Way to go, Onkel Hero

1

For onkel, det er det Hero har været i de sidste 6 uger… Det hele har drejet sig om hvalpene. Måske ikke så meget for Hero, men for Helle og jeg og det har betydet, at Hero og de andre voksne hunde har fået mindre opmærksomhed end de plejer. Korte gåture og meget lidt træning: Det er sådan verden er lige i øjeblikket.

Det har derfor også været lidt uoverskueligt, at have årets sidste DKK konkurrence foran os… Vi lavede opvisning på Roskilde Dyrskuet for et par uger siden og det gik rigtig godt og i den sidste uge, har jeg prioriteret 3 x træning – søndag, onsdag og en lille bitte smule i går, som egentlig mest handlede om at lægge strategi for konkurrencen i Vejen, der blev afholdt i dag.

Og strategien var egentlig enkelt, men den gav mig ro i maven til at gå i ringen i dag: Hero har ikke haft optimale forhold i de sidste 6 uger, men han er en loyal fyr, der altid gør sit bedste, hvis han kan, så jeg skal bevare roen og sætte forventningerne ned. Jeg går i ringen, og ser hvordan Hero tackler det. Går det for stærkt, fordi han ikke helt magter det uden den fornødne træning, så får jeg ro på  og belønner roen. Kører det, som det skal, fortsætter vi.

Det var med det udgangspunkt, jeg tog Hero ud af buret i dag og begyndte at varme op.

Vi lavede et par af de øvelser, som han er god til, så jeg kunne belønne og få en god stemning. Derefter satte vi os i skyggen og hyggede i ca. 20 minutter. Hero rullede om på ryggen og nød bare at være sammen med mig og have min fulde opmærksomhed. Og jeg nød at være sammen med min dejlige fyr, som bare er så kærlig og trofast.

Jette med Addi skulle i ringen lige før os, så da jeg hørte hendes musik spille, rejste vi os og gik frem mod start-området. Anja hjalp med at holde Hero, mens jeg satte rekvisitter ind og hun fik min bold, så hun kunne kaste den ind til os, når jeg bad om den.

Og så gik vi ind. Det føltes vildt godt, fordi jeg bare var så afklaret i forhold til hvad jeg kunne forvente og at det var godt nok.

Og Hero nød godt af min ro og afslappede attitude. Han var fantastisk. Det var så dejligt at være i ringen med ham. Han var opmærksom, kontrolleret og koncentreret. Han kan sommetider være lidt for ‘varm’ i hovedet, hvis han ikke har trænet nok, men ikke i dag. Det var lige præcis som det skulle være.

Jeg belønnede og roste og var bare så glad, da jeg kom ud af ringen. Det var en fed fornemmelse.

Hero vandt Freestyle kl. 3. Jeg har ingen ide om hvordan hans points lå, men det betyder heller ikke så meget, for det var sådan en dejlig oplevelse ❤

Han blev også Årets Freestyle Hund 2015 i DKK. Crufts 2016 – here we come! 🙂

Jeg er mega glad og stolt af min Hero hund – det store arbejde, som vi har lagt i at få ro og kontrol ind, har virkelig båret frugt.

Hero

Dette indlæg blev udgivet i Hero, Konkurrence. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s