Hilsen fra Japan

DSC_0001lille

Det er 6 hæsblæsende dage siden jeg forlod Sorø og begyndte min tur til Japan. Det virker ikke som om, at jeg har været i ro på noget tidspunkt siden… Det passer nok ikke… For jeg ved da i hvert fald at jeg sad helt stille i ca. 12 timer på flyet hertil 🙂

Jeg har lige en halv time til at opdatere lidt inden mit Japan eventyr fortsætter med en tur til Tokyo. I nat skal jeg overnatte på et hotel nær lufthavnen og i morgen flyver jeg hjem. Gosh, hvor jeg glæder mig til at se drengene igen!

13335803_10207766138968900_7651178590996160973_n

Men jeg har fået billeder af Biscuit på Facebook, så jeg kan se, at han har det godt og Helle har uploaded denne fantastiske video.

Jeg skriver meget mere om min tur til Japan, når jeg kommer hjem, men lige et par små stikord.

Her er smukt! Meget grønt, bjerge med grønne træer og lige uden for mit vindue har jeg en enestående udsigt over vulkanen Mount Fuji. WOOOOOW en udsigt, når man trækker gardinerne fra.

DSC_0002

Folk er ekstremt venlige og betænksomme. Jeg har følt mig så forkælet og velkommen. Jeg kan slet ikke takke min værtinde Asako og min tolk Hiroko for deres gæstfrihed og deres store indsats for at få mig til at føle mig godt tilpas.

Arbejdsdagene har været lange, men interessante. Dog Dancing traditionen er anderledes her end i Danmark.

For det første, så er små racer populære, fordi der bor rigtig mange mennesker på meget lidt plads, så der er ikke ret mange mennesker, der har plads til store hunde i deres hjem/de steder de færdes. Det betyder at mange af de små racer bliver opdrættet med mere arbejdsdrive end vi er vant til i Danmark. Fordi man er nødt til at have små hunde, der kan arbejde, hvis man vil have en hund til hundesport og ikke har plads til en stor hund. Jeg har set de mest fantastiske små hunde arbejde – pudler, maltesere, terriers, beagler… de gjorde det alle fantastisk flot.

page

Alle hunde – store og små – kan lave øvelser som vi i Danmark betragter som ret svære kl. 3 øvelser. Fremadsendelse mod ingen ting og store cirkler er nærmest obligatoriske i de programmer jeg så i både novice og advanced Freestyle og jeg så faktisk ikke ret mange hunde lave fejl i dem.

page2

Hvor vi i Danmark har en historie-fortæller tradition inden for HTM og Freestyle, så er japanerne dansere. Og det er helt utrolig elegante. I Danmark forsøger vi som regel at fortælle en historie gennem vores koreografier. Her i Japan opfører de oftest en smuk og yndefuld dans. Det er virkelig flot og kræver meget at hundene, når handleren også selv i den grad skal optræde. Her skal man både være en dygtig træner og en fantastisk danser, for at kunne følge med. Enkelte gange følte jeg, at handleren tog fokus fra hunden, men de fleste ekvipager havde en fin balance.

Mange hunde er ret afhængige af at handleren har godbidder i hånden for at performe godt (det må man ved mange konkurrencer i Japan) – men rigtig mange har ønsket at lærer at arbejde uden og hvis de får styr på det, så bliver det Japanske hold et man skal holde øje med i international sammenhæng. Det var fokuset for mange af deltagerne ved denne weekends træningsdage, at kunne arbejde uden godbidder i ringen.

Jeg skal til at pakke de sidste ting sammen… Next stop Sightseeing i Tokyo og omegn. Og så ses vi ellers snart på dansk grund igen 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Dommer, Undervisning. Bogmærk permalinket.

2 svar til Hilsen fra Japan

  1. Helle Larssen siger:

    Det føles vildt at du er ved at gøre klar til hjemrejsen. Jeg er ikke luge ved at gøre klar til at drengene bliver hentet.
    Glæder mig til at høre meget mere om Japan 😊

  2. Pingback: Mit Japan Eventyr | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s