Store Hestedag – dag 1, en våd fornøjelse

15

Grrrrrrrrrrrrr vuf!

Vi har efterhånden lavet opvisning ved Store Hestedag i rigtig mange år og vi har ALDRIG oplevet regn. Men det gjorde vi i dag!!! Hold da op nogen byger der kom. Men vi skal ikke klage – hver gang vi gik i ringen, stoppede regnen, så selv om der var vådt, så kom vi ikke til at optræde i regnvejr.

Helle passer Ex-it og Gollums søster Vega, så hun var også til Store Hestedag

Helle passer Ex-it og Gollums søster Vega, så hun var også til Store Hestedag – det var åbenbart en oplevelse, der fik hende til at tabe underkæben 😀

Men regnen gjorde noget ved publikumstallet. Der plejer at være sort af mennesker på Store Hestedag og det var der ikke i dag. Rigtig ærgeligt, for det er sådan et flot arrangement. Vi håber, at vejret bliver bedre i morgen, så flere kommer ud og får lov til at opleve det dygtige heste og hunde.

Vi – dvs. Helle, Lone, Marianne og jeg – mødtes ved 10 tiden og startede dagen med at lægge planer for vores 3 opvisninger.

Første opvisning var i Store Ring kl. 11. Her var det Marianne med Pheobe, der åbnede showet med deres Mary Poppins program. Skønt at se dem i aktion og trods det våde underlag gjorde Pheobe det rigtig fint.

Super Pheobe klarede det våde vejr så flot!

Super Pheobe klarede det våde vejr så flot!

Også Lones Puma, der var næste hund i ringen, trodsede vandpytterne og var i hopla. Godt gået af de 2 cavalier, der ellers ikke er så pjattede med regnvejr og vådt føre.

Olsen Banden - Lone og Puma

Olsen Banden – Lone og Puma

Hero er jo ret ligeglad med vejret og han elskede at have en kæmpe ring til sin rådighed – fuld fart frem i bedste Hero stil.

En Hero i hopla

En Hero i hopla

Oliver Twist

God plads til vores Oliver Twist koreografi

3 Dygtige hunde, der repræsenterede vores sport flot.

Kl. 12 var vi på igen, men denne gang i hunde-aktivitetsringen, der lå lige ved hoved-indgangen. Vi havde en mindre udfordring, for der var ikke noget musik anlæg. Hmmmm nå, men der var headset med mikrofon, så jeg fortalte om sporten og vores træning og så brugte vi hundene til at demonstrer de øvelser jeg talte om. Ikke ligefrem rigtig dog dancing, men forhåbentlig var der nogen der fik øjnene op for, hvor langt man kan komme med en klikker og en pose lækre godbidder.

Gollum og Ex-it var med i ringen og viste indlæring af heelwork og freestyle øveslser og derefter viste de voksne hunde, hvordan man så kommer videre med træningen. Sikke en luksus at have hunde i alderen 16 uger – 11 år. Man kan vise alle stadier af indlæringen.

Gollum og Ex-it i aktion

Gollum og Ex-it i aktion

Gollum viser indlæring af heelwork

Gollum viser indlæring af heelwork

Og Freestyle...

Og Freestyle…

Og Marianne og Bell i fin stil

Og Marianne og Fliss i fin stil

Helle og Doggie

Helle og Doggie

Lone og Puma

Lone og Puma

Biscuit var også med

Biscuit var også med

Og så var der frokost pause og tid til at kigge på heste og få lidt at spise. Det er noget kaotisk at prøve at sidde med 3 hvalpe og spise – men hyggeligt 🙂

Store Hestedag handler jo om heste og der var nok at se på.

Store Hestedag handler jo om heste og der var nok at se på.

Mere spingning...

Mere spingning…

En 'synsk dame' talte med hestene og fortalte rytterne hvad de skulle gøre anderledes for at få en bedre relation til hesten. Dette var en af de ryttere, der stillede op til en offentlig seance.

En ‘synsk dame’ talte med hestene og fortalte rytterne hvad de skulle gøre anderledes for at få en bedre relation til hesten. Dette var en af de ryttere, der stillede op til en offentlig seance.

