DAF København konkurrence

I går tilbragte drengene og jeg hele dagen inde ved DAF Københavns HTM stævne ved Lersøstien, 2100.

Allerede da jeg tilmeldte, vidste jeg godt, at hverken Hero eller Biscuit fungerer særlig godt i den ring, de som regel har ved DAF konkurrencen. Hero har svært ved at det er en lille ring, hvor han ikke føler, at der er plads til hans store bevægelser (han har altid svært ved små ringe) og Biscuit er udfordret af, at der næsten altid er mange gode dufte og en væg langs den ene ringside, som mange hunde har lettet ben op af og som han også gerne vil lette ben op af. Det gør det svært for ham, at fokuserer. Men jeg var inviteret til at dømme og desuden gør DAF altid meget ud af, at det bliver et rigtig hyggeligt stævne, så jeg ville gerne med alligevel. 

page

Jeg tilmeldte hundene med den tanke, at jeg altid kunne træne i ringen og få en god oplevelse ud af det inden NM.

Jeg startede med at dømme færdighedsprøver kl. 1 og det var en positiv oplevelse. Hundene var super dygtige og jeg gav mange 4,5 og 5 taller. 

Biscuit var min første hund i ringen. Jeg havde ikke taget hans fine hvide kostume på. Der var vådt, Biscuit havde stået og skrabet i jorden og jeg gad ikke mudder-poter på ryggen af kostumet inden Nordisk Mesterskab. Biscuit er ikke vant til, at vi laver træningsrunder. Han er næsten 10 år gammel og har været til rigtig mange konkurrencer og opvisninger i sit liv. Han startede sin karriere længe før trænings-runder blev populære og jeg tror faktisk ikke, at det er noget, som jeg har gjort med ham. Han ved godt hvordan det skal være i en konkurrence-situation og han blev rigtig usikker over, at jeg pludselig afbrød ham, også selv om det var for at løbe ud og belønne. Det endte med, at han satte farten ned og værgede ved sin ‘hold’ øvelse (hold stokken med poten), hvilket ellers aldrig er et problem. Det der med træningsrunder er åbenbart ikke lige Biscuits ting… eller hvis vi skal have noget ud af det, så skal han ihvertfald vænnes til, at det også kan være sjovt og rart, for i går var det ihvertfald ikke nogen succes. Jeg forlod ringen med en øv-følelse i maven. Det havde nok været bedre, at flytte ham til for sjov klassen og have mad med i ringen.

Biscuit

Heros program starter med, at han løber frem i en lang fremadsendelse, og derefter bakker tilbage til mig. Det kræver plads og jeg besluttede at prøve, at lave øvelsen på tværs af ringen fra hjørne til hjørne, for at vi kunne være der. Det betød, at mine rekvisitter var nødt til at stå anderledes end de plejer – noget af en udfordring, men Hero klarede det strålende. 

Ellers belønnede jeg for pænt og stille arbejde og Hero har ikke noget problem med træningsrunder, han kan sagtens finde ud af at glæde sig over en uventet belønning 🙂

Hero

Resten af dagen gik med at dømme HTM klasser og for sjov klassen. 

Umiddelbart kunne de lyde som om, at mine egen hunde havde en lang og kedelig dag i bur, men det var slet ikke tilfældet. Helles mor var der og passede mine hunde hele dagen. Hun gik tur med dem og sørgede for dem i alle ender og kanter, så jeg kunne med god samvittighed passe mit job bag dommerbordet. Kæmpe tusind tak Jytte!

Beat

Stort tillykke til Pernille, hvis Aussie Zion vandt sit 3. freestyle cert i går og blev Champion!

DSC_0216

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Dommer, Færdighedsprøver, Hero, Konkurrence, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s