, så åbner gaverne sig som en blomst, når de bliver pakket ud. Det sagde damen i hvert fald. Desværre tager det ret lang tid, at pakke gaver ind uden tape – især for en nybegynder og det var lige præcis sådan en, jeg havde med at gøre… men hun beroligede mig med, at de skal kalde på en 3 gange over højtalerne, før de må lette uden at man er om bord på flyet!!! Argh!!!!
Vi nåede gaten præcis som de var ved at board’e, fandt vores pladser og fik besked om, at afgangen ville blive 30 min. forsinket.

Flyveturen gik glimrende. Jeg fik lavet noget HTM udvalgsarbejde undervejs, spist frokost og snart landede vi i Venedig. Vi kom ned i bagage hallen og skyndte os at få vekslet penge, så det var klaret inden vores bagage kom… det gjorde den bare først 1½ time senere!!! Eller dvs. min kuffert kom efter ca. 1 time – Helles noget senere!!!!

Vi slog ventetiden ihjel med at tage billeder foran en italiensk udseende reklame søjle og beundre de smukke security/politi/told hunde. Det italienske told/politi havde kæmpe store schæferhunde og når de ikke patruljerede i hallen, lå de i bure, der stod på en række ude foran told kontoret. Burene virkede meget små til så store hunde – i begyndelsen troede jeg faktiske ikke på, at det var politiet/toldernes hunde, der sad i dem – og de stod i hallen, hvor folk hastede forbi med deres kuffereter. Det virkede, som om, at det måtte være enormt stressende og ubehageligt for hundene, men hundene så ikke sådan ud. De slappede af, når de kom derind og bekymrede sig tilsynelandende ikke om hverken forbi passerende eller burenes størrelse.

1½ times ventetid i lufthavnen

Vi blev hentet i lufthavnen af stakkels Roberto, der havde ventet på os i 2 timer og som i øvrigt ikke talte engelsk. Han kørte os til Lignano – ca. 1 times kørsel fra Venedig – hvor Karina og hendes mand Gianni mødte os. De sørgede for, at vi blev indkvarteret og tog os med op i hallen. WOW sikke en hal og sikke en ring! Det er helt overvældende forhold! Fantastiske tæpper, imponerende omgivelser. Alt er helt utrolig flot.

WOW sikke en ring!

Her ville jeg gerne have optrådt med mine drenge!

Dommerbordene

Vi fik styr på klasser, antal deltagere mv. Karina og et par af de andre deltager trænede i hallen og Helle og jeg gik en tur, så vi ikke havde set deres programmer på forhånd. Lige som oppe i hallen, så var de fysiske rammer om hele den her event fuldstændigt overvældende. Fantastiske luftemuligheder, flotte baner på super godt underlag og rigtig god plads.

Karina og Darling

Det utrolige er, at der virkelig er kælet for detaljerne – på hotellet har de fået lavet ’Forstyr ikke’ skilte specielt til lejligheden og rundt om alle banerne er der store bannere med DOG OLYMPIC GAMES logoer og disciplinens navn sammen med sponsor bannere, men samtidig er der bare så mange andre ting, der ikke er styr på – som f.eks. at klasse rækkefølge og start tidspunkter ikke er planlagt på forhånd, så deltagerne ved ikke, hvornår de skal i ringen. Karina blev udnævnt til stævneleder i formiddags og forventedes allerede om eftermiddagen, at have styr på alting, hvilket virker noget urimeligt. Men alt i alt er det hele meget overvældende og flot.

Midt på stævnepladsen er der et stort springvand og det virker som om, at det er centrum for konkurrencen – der er podium til præmieoverrækkelserne og der står boder med alverdens hundeting.

En vest med kraftige magneter syet ind på strategisk rigtige steder og legetøj med magneter i, så legetøjet kan hænge fast uden på vesten.


Vi var tilbage på hotellet kl. 19 og havde en times pause inden middag kl. 20.

