Hold da op en travl uge

Hold da op en travl HTM uge det har været… Jeg er helt game over nu, men især de første to dage fyldte mig også med energi, fordi jeg fik ny inspiration og havde et par rigtig gode dage sammen med mine hunde.

Onsdag var der træningsdag med hollandske Brigitte van Gestel. Der var lagt op til, at hver enkelt handler kunne få individuel tid til problemløsning. Jeg havde Beat med på HTM delen og Hero med på Freestyle delen.

Beat arbejdede med at få en god oplevelse ved at arbejde tæt på andre hunde – det er en stor udfordring for ham, men det gik rigtig fint og han tacklede det rigtig fint.

Dejlige Beat

Dejlige Beat

Hero arbejdede på sit stop i sin fremadsendelse. Vi knækkede ikke koden, men jeg fik nogen ideer til at arbejde videre med.

Hero

Hero

Dagen handlede ikke kun om egne hunde, men også om at se hvad alle andre valgte at arbejde med og de løsningsforslag der kom ud af det. Alt i alt en god dag – et mix af repetition af kendt stof og også nogle nye ideer.

En dejlig træningsdag med en masse ny inspiration.

En dejlig træningsdag med en masse ny inspiration.

Da træningsdagen var slut, kørte Helle ud og handle, men Brigitte trænede hendes egne hunde og jeg ryddede lidt op. Da Helle kom tilbage, spiste vi aftensmad, men alle hundene løb rundt og hyggede. Vi sluttede dagen med en dejlig gåtur ved Køge Å.

Brigitte og hendes hunde

Brigitte og hendes hunde

Beat og A'Myzie

Beat og A’Myzie

Beat, Biscuit, Hero, Djuna, A'Myzie og Twizzle

Beat, Biscuit, Hero, Djuna, A’Myzie og Twizzle

Torsdag mødtes Helle, Brigitte og jeg kl. 10. Vi havde lovet Brigitte en god hviledag inden hun skulle videre til Sverige. Vi brugte formiddagen og det første af eftermiddagen på at træne hunde. 8 hunde tager alligevel noget tid at træne. Og så holdt vi også lige en lille frokost pause.

Brigittes træning

Brigittes træning

Min træning

Min træning

Helles træning

Helles træning

Twizzle - fuld fart frem!

Twizzle – fuld fart frem!

Biscuit og A'Myzie hyggede sig sammen.

Biscuit og A’Myzie hyggede sig sammen.

Da alle havde trænet, kørte vi til stranden og gik en tur. Hundene var vilde med at få lov til at bade og pjaske. Det var rigtig hyggeligt at se dem have det sjovt sammen. På vej tilbage til bilen mødte vi en muskelhund uden mundkurv og uden snor. De to unge piger der gik med den, var tydeligvis utryg ved at vi kom med vores store flok og det gjorde os noget utrygge. Det endte med, at vi måtte trække vores hunde uden om (på ikke ret meget plads) og efter en del indbyrdes diskussion, blev de to piger alligevel enige om, at det ikke var en god ide at gå tur på stranden uden snor, med en hund, der ikke magtede andre hunde, så de endte med at vende om og køre hjem. Det var nok en meget god beslutning.

Hundene på stranden

Hundene på stranden

Brigitte, Helle og jeg kørte til Køge, hvor vi spiste middag på en cafe, inde vi tog afsked med Brigitte og sagde tak for et par dejlige dage.

Fredag var almindelig arbejdsdag, men fredag aften var jeg ude og spise sammen med de to dommere, der skulle være eksteriør dommere ved Border Collie Klubbens to klubmesterskabs udstillinger. Den ene af dem var Heros opdrætter, så det var hyggeligt at se ham og blive opdateret om hvordan det går med alle vores fælles bekendte.

Heros opdrætter Bob Tunnicliff sammen med Hero, Doggie og Jazz - alle 3 hunde, som han har opdrættet.

