10 Års Jubilæum dag 2

a

Vi vågnede til blå himmel og små hvide skyer – den slags, som der ikke kommer regn ud af. Hold da op, hvor har vi været heldige. Vejrudsigten har været truende i dagene op til jubilæums-weekenden, men det holdt tørt og til tider endda solrigt. Vi er så heldige!

Jette og jeg mødtes i Roskilde kl. 7 og fik gjort klart til dag 2 af vores jubilæums-arrangement. Og kl. 8.30 startede færdighedsprøverne.

DSC_0005lille

Færdighedprøve

Kl. 9 gik første HTM start. Jeg var dommer i de første to klasser og bortset fra, at det var virkelig koldt, at sidde stille så længe, så var især kl. 1 en rigtig god oplevelse at dømme. Mange fine programmer – det ser lyst ud for dansk HTM i fremtiden, når alle de dygtige hunde kommer op gennem klasserne. Og det er jo også dejligt at opleve ved et jubilæum – vi skal se tilbage og mindes det vi var engang og samtidig se fremad og sikre, at der også er en fremtid. Og det er jeg slet ikke i tvivl om, at der er, når jeg ser de dygtige hunde, der går i ringen selv i de lave klasser.

DSC_0029lille

Xenia vandt HTM kl. 2

Efter præmieoverrækkelsen kom weekends sidste jubilæums-arrangement. Et brag af en opvisning i Store Ring ved en stor International Udstilling. Sådan! 15 ekvipager havde sagt ja til at komme og hjælpe med at vise sportens historie fra vi startede for 10 år siden og op til i dag.

Retro programmer:

En række ekvipager havde rekonstrueret deres gamle programmer, fra den første konkurrence i 2006. Og derudover kom en række hunde, der enten havde været Årets Hund eller havde vundet et individuelt mesterskab gennem de sidste 10 år og viste hvordan sporten udøves i dag. Det var så godt! Man kunne virkelig se en udvikling, der er sket gennem de sidste 10 år og så var det var god underholdning for et stort publikum, der flokkedes om Store Ring, mens opvisningen stod på.

Speaker var Carina Enevoldsen, der også var speaker ved den første konkurrence i 2006. Hvor cool er det lige? Tak for hjælpen Carina!

Alle mine 3 drenge var med i opvisningen.

Gollum trådte i Whispers sted og viste Whispers første HTM program til Bachs Ave Maria. Det er slet ikke et program for Gollum. Det er langsomt og teknisk svært med meget sidelæns og baglæns gang, men Gollum gjorde det godt og selv om præcisionen ind i mellem ikke var helt i top (specielt i baglæns gang), så er jeg vildt tilfreds med hans indsats. Han knoklede som et lille bæst for at gøre det rigtigt og det er jo det bedste udgangspunkt – hvis bare viljen er der, så skal præcisionen nok komme og viljen var der bestemt!

Biscuit passede egentlig ind i begge kategorier ved opvisningen – han har været Årets Hund to gange og han stillede også op til den første danske konkurrence i 2006. I dag lavede han sit program fra 2006 – freestyle til Dean Martins Sway. Han var bare så sød og glad. Det var sjovt og dejligt at være i ringe med ham ❤

Og Hero lavede Mænd Der Hader Kvinder og han var sej! 🙂
Ikke helt så sej som i går, men han var nok også lidt træt i hovedet i dag og træthed har tidligere kunnet få ham til at kamme helt over, men trods træthed efter en lang og oplevelsesrig weekend, var han stadig kontrolleret og fokuseret. Skønt. Han rykker så meget i øjeblikket og det føles så godt.

Det har været sådan en dejlig weekend – det har været hyggeligt at se en masse af de ‘gamle’; Astrid, Raiku, Gitte… og også at dele oplevelsen og minderne med dem, der er aktive i sporten i dag. Fantastisk at glæde sig over udviklingen og at få lov til at takke dem, der var modige nok til at være med til at skubbe sporten i gang i Danmark.

Tak til alle, der var med til at gøre HTMs 10 års jubilæum til en helt særlig weekend. Jeg har 3 tilfredse hunde nu – de er mættede af oplevelser og trætte på den gode måde.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Dommer, Gollum, Hero, Opvisning, Video, Whisper. Bogmærk permalinket.

Et svar til 10 Års Jubilæum dag 2

  1. Pingback: Børnefødselsdag | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s