Kl. lidt i 20 gik det op for os, at vi nok havde lidt travlt, men på den anden side, så var vi allerede ved at vænne os til, at ’Italiensk tid’ ikke er helt det samme som dansk tid, så vi blev enige om, at vi nok ikke behøvede skynde os så meget. Argh! Da vi kom ned 10 min. over 20 sad Karina og Gianni og ventede. UPS! Undskyld!

Maden var overvældende. Vi forstod ikke helt konceptet, for der blev ved med at kommer retter! En forret, en pasta ret, en hovedret og en dessert! Og efter hver ret troede vi, at vi var færdige med at spise!

Da vi var midt i måltidet, kom Roberto – vores stakkels ven fra lufthavnen – og meddelte Karina, at Donelda Guy var ankommet. Hun er konkurrenens 3. dommer. Donelda var imidlertid træt after sin rejse, så hun valgte at gå op på sit værelse og gå i seng i stedet for, at mødes med os andre. Hende ser vi over i hallen i morgen.

Da Helle og jeg kom op på værelset, var der myrer på gulvet! Mange! Og de kom ind gennem sprækker i væggen lige ved siden af min seng, så de var også i min seng! Så nu har jeg en anden seng! Længere væk fra væggen!
God nat… Over and out fra dag 1 i Italien 🙂

Fredag d. 21. sep. 2012

Vi skulle mødes i hallen kl. 8.30, så konkurrencen kunne starte kl. 9. Vi var i hallen til den aftalte tid. Det var der ikke ret meget andet der var! Vi manglede pointsedler, en dommersekretær, præmier og meget andet. Stakkels Karina og Gianni havde travlt med, at få fat på arrangøren og prøve, at få det hele til at hænge sammen.

Deltagerne fik 30 min til at træne i ringen og jeg, der er vant til dansk struktur meddelte naturligvis hvad tid ringen skulle være ryddet igen, så vi kunne være klar. ”Det bliver nok lidt svært” svarede Karina… ”Det er jo Italien, det her…”. Nåh ja, det er det jo også. Kl. lidt over 11 gik første hund på banen!!!!!

Der skulle styr på papirarbejdet inden vi kunne gå i gang.

Vi kørte alle de officielle klasser igennem inden frokost pausen. Niveauet var varierende, men de bedste ekvipager var ret gode og det var dejligt at få lov til at dømme en masse programmer, som jeg ikke havde set før.

Pointsystemet i Italien var en udfordring! Der er 8 sektioner, hvor man kan få max 25 points i hver: Teamwork, Dynamism, Concept, Choreography, Flow, Accuracy, Content og Difficulty. Derudover har man 4 sektioner: Barking, Manipulation, Health of dog, Improper use of props og Over/undertime of music, som man skal trække for. I alt kan man opnå 200 points. Det var rigtig svært at finde niveauet i starten og jeg fik da også lagt mine første points noget for højt, så jeg endte med at give de bedste ekvipager næsten max point, selv om jeg godt kunne forestille mig bedre kl. 1 ekvipager. Heldigvis gik det og jeg ramte ikke ’loftet’ og ved de næste klasse ramte jeg niveauet bedre.

En point-seddel

Efter dag 1 af Dog Olympics officielle klasser var stillingen som flg.

Kl. 1
1. Karina Lebro med Darling, 139 points
2. Barbara Cristallini med Dana, 129 points
3. Monica Mencarelli med Lady Moon, 111,7 points
4. Ilaria Mento med Ray, 94 points
5. Iliana Ferrari med Triliy, 89 points
6. Iiliana Ferrari med Liza, 85 points

Kl. 2
1. Angela Rampazzo med Idefix, 135 points
2. Iliana Ferrari med Zorba, 126 points
3. Iliana Ferrari med Aida, 96,33

Kl. 3
1. Simona Drabkova med Fredericia Alary Aslar, 134,3 points
2. Fruzsina Wilheim med Pamacs, 116,3 points

Trio
1. Liliana med Zorba og Triliy, 120 points
2. Liliana med Zorba og Aida, 0 points

Kvartet
1. Morgan og Paamacs, 82 points

Da de officielle klasser var færdige, skulle vi have frokost. Klokken var 13.00 og jeg blev spurgt hvad tid, jeg mente, at vi skulle starte igen. Kl. 14.00? Nej – en time var ikke nok til en Italiensk frokostpause. Ok, kl. 14.30? Ahhh 1½ time var nok også i underkanten, men ”lad os bare sige kl. 14.30, for så er folk nok så småt ved at være tilbage kl. 15.00”… Øhhhh ok – endnu en lektie i italiensk tid!

