Oxie Brugshundeklubs HTM tävling 14/9 i Eslöv.

Kl. 4.30 ringede vækkeuret.

Kl. 5.oo kørte drengene og jeg hjemmefra i skybruds-lignende vejr.

Kl. 5.40 samlede vi Helle op ved vejkanten – hun ligende en lille våd skovtrold, som hun stod der i silende regn og ventede på os.

Og så gik turen til Eslöv i Sverige, hvor Oxie Brugshundeklub var værter for en dobbelt HTM og Freestyle konkurrence afholdt i forbindelse med en international hundeudstilling. Helle og jeg skulle være dommere hele dagen og heldigvis blev vejret bedre undervejs… det klarede op og sidst på dagen var der faktisk øjeblikke, hvor vi ønskede, at vi havde haft solbriller med, men med den start på dagen, så var det ikke lige noget, vi havde fået pakket.

Det var en fin tur til Eslöv og vi var fremme i så god tid, at vi kunne slå telt op og lufte hunde i ro og mag. Det med at slå telt op var en udfordring. Hold da op, hvor det blæste! Men vi endte med en hyggelig lille lejr, hvor hundene kunne være, mens Helle og jeg havde travlt ved dommerbordet.

1

Camp Hazyland. Stiv kuling ind fra venstre!

To danske ekvipager var kørt til Eslöv for at vise de danske farver i konkurrence-ringen. Jette med gravhunden Addi og Lone med cavalier king charles spaniel Puma. Dejligt at vi kunne lave en hel lille dansker-lejr i det svenske. Og stort tillykke til Lone og Puma, der vandt eftermiddagens Freestyle kl. 1!

Camp Danmark

Camp Danmark

Ca. 90 HTM og Freestyle programmer i løbet af dagen og jeg dømte ca. 3/4 af dem. Det lyder som en lang dag, men det hele kørte på skinner og der var fuldt fokus på en effektiv afvikling af arrangementet, så kl. 16.30 var der præmieoverrækkelse. Imponerende.

Helle bag dommerbordet - dyb koncentration

Helle bag dommerbordet – dyb koncentration

Drengene havde – på trods af, at de ikke skulle konkurrere – en spændende og trættende dag. Der var så meget at kigge på. Helle gik tur med Biscuit på det store udstillingsområde (og reddede ham fra at blive spist af en aggressiv udstillingshund) og jeg var jævnligt ude med alle 3 hunde. I mine dommerpauser, lå hundene sammen med mig og sugede indtryk til sig. De så og duftede og oplevede så meget i løbet af dagen, at de var fuldstændigt udmattede, da vi kørte hjem. Det er ikke kun fysisk aktivitet, der kan køre en hund træt 😉

En god dag sammen med svenske hunde-venner, dygtige hunde og glade hundeførere… Tak for invitationen til Oxie Brugshundeklub og for godt selskab på rejsen til Helle og drengene.

4

Dette indlæg blev udgivet i Dommer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s