Heros opdrætter Bob Tunnicliff sammen med Hero, Doggie og Jazz – alle 3 hunde, som han har opdrættet.

Lørdag morgen mødtes Helle og jeg for at slå telt op, sætte anlæg op mv. til Årets sidste DKK HTM konkurrence, der blev holdt i forbindelse med BCKs klubmesterskab. Efter et par travle timer var vi klar og det passede perfekt med tiden – deltagerne begyndte at dukke op.

Konkurrencen forløb fint – hjælpere og dommere havde styr på hvad de skulle, så det hele fungerede.

Biscuit arbejde så flot i Freestyle kl. 3. Jeg er kæmpe stolt af ham. Hold da op – det hele kørte bare. WOW WOW WOW. Jeg var jublende glad da jeg gik ud af ringen med ham – og det er jeg stadig, når jeg tænker tilbage på det.

Biscuit

Biscuit

Med Hero prøvede jeg igen at få det til at fungere uden at bruge bold i opvarmningen, men det er ikke en god ide. Han bliver godt nok mindre forpustet og opkørt, men han er også mindre intens og fokuseret. Jeg tror ikke, at det er vejen frem med ham. Men nu har vi givet det en chance og afprøvet det gennem en periode.

Hero

Hero

Hero keder sig med sit Halloween program – han har lavet det for meget her i sommer. Han bliver sjusket og mener at han kan lave det uden at tænke. Vi er i fuld gang med et nyt program, men det tager jo tid. Han må holde ud med det gamle lidt endnu.

Konkurrencen var årets sidste og dermed også afslutningen på Årets Hund 2013. Hero blev Årets Hund nr. 2 og Biscuit Årets Hund nr. 3. Dygtige drenge :).

Da konkurrencen var slut, var klokken efterhånden langt over frokost og Helle og jeg var rigtig sultne, så vi lod oprydning være oprydning og spiste frokost – Helle sammen med sin familie og jeg sammen med Heros opdrætter og nogle udstillings-venner.

Oprydningen var noget af et projekt. DKK papirer der bare var efterladt og som skulle lægges i system, telt der skulle ned, musik anlæg der skulle pakkes sammen. Phew! Vi skulle måske lige have lagt det hele lidt i orden inde vi spiste, selv om vi var sultne 😀

Vi sluttede dagen med at træne lidt med Hero… fin træning og han var i herligt humør 🙂
Han er ikke så god til at være lukket væk hele dagen, så han nød sin kvalitetstid sammen med mig.

BCKs Klubmesterskab

BCKs Klubmesterskab

I dag startede jeg med et par timers skolearbejde inden jeg kørte hen til Border Collie Klubbens Klubmesterskab. Jeg skulle ikke deltage i noget i dag, men nød at have tid til at snakke med nye og gamle bekendte og nyde de mange dejlige Border Collier.

BCKs Klubmesterskab

BCKs Klubmesterskab

Lidt i 2 mødtes hundene og jeg med Helle. Vi trænede og Helle havde en fantastisk gave til Hero. Hele sommeren igennem, har jeg været bekymret for, om Hero skulle få hedeslag når han arbejder, fordi han arbejder i så højt tempo og ikke sætter farten ned, lige meget hvor varmt det er. Det var derfor den perfekte gave, at Helle havde købt et Hurtta Cooling Coat til ham. Han havde den på, da han trænede i dag og det gjorde en tydelig forskel på hvor forpustet han blev.

Nye Cooling Coats

Nye Cooling Coats

Kl. 17 kørte vi tilbage til Klubmesterskabet for at deltage i generalforsamlingen. Den varede ikke mere end en halv times tid, så det var ikke sent, da Helle og jeg kørte til Sorø for at få en lækker middag. Vi sluttede med en gåtur i Akademi haven og en lille svømmetur, inden vi sagde godnat og tak for en dejlig dag.

Robbies barnebarn Ruby

Robbies barnebarn Ruby

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Hero, Konkurrence, Kursus, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s