Så kl. 14.30 var Helle og jeg tilbage i hallen, men det var det bestemt ikke andre der var! Vi var mutters alene. Til gengæld indfangede Helle en Border Collie, der var brudt ud af sit bur og havde stjålet en masse mad og skidt midt i ringen!!!!!!!!! Hun indfangede den og så trådte hun i dens hundelort inde i ringen bagefter. Whoops!

Man forventer ikke, at træde i en hunde høm høm inde i ringen!

Kl. 15. 30 var vi klar til at gå i gang med Fun klasserne. Stakkels Gianni havde på det tidspunkt været oppe i receptionen, i den anden ende af det enorme område, ikke mindre end 3 gange og hente store læs af meget tunge medaljer, der så viste sig, at være de forkerte medaljer – stakkels mand.

Fun klasserne skulle ikke bedømmes med point, til gengæld fik hver ekvipage en skriftlig kritik og dommerne skulle desuden krydse niveauet af i bokse: can be improved, good, very good eller excellent i hver af de 8 sektioner, der også blev bedømt i de officielle klasser. Det tog ret lang tid, men til gengæld fik deltagerne også noget konstruktivt med hjem. Der var 15 deltagere i Fun klasserne og vi var klar til præmieoverrækkelse kl.17.

Liliana med Aida i fun klassen

Mindre end 30 starter og vi var i gang fra kl. 9 til kl. 17, men alle så ud til at hygge sig og handlerne så virkelig ud til at nyde at være i ringen, så det var ok.

Ved præmieoverrækkelsen fik alle deltagerne i Fun klasserne en medalje. De officielle konkurrencer afsluttes først i morgen. Der skal alle i ringen igen og vinderen er den, med det sammenlagt bedste resultat.

Liliana med hele hendes hundeflok til præmieoverrækkelsen

Karina får overrakt sin medalje

Efter præmie overrækkelsen hjalp Helle og jeg med at gøre klar til morgendagens konkurrencer – Helle tjekkede point og resultater og jeg fik styr på de manglende/forkerte medaljer.

Helle og jeg var tilbage ved hotellet lidt i 19, så en times hygge på værelset med kaffe og kiks. Uhm. Vores hotel ligger inde på konkurrence området, så det er super nemt, at komme rundt. Vi er ikke afhængig af, at skulle køres.

Hotellet

En hyggelig middag sammen med Karina, Gianni og Donelda. Vi er ved at vænne os til, at alle måltider – bortset fra morgenmaden – er 4 retters menuer, hvor mindst en ret er pasta.

Lørdag d. 22. sep. 2012

Vi skulle først være i hallen kl 11.30 i dag, så Helle og jeg sov indtil vi vågnede af os selv (hvilket var forholdvist tidligt), stod op, nussede os færdigt, spiste morgenmad og så gik vi ned til vandet.

Mindre end 10 minutters gang fra vores hotel fandt vi den mest fastastiske sandstrand. Dejligt blødt sand og helt klart vand så langt øjet rakte. Vi prøvede at soppe lidt, men brrrrr – det var godt nok koldt, så i stedet gik vi langs vandet og nød solen og de fantastiske omgivelser. Det var skønt bare at slappe af, grine og at få rørt sig lidt.

Helle har bitte små fødder!

