Frankrig – dag 1

Drengene og jeg kørte hjemme fra fredag kl. 11. Første stop var Næstved, hvor Beat skulle af. Han skal være hos min far i weekenden. Næste stop Lille Skensved, hvor Hero og Biscuit flyttede ind hos Helle for en kort bemærkning.

Hero var klar til at holde ferie sammen med Helles Jolly Ball :)

Hero var klar til at holde ferie sammen med Helles Jolly Ball 🙂

Først på eftermiddagen ankom jeg til Kastrup, hvor jeg blev overrasket af ferie-travlheden. Hold da op, hvor var der mange mennesker. Det havde jeg ikke lige tænkt på – at der ville være mange rejsende sådan en fredag i starten af industri ferien. Det tog rigtig lang tid at komme gennem ‘Bagage drop off’ og security.

Men tiden passede perfekt – jeg kunne lige nå at købe en sandwich til min frokost og så var det tid til at gå om bord. Ingen kedelige ventetid.

I lufthavnen i Stuttgart blev jeg mødt af Muriel og Etienne, som jeg kendte fra sidste år, da jeg var her. De tog mig (gennem fredags-trafikken og endeløse kø’er) med til Rastatt, hvor Corinne, Jeaninne og Jeaninnes kæreste stødte til os. Vi fik et lækkert måltid mad og havde en rigtig hyggelig aften, inden Corinne kørte mig det sidste stykke til hotellet i Saltz, hvor det ret hurtigt var sengetid.

Hotellet

Hotellet

I morges hentede Corinne mig kl. 8.30. Det var meningen, at vi skulle begynde undervisningen kl. 9 – inden det blev for varmt, men de sidste ankom lidt senere, så den var 9.3o inden vi kom igang.

DSC_0043

 

Jeaninne havde lovet at tolke for mig og hun var super dygtig til det. Hun er en god hundetræner, så hun forstod ret hurtigt mine tanker, så hun kunne oversætte meningen med mine træningsråd og ideer og ikke bare give en ordret oversættelse af det jeg sagde, hvilket gjorde det lettere for kursisterne, at forstå hvad jeg mente. Det gik rigtig godt – men undervisning tager altså dobbelt så lang tid, når alting skal siges to gange, fordi al kommunikation går gennem en tolk. Heldig var var deltagerne indstillede på det og vi fortsatte arbejdet så længe som det var nødvendigt, for at nå de ting vi gerne ville nå.

Der skal fagter og håndbevægelse til, for at forklare om hovedposition i heelwork. Jeaninne kom på hårdt arbejde i dag, men klarede det super godt.

Der skal fagter og håndbevægelse til, for at forklare om hovedposition i heelwork. Jeaninne kom på hårdt arbejde i dag, men klarede det super godt.

Vi startede morgenen med at snakke om belønning og belønningsteknikker. Jeg fik lov til at låne Robbies barnebarn Duster som demo-hund. Han er bare en super dejlig lille blå fyr og selv om han slet ikke kender mig, så arbejdede han helt fint med mig og tog alle de nye øvelser og ideer i stiv pote.

Slægtsskabet med Robbie fornægter sig ikke. På det her billede ligner Duster en mini version af sin bedstefar.

Slægtsskabet med Robbie fornægter sig ikke. På det her billede ligner Duster en mini version af sin bedstefar som ung.

Han er kun 1½ år gammel, så jeg var ret imponeret over, hvor godt han tacklede det hele og hvor fin han accepterede en fremmed handler.

Dygtige Duster

Dygtige Duster

Vi forsatte med at træne forskellige tricks og heelwork indtil frokost pausen.

Et køligt fodbad i frokostpausen

Et køligt fodbad i frokostpausen

Der var sørget for en lækker ris- og kyllingeret til frokost, som blev nydt inde i skyggen. Det var efterhånden rigtig varmt. Tæt på 30 grader tror jeg.

Frokostpause

Frokostpause

Efter frokost fik hver hund 5 – 10 minutters alene tid i ‘ringen’, hvor vi arbejde på at vænne den til de forstyrrelser og den uro, som de også møder til konkurrencer. Det var hårdt arbejde – både for handleren med hund og for alle de andre deltagere også , men jeg tror, at hundene fik rigtig meget ud af det og handlerne fik en ny forståelse for deres hunde og deres måde at reagere på.

En dejlig dalmatiner på arbejde.

En dejlig dalmatiner på arbejde.

Corinne og Duster

Corinne og Duster

Vi sluttede med et par heelwork lege og derefter var både hunde og handlere godt brugte og havde brug for at holde fyraften.

Heelwork Games

Heelwork Games

Etienne

En glad heelwork ekvipage, der har det sjovt sammen

Det var dejligt at se mange forskellige racer på kurset.

Det var dejligt at se mange forskellige racer på kurset.

Mellem kl. 18 og 19 var jeg tilbage på hotellet for at få et bad. Ahhhh – jeg følte mig som et helt nyt menneske bagefter. Der var rigtig varmt på træningsbanen efter frokost. Heldigvis har jeg det ret godt med varme (men jeg hader kulde), så det generede mig ikke noget særligt. Jeg skulle dog være obs på hele tiden at drikke noget – også selv om jeg ikke følte mig tørstig og jeg trængte virkelig til et bad inden aftensmaden.

Jeg har en disko bruser på hotellet – den blinker i grøn, blå og rød, når vandet løber igennem den… meget sært 🙂

Disco bruseren :D

Disco bruseren 😀

Aftensmaden blev også spist i klubben. Fantastiske pandekager med svinekød. Jeg fik at vide hvad det hedder på fransk, men det kan jeg selvfølgelig ikke huske :), men det smagte godt og det var endnu en hyggelig aften.

DSC_0104

Kl. 21 drev myggene os imidlertid til at bryde op, så jeg tror den står på tidligt i seng i aften. Det trænger jeg også til. Det har været en rigtig god, men også en lang dag med mange timers undervisning.

Jeg kom tilbage til hotellet til en lang email fra Helle – mine hunde har det godt og hygger sig lige så meget som jeg gør. Ahhhh… tak Helle! Og også tak til min far, som passer Beat. De to hygger sig vist også rigtig med en masse lange gåture.

Glade hunde hjemme hos Helle :)

Glade hunde hjemme hos Helle 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Undervisning. Bogmærk permalinket.

3 svar til Frankrig – dag 1

  1. Helle siger:

    Det lyder som en dejlig dag 🙂 Sov godt.

  2. Pingback: Frankrig 2013 | Dog Dancing Dagbog

  3. Pingback: Border Collie fødselsdag | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s