NM dag 1 – hold konkurrencen.

Man starter altid vildt tidligt, når man skal til de store mesterskaber… vi slugte vores morgenmad kl. 6.30 og inden da var hundene luftet og kommet i bilen. Og så afsted.

Pia, Jette, Helle og jeg fulgtes ad, så vi kunne parkere tæt på hinanden og hjælpe hinanden og det var heldigt, for parkeringsafgiften viste sig at være udfordrende. Automaterne virkede kun sporadisk og slet ikke med Jettes kort, så jeg betalte parkering for hele holdet og så overførte de andre til mig. Hold da op et gede-marked.

Ankomt til hallen, hvor der var 10 minutters træning i ringen fra morgenstunden.

Træning i ringen - det svenske hold

Træning i ringen – det svenske hold

Vi stillede alle vores ting op og fik lavet en rigtig flot dansker lejr. Rigtig fint.

1

Åbningsceremoni og så var vi i gang!

5

Først var det heelwork klasserne og showet blev åbnet af den hvide hund, svensk Anna Grahn med Ludde. Øj, de gjorde det godt. Jeg nød deres performance – og det tegnede godt for det svenske hold, hvis det var hvad deres reserve kunne præstere!

Hvide hund

Hvide hund

Første danske hund var Helle med Doggie. Doggie var i hopla og arbejdede rigtig fint. Det var en rigtig god start for det danske hold – godt for moralen. Helle havde på forhånd besluttet, at hun ikke vil have Doggie med på landsholdet i fremtiden, så dette skulle være hendes sidste mesterskab. Derfor havde Helle valgt at bruge musikken fra deres første mesterskab igen – nemlig Shine fra Billy Elliot, som de optrådte med til VM i 2010.

7

Næste dansker på dansegulvet var Pia med Mikkel. Det var deres landsholdsdebut og de var så seje. Mikkel var udfordret af de glatte gulve i hallen og af hele det virak som en lang rejse og et stort mesterskab byder på, men da han kom i ringen strålede han. Jeg var så glad på Pias vegne. En flot præstation fra dem begge.

6

Helle med Jazz… WOW WOW WOW! Vi har aldrig set Ice Age udført bedre! Det var så flot! Lige indtil de sidste 20 sekunder, hvor Jazz besluttede sig for at sætte sig på halen og trække rumpen hen over gulvet! Det kløede åbenbart! Aaaarrrrgggghhh! Men hey-ho… stadig et flot program 🙂

8

Renates Muffin var i løbetid, så hun skulle først i ringen sidst på dagen, så frokost pause og så var det freestyle tid. Marianne og Renate havde været på hotellet om morgenen, men de kom, så Marianne kunne komme i ringen sammen med freestyle hundene.

13Første danske freestyle hund var Biscuit. Ooooh han havde en fest i ringen! Jeg ved slet ikke hvad der gik af den lille blå. Han var bare helt vildt glad og fjollet. Han kunne slet ikke være i sin lille krop af bare begejstring over at komme i ringen. Dele af programmet lavede han super super flot. Og så kom der små sekvenser ind imellem, hvor hans glædes-udbrud tog over og han bare hoppede op og ned på stedet og gøede af glæde og energi. Jeg kunne slet ikke lade være med at grine, selv om jeg var meget bevist om, at det ikke ville give vanvittig høje point. Vi fik en hæderlig middel karakter og det var rigtig fint 🙂

Awwww Biscuit – NM eller ej, man kan bare ikke blive skuffet eller irriteret over sådan en glæde <3.

9Jette var næste hund i ringen og jeg må indrømme, at jeg ikke rigtigt fik set dem. Jeg kiggede, men mine tanker var på Biscuit, der lige havde været inde og Hero, der snart skulle ind…

10Marianne med Pheobe – deres landsholdsdebut og en landsholdsrejse er krævede for hunden. Og Pheobe havde været ude at flyve om fredagen + i hallen til træning og så en nat på et fremmed hotel. Næsten morgen sov de godt nok længe og slappede af på hotellet om formiddagen, men det er alligevel voldsomt for en uerfaren hund og Pheobe virkede bare overvældet af det hele. Hun stod lidt og tænkte over sagen, så gik hun ud af ringen – Marianne fik hende kaldt tilbage og gennemførte et program med nogen rigtig fine sekvenser, men det var for sent. De var allerede diskvalificeret, fordi hunden havde været uden for ringen.

11Hero hunden var tændt! Han gjorde det rigtig fint. Jeg glemte et trick og det skabte lidt uro i en lille sekvens, men der ud over gik det faktisk rigtig fint. Lidt for meget lyd på, men alt i alt, så var jeg tilfreds.

12Sidste danske hund i ringen var Renate med Muffin. Også for Muffin var det landsholdsdebut og også hun var lidt overvældet af situationen. Der var små sekvenser, som hun har lavet rigtig flot til træning, som ikke sad helt i skabet, da de var i ringen, men alt i alt var det et fint program. Endnu en flot debut.

14

Tid til præmie-overrækkelse.  2 x bronze til de danske hold og 2 danske hunde i den individuelle finale. I HTM var det Helle med Jazz og i Freestyle var det Hero og jeg. Jubiiiiiii 🙂 Vi skulle optræde i Arenaen dagen efter!

Hero var med inde til præmieoverrækkelse og det fortrød jeg lidt… Der lugtede af løbetid i ringen og det håndterer han ret dårligt. Han begyndte at lede efter den tæve, som det kom fra og forelskede sig pludseligt i alt hvad der bare lignede tæver. Han lettede også ben i ringen, da jeg efterlod han hos Marianne mens jeg holdt fanen mens HTM holdet fik deres præmier. Rigtig ærgeligt, at han skulle stå og blive frustreret og stresset, men det er let at være bagklog.

15Det tog en evighed at pakke sammen og rydde op… træt.com!

En aftentur med drengene og så skulle der pakkes og ryddes op på værelset. Det meste bagage kunne komme i bilen og så kl. 20 var der festmiddag.

Det var en rigtig hyggelig middag – danskerne og svenskerne sad ved samme bord og det var perfekt. En god aften.

16For første gang oplevede vi at der var doping kontrol ved et mesterskab. De stod uden for ringen, da en af NM ekvipagerne kom ud. Vedkommende var tilfældigt udvalgt ved lodtrækning blandt alle de startende og skulle aflevere en urinprøve fra hunden på mindst 25 ml før de måtte forlade udstillingen. Samarbejdede de ikke, ville man som udgangspunkt gå ud fra, at hunden var dopet og det ville få konsekvenser derefter.

Det var enormt stressende for den ekvipage det gik ud over, fordi hunden ikke ville tisse og slet ikke i en ‘kop’. så de kunne ikke komme hjem. Jeg har i bund og grund ikke noget imod at der er doping tests inden for vores sport – den skal være lige så ‘ren’ som alle de andre sportsgrene, men jeg ville ønske, at man kunne bruge blodprøver i stedet for urin. Eller måske at det kunne være valg-frit. Jeg ville også få svært ved at få en urinprøve fra mine hunde.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Hero, Landshold. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s