Da de forskellige sportsgrene gik i gang, gik vi hen for at opleve dem, som vi ikke kendte fra Danmark. Vi startede ved svømme konkurrencerne. Der var rigtig mange forskellige discipliner, men den vi så i morges var en form for ’rapportering’ i vand, hvor hunden skulle hente 5 dummy’er, der blev kastet fra to forskellige retninger. Ejeren måtte gerne svømme med, men hunden skulle gøre arbejdet. Hunden skulle aflevere dummy’erne hos ejeren, mens ejeren rørte kanten. Hunden måtte ikke kravle op på land i løbet af øvelsen.

Vi gik videre til Mobility dog, der minder lidt om det danske ’Soft Agility’. De hunde vi så, var ikke særlig øvede, men de så ud til, at have det sjovt sammen med deres ejere.

Disc Dog – Frisbee hunde… WOW, der var fuld fart på og flotte spektaculære spring. Hold da op!

Kl. 11.30 var Helle og jeg over i hallen, hvor agility konkurrencerne var i fuld gang. Vi kunne ikke se de andre dog dancing folk nogen steder, så efter at have ventet en 20 minutters tid, gik vi tilbage til Frisbee hundene. Kl. 12.15 var der mere held ved hallen. Agility hundene var ved at pakke sammen og vi fandt også Gianni og Karina. Gianni havde sørget for frokost til os og han havde også point sedler med, så vi kunne begynde at skrive navn mv. på dem.

12.55 gik vi i gang. Ikke dårligt for Italien… kun 25 minutter forsinket ;-).

I dag følte jeg mig meget mere hjemme i det italienske pointsystem og bedømmelserne faldt mig ikke svære. Nogle handlere havde nye programmer i forhold til i går og andre brugte de samme. De fleste gjorde det faktisk rigtig flot.

I Italien er der ’dog dancing’. Ikke to discipliner – HTM og Freestyle. Derfor er deres programmer et mix af begge dele, hvilket er en udfordring for en dansk dommer. Jeg skulle huske at kigge på præsicisonen i heelworken – også selv om programmet ellers ligner et freestyle program.

Liliana med Zorba

Vi dømte 6 kl. 1 ekvipager, 3 kl. 2, 2 kl. 3 og en kvartet og en trio i dag. Da vi var færdige, hjalp jeg med at gøre klar til præmie overrækkelse og Helle kastede sig over point beregning. I løbet af ingen tid, var vi klar og det var heldigt, for agilityhundene stod og trippede for at få ringen igen!

En flot præmie overrækkelse fik vi dog tid til. Resultatet efter dag 2 blev som flg.
[Handler/hund, points fra dag 1 + points fra dag 2 = points i alt]

Kl. 1
1. Barbara Cristallini med Dana, 129 points + 137 points = 266 points
2. Karina Lebro med Darling, 139 points + 121,7 points = 259,7 points
3. Monica Mencarelli med Lady Moon, 111,7 points + 100 = 211,7 points
4. Ilaria Mento med Ray, 94 points + 109 = 203 points
5. Liliana Ferrari med Triliy, 89 points + 101 points = 190 points
6. Liliana Ferrari med Liza, 85 points + 68 points = 153 points

Kl. 2
1. Liliana Ferrari med Zorba, 126 points + 149 points = 275 points
2. Angela Rampazzo med Idefix, 135 points + 130,3 points = 265,3 points
3. Liliana Ferrari med Aida, 96,33 + 0 = 96,33 points

Kl. 3
1. Simona Drabkova med Fredericia Alary Aslar, 134,3 points + 157 points = 291,3 points
2. Fruzsina Wilheim med Pamacs, 116,3 points + 126,7 = 243 points

Trio
1. Liliana med Zorba og Triliy, 120 points + 146 points = 266 points
2. Liliana med Zorba og Aida, 0 points + 127 points = 127 points

Kvartet
1. Morgan og Paamacs, 82 points + 100,7 points = 182,7 points

Trio klassen med dommerne i baggrunden

Vi var færdige ved 15.30 tiden, så der var rigeligt eftermiddag tilbage til at kigge på mere hundesport. Vi gik tilbage til Frisbee hundene – denne gang var det små hunde, der var på banen. De små hunde gjorde det super godt, men Disc Dog er bare mere imponerende med større hunde. Formentlig fordi en lille hund der springer højt bare ikke springer lige så højt som en større. Vi kunne godt se sværhedsgraden i det de lavde, men det havde ikke sammen tilskuer appeal.

