DKKs konkurrence i Roskilde

Det har været en sær dag i dag.

Der var DKK konkurrence i Roskilde og DKKs konkurrencer er altid travle dage fordi jeg er både arrangør, dommer og deltager. Mine egne hunde har siddet i bilen hele konkurrence dagen og kun lige været ude for at varme op og være i ringen. Det er jo ikke anderledes end det plejer at være ved DKK konkurrencer, men nogen gange tænker man bare mere på det end andre…

Jeg tror også at det fylder mere i dag, fordi der var andre episoder, der var lidt svære og som gik mig på. Konkurrencen blev afholdt i Store Ring på DKKs internationale udstilling, hvilket er rigtig fedt fordi der er mange tilskuere og det var en rigtig fed ring. Men med en lille yndig sheltie som Biscuit, der også er enormt social og som rigtig gerne vil hilse på folk, var det meget svært at varme op. Jeg følte, at jeg ikke lavede andet op til at vi skulle i ringen, end at sige “Nej du må ikke snakke med ham nu, han skal konkurrere om lidt!”, “Nej du må ikke klappe ham, han skal koncentrere sig!” eller “Nej han må ikke hilse, han arbejder og skal i ringen om lidt!”. Jeg mistede hele tiden fokus og følte, at jeg brugte mere tid på at holde folk væk fra Biscuit end på at forberede mig og varme op. Biscuti blev også hele tiden revet ud af sin koncentration, hvilket stressede mig.
Jeg tænker også, at Biscuit kunne mærke min frustration og irritation, hvilket ikke gavnede vores samarbejde. Jeg har ikke tidligere oplevet det som et problem, men indgangen til ringen i dag, lå lige der hvor publikum gik forbi for at komme ind på stand-området så måske var det ikke helt optimalt.

Men men men, min hunde gjorde det fint. Biscuit var noget påvirket af omgivlserne og måske også af den noget rodede opvarmning, så han satte farten lidt ned, men lavede ikke de store fejl. Og Hero satte bestemt ikke tempoet ned, men det gør han jo sjældent 😉 – han lavede heller ikke nogen voldsomme fejl. Så alt i alt nogle gode performancer, der resulterede i en 2. plads til Hero og en 3. plads til Biscuit.

Hero

Hero

Beat har gennem længere tid, arbejdet super godt når vi har trænet, så jeg besluttede at tilmelde ham i for sjov klassen i Roskilde, for at se hvordan han ville tackle en konkurrence situation. Vi varmede op uden for ringen og Beat var faktisk rigtig god. Han var opmærksom, glad og kunne abstraherer fra alle de mange mennesker og hunde rundt om ham. Da vi kom ind i ringen ændrede han sig imidlertid. Måske fordi han pludselig var alene (sammen med mig, men ikke ude blandt alle de andre) med alles øjne rettet mod ham? Måske fordi jeg ændrede attitude? Måske fordi han har lært at forbinde ringen med høje krav, der kan være svære at tackle? Jeg tænker at vil tilmelde ham i for sjov klassen ved de næste DKK konkurrencer også og se hvad der sker… DKKs konkurrencer er god for ham, fordi ringen er så stor, at vi kan have kæmpe afstand ud til publikum.

Efter konkurrencen spiste Jette og jeg en hyggelig frokost sammen og en times tid senere mødtes Helle og jeg, ved en sø uden for Roskilde, og gik en dejlig tur sammen med alle hundene. Det var skønt at se dem løbe og bade og hygge sig. De løb fra badested til badested og nød det virkelig.

Helles hunde trækker næsten ikke i snoren :-D

Helles hunde trækker næsten ikke i snoren 😀

Cookie

Cookie

Jazz

Jazz

Me and my shadow. Man kan altid finde Jazz lige bag Beat. Hun er ret vild med ham.

Me and my shadow.
Man kan altid finde Jazz lige bag Beat. Hun er ret vild med ham.

Vi er hjemme nu og hundene er trætte og sover tungt. Marsvinene nåede at være ude i haven i et par timer efter at vi kom hjem, så de har vist også haft en fin dag.

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Hero, Konkurrence. Bogmærk permalinket.

2 svar til DKKs konkurrence i Roskilde

  1. Helle Larssen siger:

    Tak for en god tur 🙂 -Doggie er gået i seng, fornærmet over at hun ikke fik lov til at løbe løs og bade med andre!

  2. Pingback: Roskilde Udstillingen | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s