Så hurtigt går det…

DSC_0007

Biscuit er en gammel garvet hund, der har trænet og lært nye ting livet igennem og som kender spillets regler. Alligevel blev jeg lidt overrasket over hvor hurtig han retter sin adfærd ind efter de kriterier, som jeg sætter for mine klik.

I dag hygge-trænede vi lidt. Jeg lagde en target plade på gulvet og kørte et par hurtige serier af ‘touch-klik-beløn’ igennem med ham. Han rørte pladen med poten, jeg klikkede og kastede belønningen væk. Han løb efter godbidden, spiste den, vendte tilbage til pladen og rørte den med poten. Det var hurtige gentagelser i serier af 5 – 7 stk. og så en lille pause.

Efter at have kørt serien igennem 2 – 3 gange (altså 15 – 20 gentagelser), ramte Biscuit forkert. Hans pote ramte ved siden af pladen. Jeg forventede at han ville ramme og kunne ikke nå at stoppe min finger, så jeg klikkede for at træde lige ved siden af pladen i stedet for på pladen. Jeg havde klikket, så jeg belønnede uden at bryde rytmen.

Da Biscuit vendte tilbage til pladen efter at have spist sin belønning, trådte han ikke på pladen. Han trådte hele vejen rundt om den, men gjorde sig stor umage for ikke at ramme pladen med poten. Det var tydeligt, at han var bevist om, at det sidste klik var kommet for at røre et andet sted end pladen, men han vidste ikke præcist hvor, så han prøvede sig frem, mens han kiggede forventningsfuldt op på mig og afventede hvor poten skulle være for at udløse klikket.

Jeg forsøgte at klikke for at træde ved siden af pladen til højre for pladen. De næste gentagelser vendte han tilbage det dette sted.

Derefter gik jeg igen tilbage til at han skulle røre på pladen. Det kostede et enkelt lille frustreret øjeblik, hvor Biscuit trippede lidt rundt om pladen. Derefter prøvede han han træde på pladen igen – *klik* og så var han tilbage på det spor igen.

En facinererende trænings-session.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s