Vi gik også op for at se mere svømning. Denne gang var der en form for udspring, hvor hundene ikke blev vurderet på hvor langt de sprang, men på deres stil og villighed. Det var underholdende og der var også et stort publikum – og man kunne virkelig se, at hundene elskede det.

På vej tilbage mødte vi vores med-dommer Donelda Guy, der bød på en cola. Herligt at sidde lidt ned og slappe af. Vi fulgtes ad tilbage til hotellet – et par timers afslapning inden aftensmad kl 20.

Det var hurtig aftensmad, for kl. 21 startede Dog Olympic’s store galla show over i hallen. Nu tager de 4 retter mad, som vi får ved hvert måltid jo lidt tid, så jeg forventede, at vi ville komme for sent til showet. Da vi ankom til hallen lidt over 9, gik folk imidlertid stadig rundt og hilste på hinanden og fandt deres pladser. Ved 21. 30 tiden gik vi i gang.

Første halvdel af showet var et Italiens cirkus med akrobater, junglører, linedansere og dansere. Super dygtige mennesker, der forstod at underholde. Jeg var især vild med en far og hans unge søn, der lavede et mix af dans og akrobatik. WOW, hvor var de gode.

Der var også en mand, der balancerede på en stige og lavede akrobatik – han var rigtig underholdende.

Og en mand, der lavede akrobatik med en stor metal ring. De tre numre var mine klare favoritter.

Efter cirkus numren, skulle vinderne af de forskellige Dog Olympic disciplineroptræde. Den del af showet blev åbet af et hold, der kaldte sig Bambility. Det var en masse børn, der med deres kroppe dannede agility forhindringer, som en boxer, en mops og en border collie skulle løbe på. Det var en noget skuffende performance, hovedsageligt fordi alt hundearbejdet blev lavet af de voksne. Børnene fik kun lov til at være forhindringer. Det ville have været sjovere, at se børn få lov til at arbejde med hundene.

Næste hold på scenen var 3 udviklingshæmmede agility handlere, der viste hvad de kunne med deres hunde. De var faktisk rigtig dygtige og især var de super gode til at rose og til at holde fast i, at hundene skulle gøre det rigtigt også selv om, at der sad 300 – 400 mennesker i hallen og kiggede på dem. De var venlige, men konsekvente. Ingen tyvstart blev tolereret. Dejligt opvisning, der gav mig en klump i halsen.

Så var det Frisbee hundenes tur. Woooohooooo – fuld fart frem! To af de optrædende, havde vi set optræde om formiddagen, men det var et glædeligt gensyn. Den sidste frisbee hund var helt vild go’! Hold da op, hvor kunne den gribe og handleren var også en rigtig ’show off’. Super flot performance!

Endelig kom dog dancing vinderne i ringen. Barbara Cristallini med Dana viste deres fe-inspirerede program fra kl. 1, Liliana Ferrari med Zorba optrådte med deres kuzak program, Angela Rampazzo med Idefix dansede til Beach Boys Surf’in USA, Simona Drabkova med Fredericia trænede deres OEC freestyle program og endelig sluttede Liliana Ferrari med Zorba og Triliys trio. Publikum var begejstrede.

Simona Drabkova med Fredericia

Aftenen sluttede med en parade med de forskellige lande, der havde deltaget i Dog Olympics.

Klokken var næsten 12, da vi kom tilbage til hotellet, men det havde været en perfekt måde at slutte vores dag og vores dog olympics oplevelse.

Springvandet midt på stævneområdet skiftede farve om natten….

