Frankrig – dag 3

Mit vækkeur ringende kl. 7. Op, i bad og så i gang med at pakke. Morgenmad kl. 8 og kl. 8.30 trillede Jeanines bil ind på parkeringspladsen. Hun og Corinne var kommet for at tage mig med til Strasbourg. Lige uden for Strasbourg stødte Etienne til os og så tog vi toget det sidste stykke ind til centrum.

Strasbourg er en smuk gammel by med nogle helt fantastiske bygninger og over alt er der grønne planter og farvestrålende blomster.

Johann Gutenberg, der opfandt bogtrykkerkunsten i den vestlige verden.

Johann Gutenberg, der opfandt bogtrykkerkunsten i den vestlige verden.

Første stop på turen var Katedralen i Strasbourg (Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg) – en helt fantastisk smuk kirke, der blev bygget mellem 1176 og 1439. Det er et imponerende bygningsværk – ikke mindre end 142 m. høj.  Inde i tårnet er der et berømt astronomisk ur, der bla. viser placeringen af stjerner flere hundrede år ude i fremtiden.

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

Det astronomiske ur

Det astronomiske ur

Vi fortsatte turen gennem Strasbourg langs floden og ned mod Petite-France. En smuk tur og vejret var fantastisk, hvilket selvfølgelig var med til at gøre det til en rigtig dejlig dag.

petit france

Efter en god gåtur gennem byen, gik turen tilbage til Seltz, hvor vi spiste frokost, inden jeg skulle afsted til lufthavnen.

DSC_0080

Da jeg havde checket ind, var der tid til en kop kaffe sammen med Etienne, Jeanine og Corinne, der alle tre havde kørt med på den 1½ – 2 timers køretur til lufthavnen i Stuttgart. En times tid inden boarding, sagde jeg farvel og tak for en dejlig weekend i Frankrig og gik gennem security.

Hjemrejsen forløb planmæssigt. Heldigvis blev min kufferet ikke påvirket af Novia konflikten, men da jeg kom ned i bagage udleveringen, var der tydelige spor efter konflikten. Der stod kufferter og bagage alle vegne – top læssede bagagevogne. Hold da op, der må være mange ferie-rejsende, der mangler deres bagage!

Ankomst til Kastrup – videre til Ringsted efter Biscuit og Hero og til Næstved efter Beat. Hjemme lidt over 22. Og jeg er blevet møj forkølet, så i dag har jeg hovedsageligt sovet forkølelsen ud.

Dette indlæg blev udgivet i Undervisning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Frankrig – dag 3

  1. Pingback: Frankrig 2013 | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s