Fredag – træning i hallen, byvandring og festmiddag.

Fredag stod den på træning i hallen, byvandring og festmiddag.

Hallen åbnede kl. 11, så vi havde en rolig morgen på hotellet, hvor den stod på pakning af OEC udstyr samt en god gåtur med hundene.

Hero hjælper med at pakke

Hero hjælper med at pakke

Kl. 11 stod vi ved hallen, klar til at flytte ind i det omklædningrum, som danskerne delte med nordmændene Jessica og Anne. Helle, Jette, Sidsel og jeg fik placeret vores hunde i bruse-rummet om mirakuløst nok, fik ingen trykket på bruser knappen i løbet af weekenden, så vi fik ikke våde hunde og udstyr.

Bruse rummet

Bruse rummet

Camp Hazyland

Camp Hazyland

Efterhånden som danskerne dukkede op, fik vi udvekslet held og lykke gaver, kort mv. så vi fik også lavet starten på vores held og lykke væg.

Held og lykke væg

Held og lykke væg

Super flotte billeder fra Helle

Super flotte billeder fra Helle

Og tæpper fra Anja

Og tæpper fra Anja

Vi sad lidt i hallen og så de andre træne, inden det kl. 13.30 var Danmarks tur til at have ringen i 20 minutter. 8 hunde på holdet og 20 mins træningstid giver 2½ minut i ringen pr. hund. Det krævede nøje planlægning at få både tidstagning og planlægning til at gå op i en højere enhed, men kl. 13.30 var vi klar.

Der planlægges træning

Der planlægges træning

Jeg havde ca. 7½ minut mellem mine drenges træningstid, så der var ikke meget tid til skiftet. Heldigvis stod Anja klar til at skridte Hero lidt af og give ham Back On Track dækken på, mens jeg gjorde klar med Biscuit.

Belgiernes træning i hallen

Belgiernes træning i hallen

Heros træning i ringen bestod af at lave fremadsendelse mod ingenting, stop og back up. Da vi havde gjort det et par gange og belønnet på forskellige steder i processen, kiggede vi lidt på hans start pose og belønnede den.Vi sluttede med at træne de store cirkler rundt i ringen. Hero gjorde virkelig sit bedste, men underlaget i ringen var kunst-græs og lignede mest af alt noget plastic pels. De var glat og svært at gå på. Hero viste klart, at han er blevet moden siden sidste år i Prag, hvor han slet ikke kunne håndtere de glatte tæpper. Han satte farten ned og prøvede at tilpasse sig, men han kunne ikke. Han gled ud og var ved at glide ind i dekorationen rundt om ringen. Jeg blev rigtig bange og rigtig ked af det.

Men op på hesten og i ringe med Biscuit til træning. Vi trænede kun hans start trick igen og igen med kæmpe belønning for at udføre det fint. 2½ min går hurtigt og vi nåede lige at kaste lidt bold til sidst. Biscuit, der ellers kan stå fast på hvad som helst, gled også i ringen, hvilket kun forstærkede min bekymring for Hero.

Vi gik en tur med hundene og da jeg kom tilbage, måtte jeg lige have en snak med freestyle holdet. I Prag i 2012 havde jeg gennemført et program med Hero, hvor jeg var skrækslagen for, at han skulle komme til skade. Jeg havde følt mig presset til at gennemføre, fordi holdet var afhængig af mine points. Den situation ville jeg ikke stå i igen. Hvis Hero skulle i ringen, ville jeg have mulighed for at trække ham, hvis han ikke kunne håndtere det. Ellers skulle han ikke i ringen.

Freestyle holdet var forstående. Aftalen blev, at jeg skulle gå i ringen, forsøge at holde ro på, men hvis han gled for voldsomt eller de ikke føltes rart, så kunne jeg stoppe og trække mig.

Vi kørte tilbage på hotellet og hvilede et par timer inden vi skulle til briefing kl. 17. To repræsentanter fra hvert land – fra Danmark var det Helle og jeg.

FDSC_0001 (17)

Briefing

Esther og Grietje

Esther og Grietje

Efter briefingen var det tid til at gøre klar til OEC bytur. Vi skulle mødes ved en restaurent i Burgum i landsholdtøj og med flag og hele udstyret og så gå i samlet flok gennem byen, hvor de handlende havde små gaver til os og smagsprøver på lokale specialiteter.

Klar til afgang mod mødestedet

Klar til afgang mod mødestedet

Team Denmark

Team Denmark

Der var noget længere op til mødestedet end vi havde troet, men der var mange andre hold, der ankom samtidig med os, så de var ikke gået i gang.

Burgums borgmester holdt en åbningstale og bød alle velkommen til byen. Derefter var der ½ time til at få en kold drik eller en kop kaffe og Danmark holdt også briefing, så vi fik videreformidlet de informationer, som Helle og jeg havde fået på briefingen i hallen.

Samling

Samling

Åbningstaler

Åbningstaler

Afgang i kortage – alle deltagere og supportere. Det var hyggeligt og vi følte os meget velkomne i byen, men det var også lidt langsommeligt, at så mange mennesker skulle have smagsprøver og gaver. Vi blev lidt utålmodige efter at komme tilbage til middagen, så vi kunne komme ok tid i seng inden lørdagens konkurrencer.

Bytur

Bytur

Helle og Sidsel var helt vilde med det brød de smagte... NOT!

Helle og Sidsel var helt vilde med det brød de smagte… NOT!

Støvsuger parfume i gave

Støvsuger parfume i gave

Tilbage i hallens restaurent var vi klar til festmiddag og udveksling af OEC kort/gaver med de andre landes deltagere. Super hyggeligt, bortset fra af der kun var et bord ved buffeén og rigtig mange mennesker, så da vi kom frem til bordet havde vi stået i kø i ca ½ time og der var ikke ret meget mad tilbage. Middagen var ikke nogen nydelse, men selskabet var godt og stemningen det sammen.

Klar til fest middag

Klar til fest middag

En kæmpe stak held og lykke!

En kæmpe stak held og lykke!

Lodtrækning af start rækkefølge er altid nervepirrende. HTM holdet først… Alle fik ønske numre, undtagen Helle og Doggie, der blev nr. 8 og derfor lige lidt tidligere på dagen, end de havde ønsket sig. Helle tog det med et smil og resten af holdet var glade.

I freestyle kunne jeg næsten ikke have bedt om en beder lodtræning. Ingen danskere lå i starten. Det var ok tid mellem de danske ekvipager og mine hunde havde 15 deltagere imellem dem. Jeg ville gerne have startet med Biscuit, men det blev Hero med start nr. 22 og Biscuit fik nr. 37. Så godt som en perfekt lodtrækning. Jeg var glad.

Klokken var over 22 da vi kom tilbage på hotellet, så det var turbo pakning og derefter i seng hurtigst muligt.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Hero, Landshold. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fredag – træning i hallen, byvandring og festmiddag.

  1. Pingback: OEC 2013 i Holland | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s