Søndag d. 23. sep. 2012

Helle og jeg vågnede som sædvanligt forholdsvist tidligt, så op og i bad, morgenmad og derefter brugte vi lidt tid med vores computere, indtil vi blev enige om, at det var lidt tåbeligt, at bruge vores sidste tid i Italien på, at sidde på vores værelse med næsen i skærmen!

Vi fik sko på og gik ned på stranden, hvor Dog Olympics svømme konkurrencer var ved at gå i gang. Denne gang var det en slags distance svømning ude i havet. Hund og handler skulle sammen svømme en distance langs kysten på tid.
Hundene var ivrige! Så ivrige, at den første handler nær havde fået en ekstra hund med sig på turen. Første hund var en puddel og da den løb ned for at svømme ud mod start, rev en water spaniel sig løs og løb med. Water spaniel ejeren i hælene på hunden for at indfange den. Helle og jeg grinede!

De to her var så klar!

Og den lille fyr her, var også parat til at hoppe i bølgerne…

– så parat, at den besluttede sig for, at følges med den ekvipage, der skulle i gang før ham… Det er ejeren i fuld firspring bag ham!

Øv, det lykkedes ikke!

Vejret var ikke fantastisk. Det blæste og der var ret store bølger. Jeg tror, at pudlen syntes, at det var lidt for meget, for den prøvede jævnligt, at vende om og komme ind. Den var mere med på det, da de var ude og konkurrencen gik i gang. Det virker som om, at handlerne ikke må røre hundene, mens de svømmer, så det er kun verbal opmuntring, der holder dem ude på distancen. Der var faktisk en ekstra svømmer med, formentlig for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Vi gik tilbage mod hotellet, hvor vi mødte Karina. Hun havde prøvet at finde os, fordi hun var på vej hjem og lige ville sige farvel, så vi gik med ned til bilen og tog afsked. Karina og Gianni havde været fantastiske værter. Vi følte os meget velkomne og værdsatte i deres selskab.

Tid til at pakke de sidste ting og gå ned for at møde den chauffør, der skulle køre os til lufthavnen. Donelda skulle også med, så hende mødte vi i lobbyen. Hun var ved at købe kaffe… 4 minutter før vi skulle være på parkeringspladsen og køre!!!!!
Hun slugte sin kaffe og kom op på parkeringspladsen, hvor Helle og jeg ventede. Chaufføren kom 5 minutter for sent – fantastisk præcist efter Italienske forhold, men vi nåede alligevel, at blive nervøse og SMSe til Karina.

En times kørsel til lufthavnen og ind for at checke ind. Der var den vildeste kø!!!!! Vi blev noget bekymrede for, om vi ville nå det. Men heldigvis gjorde lufthavnspersonalet alt hvad de kunne for, at få folk hurtigt igennem og det endte også med, kun at tage 30 – 40 minutter.

Det lykkedes mig i øvrigt, at nedlægge en stor kraftig italiensk mand i lufthavnen. Han faldt over min kuffert! Og blev meget gnaven på mig over, at jeg havde en  kuffert med i lufthavnen! 😐 Han lignede en italiensk mafia bos, så jeg håber ikke, at han opsøger mig på min bopæl, for at tage hævn ;-).

Vi spiste frokost i lufthavnen, shoppede lidt og om bord på flyet mod Frankfurt, hvor vi sad i hver sin ende af maskinen og derfor havde en ret kedelig flyvetur. I Frankfurt skulle vi over i den anden ende af lufthavnen. Vi nåede at købe lidt aftensmad og derefter ombord på det næste fly mod Kastrup. Denne gang sad vi sammen, så det var lidt hyggeligere.
Ankomst planmæssigt og kuffeterne var næsten på bagagebåndet før vi kunne nå der ned. Ahhh herligt efter, at have ventet 1½ time i Italien!

Min far mødte mig i Roskilde sammen med Beat og Bridie – dernæst til Holbæk efter Hero og Biscuit. Vi var hjemme ved 22 tiden – en fantastisk oplevelse rigere.

Dette indlæg blev udgivet i Dommer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s