Modig spring-hest!

Modig spring-hest, der springer over brændende halm!

Skønt fjæs

Skønt fjæs

Og der var en legeplads, hvor hvalpene kun løbe løs og lege :)

Og der var en legeplads, hvor hvalpene kun løbe løs og lege – de tiltrak sig opmærksomhed 🙂

Jeg havde en oplevelse i frokostpausen, som jeg blev ret ked af og skuffet over. En af dem, der stod og fortalte i en af aktivitetsringene var tydeligvis modstander af hundeloven. Det må hun jo gerne være – det skal jeg ikke blande mig i. Men da jeg gik forbi hendes ring med Beat og Gollum, pegede hun ud på Beat, der havde mundkurv på, og fortalte i sin mikrofon ud på hele pladsen, at endnu en af de kedelige ting ved hundeloven var, at mundkurvene var kommet ind i billedet. For nogen hunde var det nødvendigt, fordi hundeejeren ikke vidste hvor han/hun ellers skulle få hjælp til at løse hundens problemer.

Jeg har for længe siden taget stilling til Beat og mundkurven – læs her! Den er ikke et problem for mig og den er ikke et problem for Beat. Jeg kan godt leve med, at den er et problem for andre, for jeg ved at jeg har taget ansvar for min hund. Jeg passer på ham, så han ikke kommer i situationer, som han ikke magter og jeg har sørget for, at han ikke skader nogen, hvis der skulle ske noget rundt om os, som jeg ikke er herrer over. Men jeg vil ikke bruges som eksempel for en sag, som jeg ikke har valgt at kæmpe og slet ikke for en eller anden foredragsholder, som ikke kender mig eller Beat eller vores historie og baggrund. Så jeg gik tilbage og bad hende om aldrig at bruge os på den måde og i den sammenhæng igen. Jeg tror at hun var lidt overrasket, for hun var så langt inde i sin måde at tænke på og troede så meget på sin sag, at det slet ikke slog hende, at nogen kunne se anderledes på tingene. Men sagen er, at mundkurven ikke er noget negativt for mig. Tværtimod betyder den, at jeg uden at være utryg kan få nogen oplevelser med Beat, som jeg ellers ikke kunne få. Jeg kan have ham med til sjove oplevelser og give ham meget mere indhold i livet end ellers. Det har intet med hundeloven at gøre og det er ikke en dårlig ting.

Kl. 15.30 var vi klar igen – og denne gang var der musik, så Biscuit startede med at hjælpe mig med at fortælle om sporten og derefter lavede han sit program til Leonard Cohens ‘Dance Me’.

Biscuit og jeg startede med at fortælle om sporten og vores træning

Biscuit og jeg startede med at fortælle om sporten og vores træning

Og derefter viste vi 'Dance Me'

Og derefter viste vi ‘Dance Me’

Apport!

Apport!

Da han kom ud, var Marianne og Pheobe klar til at vise Mary Poppins.

Marianne og Pheobe

Marianne og Pheobe

Og så havde Helle og Doggie debut med deres Pippi Langstrømpe program – det var bare så fint.

Sikke en fin Pippi :-D

Sikke en fin Pippi 😀

Hero lukkede og slukkede showet med ‘Oliver Twist’

Woooohoooo flyvende Hero

Woooohoooo flyvende Hero

Da vi var færdige og havde pakket sammen, gik Gollum og jeg en ekstra lille tur rundt på pladsen for at kigge på heste og Gollum fik en lille souvenir med hjem fra sin første hestedag – en ‘Scooby Doo bold’ 🙂

Imponerende dyr

Imponerende dyr

Og en elegant hestevogn

Og en elegant hestevogn

Smukke kjoler og ryttere i damesaddel

Smukke kjoler og ryttere i damesaddel

Og smølfer :-D

Og smølfer 😀

Gollum var imponeret og interesseret

Gollum var imponeret og interesseret

Og Gollum fik en Scooby Doo Souvenir med hjem :-)

Og Gollum fik en Scooby Doo Souvenir med hjem 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Opvisning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s