Emily Larlham Weekend

Fredag morgen kl. 6.30 satte jeg hundene i bilen og tog på arbejde. Kl. 14.30 kørte vi videre mod Stenmagle, hvor vi mødtes med Frank, der udleverede nøglen til Stenmagle Forsamlingshus, så Helle og jeg kunne komme i gang med at gøre klar til aftenens HTM konkurrence.

Tak til de hjælpere, der mødte op og var med til at gøre hallen klar!

Der gøres klar til konkurrencen. Kåre var naturligvis på plads – klar til konkurrence og kursus.

Kl. 17 var vi ved at være klar til konkurrence start og Biscuit var første hund i ringen. Da jeg skulle ind, var jeg lige ved at trække ham, fordi jeg syntes, at det var unfair mod ham, at han havde været i bilen så længe og da han endelig kom ud, havde jeg ikke tid til ham, så jeg fik først fokus på ham ca. 5 minutter før vi skulle i ringen.

Men men men – godt, at jeg ikke trak ham! Han var så glad og elskede at være i ringen. Han var så dygtig og arbejdede så godt. Jeg kan ikke huske, at der var noget rigtigt, der ikke fungerede som det skulle. Jeg var så glad og imponeret over ham, da vi kom ud af ringen. Lille Biscuit endte med at vinde klassen.

Heldigvis kunne jeg parkere Biscuit hos Susanne og Katja fra Finland, da han var færdig med sin performance. Jeg kunne ikke bære, at han havde været lukket væk hele dagen, så gik han ind og lavede en fantastisk performance og derefter blev han lukket væk igen! Og Susanna og Katja var vist også ret tilfredse med at have en hund at hygge med :-).

Hero var sidste hund i klassen. Han tog det ikke lige så pænt, at have været lukket væk hele dagen. Han var overgearet og fjollet. Han gøede noget og koncentrerede sig ikke helt. Han lavede ikke de store fejl, men det var ikke lige så kniv-skarpt, som det kan være, når han er mere koncentreret. Det er helt i orden – jeg gav ikke ham 100% fokus og den optimale forberedelse, så jeg kan ikke forvente mere fra ham. Han blev 2. vinder i klassen – ca. ½ point efter Biscuit.

Se de samlede resultater her!

Konkurrencen i Stenmagle var også BCKs Klubmesterskab og afslutningen på Årets Hund konkurrencen i BCK. Hero blev bedste Freestyle Border Collie og vandt dermed Klubmesterskabet. Han blev også Årets Freestyle Border Collie med 19 point. Nærmeste konkurrent havde 7 points, så det var en ret overbevisende sejr. Sikke et år Hero har haft: Årets Freestyle Hund i DKK og BCK, Klubmester i BCK og Dansk Freestyle Champion. Da vi startede sæsonen var han stadig i kl. 2!

Biscuit og Hero med deres præmier – lidt tarveligt, at Biscuit, der faktisk vandt konkurrence i fredags, har færre præmier end Hero, der blev nr. 2.

Vi var hjemme lidt over 22 – efter at have gjort hallen klar til kurset – og så var det på hovedet i seng – vi skulle tidligt op igen næste morgen.

Beat havde haft en kedelig dag, så han fik lov til at fjolle rundt, mens vi ryddede op og gjorde klar.

Lørdag morgen mødtes vi med Emily Larlham i forsamligshuset kl. 8. Emily og hendes kæreste Martine var der også til konkurrencen fredag aften, så vi havde mødt hinanden. Vi fik stillet det sidste op og gjort klar. Helle lavede kaffe og tog imod de deltagere, der også begyndte at dukke op.

Emily var klar til at undervise kl. 9 og hun går ikke ind for mange eller lange pauser :-), så det var en koncentreret formiddag, hvor der blev talt om reinforce ønsket adfærd og prevent eller interupt uønsket adfærd.

Klar til Emily Larlham kursus

Flere spændte kursus-deltagere

Emily var velforberedt og vidste hvad hun ville snakke om. Kurset var meget teoretisk og Emily brugte mange af deltagernes egne hunde til, at demonstrere sine tanker og ideer. Vi arbejdede med vores hunde og afprøvede nogen af ideerne, men generelt, var der mere ‘foredrag’ i dette kursus, end jeg har oplevet ved tidligere hundetræningskurser.

Emily demonstrere luring med Martines 7 mdr. gamle hvalp Lacey.

Tug viser free shaping.

Tyson hjalp Emily med at demonstrere hvordan man kan bruge et mix af de forskellige metoder til, at opnå det hurtigste resultat.

Hero træner free shaping og tester hvad man kan gøre med en pude.

Hero og Emily arbejder med paw work

Target arbejde med Zputnik

Søndag morgen var vi klar til dag 2 af Emilys seminar. Der var mere arbejde med egne hunde på dag 2, men det var stadig holdt mere i foredragsform end jeg har oplevet tidligere.

Søndag morgen fortsatte vi med target arbejde – her er det Zion, der lærer at følges med en fremmed på kommando.

Helle og Doggie arbejder på at “proof’e” en øvelse

Biscuit og Emily arbejder med balance og kropskontrol.

Doggie – forskellige former for apportøvelser

Hero lærer at lægge en genstand ned i en spand.

Træningen var meget detalje orienteret, men på en anden måde, end jeg er vant til. Det bar præg af, at Emily og Martine kan være sammen med deres hunde hver dag og så godt som hele dagen. De havde overskud til at tage fat på nogen ting, som jeg bare ikke har overskud til, når jeg har været på arbejde i 8 – 9 timer og derefter skal have motioneret hundene og trænet dem ind imellem klub- og udvalgsarbejde + div. andre opgaver. Mine hunde har nogen vaner, som man godt kunne træne væk, men som jeg prioriterer at leve med, fordi der bare ikke er overskud til andet. Jeg oplevede ikke Emily tænke på den måde.

Mere balance og kropskontrol arbejde – her er det Beat.

Biscuit var helt vildt god til det med balance arbejde

Emily havde beskrevet sit kursus grundigt i invitationen og vi blev ikke skuffede. Hun underviste i det hun havde lovet og vi gik derfra med et rigtig godt indblik i hendes træningsmetoder og tanker.

Mine hunde var udmattede da vi kom hjem efter to dages træning – udmattede på den gode måde. Der var tid nok til at arbejde med dem alle og ind imellem øvelser med egne hunde, kunne de være inde i undervisningslokalet og opleve. Super dejligt, at have en weekend, med egne hunde i centrum.

Biscuit var glad for at hilse på alle vennerne

Han blev helt træt!

Man kan godt blive lidt jealous, når Beat begynder at kysse på andre piger 😉

Bridie følger godt med i undervisningen

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Hero, Konkurrence, Kursus, Video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s