Trænings-dagbog for weekenden

Fredag d. 3.2.2017

Jeg havde tidligt fri fra arbejde, så der var god tid til at træne i dagslys.

Jeg startede med at træne Hero. Vi har arbejdet på at baglænskæde en serie af tricks, men det har været noget op ad bakke… Vi bliver ved med at gå i stå på samme sted og være nødt til at starte forfra.

Det blev lidt bedre og jeg endte med at belønne den fulde kæde nogle gange, men jeg er ikke tilfreds. Jeg er ikke der, hvor jeg gerne vil være med denne kæde… Tilbage i tænkeboks.

Derefter trænede vi et par af de tricks, som ofte går galt, når vi laver dem inde i vores program. Hero er god til dem, når vi kun laver dem, men når de bliver kædet ind i helheden i koreografien, så går de tit galt. så de blev trænet og forstærket.

Og så skal jeg kunne tage en hånd-dukke på hånden, mens Hero laver et nyt trick og det skal vi lige lærer. En ting er, at kunne en øvelse, når handleren står stille, men at kunne lave den mens handleren er beskæftiget med en anden handling, er noget helt andet. Det begyndte vi at træne i dag.

dsc_0004lille

Gollum

Gollum trænede almindeligt højre og venstre heelwork og derefter trænede han de to face-opposite positioner og på hans baglæns heelwork. Vi arbejdede også på hans bakke-øvelse, der er ved at være rigtig god. Super træning med en dygtig lille fyr.

Jeg er simpelthen så vild med Gollum – han har super drive uden at kamme over og blive stresset. Det er skønt.

Og endelig var det lille Biscuit, der trænede afslutningen på hans program. Jeg tror, at vi nærmer os det punkt, hvor vi kan lave hele programmet til musikken. Woooohoooooo!!!!

Lørdag d. 4.2.2017

Gollum er tilmeldt et trick hold hos Helle Palm her i vintermånederne, så vi kørte til Stestrup Working Paws hallen, hvor vi skulle træne.

dsc_0010lille

Det er et super hold og vi får så meget ud af det. Gollum bliver udfordret med nye øvelser, som jeg ikke ville tænke på selv at sætte i gang og han vokser med opgaverne. Han er overraskende dygtig 🙂

dsc_0017lille

Klik og beløn for at holde i svampen

En af opgaverne i dag var, at hunden skulle samle en gryde-svamp op og lægge den i en balje. I starten gad Gollum end ikke tage svampen i munden – da vi sluttede, hentede han svampen, gik over til baljen og afleverede den i baljen. WOOOOW dygtig Gollum ❤

Efter trick-holdet, havde jeg lejet hallen i en time, så Hero og Biscuit også kunne træne.

Hero arbejdede videre med sin kæde. Jeg prøvede at stoppe kæden et trick tidligere og bingo! Det hjalp. Jeg fik en mere stabil kæde. Det sidste trick i kæden sidder altid lige i skabet, så måske skal kæde bare være et trick kortere indtil videre.

Derefter trænede vi hele programmet vores nye program igenne. Stille og roligt – trick for trick, med mange belønningspauser undervejs.

Og er der ikke noget med, at man ikke har arbejdet hårdt nok, hvis ikke det bløder…? I så fald, er der her dokumentation for, at vi har arbejdet hårdt i dag 😉

dsc_0025lille

Hero var super god i dag og det var (bortset fra den ømme, blodige finger) en fornøjelse at arbejde med ham.

dsc_0029lille

Når man gerne vil have noget at drikke, men ikke har lyst til at slippe bolden 😀

Biscuit trænede hele sit program igennem i dag – til musikken. Han var meget dygtig og han er glad for sit nye program. Vi lavede et par små justeringer, men i bund og grund er jeg også glad for programmet. Nu glæder vi os til snart at skulle ud og vise det frem.

Søndag d. 5.2.2017

I dag kørte vi til Lille Skensved for at træne med Helle. Det er sammen med Helle, at jeg får ny inspiration og sparring på de tanker, som jeg har gjort mig. Vi prøver at træne sammen mindst en gang om ugen.

dsc_0001lille

Helle med Jazz

Da jeg skulle vise Helle, hvordan det gik med Heros kæde, så gik det faktisk ok. Vi blev enige om at fortsætte arbejdet som vi gjorde det i går – uden det sidste trick. Det fortsætter vi den næste uge og så må vi se hvordan det går, næste gang jeg mødes med Helle.

Og derefter gik vi koreografien igennem fra start til slut og jeg viste Helle, at jeg nu kan tage hånddukken på mens Hero fortsætter arbejdet. Det har været et af vores hænge-partier, så det er dejligt, at vi rykker på det punkt 😀

Gollum varmede op med almindeligt højre og venstre heelwork. Han er så fed at gå med. Super super intens og så fokuseret. Det er virkelig en fantastisk følelse.

Vi gik hele hans kl. 1 program igennem uden brug af godbidder eller legetøj. Woooohooooo! Gollum var fantastisk! Jeg var noget mindre skarp – jeg glemte programmet, så vi måtte stoppe og rette fejlen før vi kunne komme videre. Ahhh men altså – det er noget op ad bakke for Gollum, at have mig på slæb 😀

dsc_0040lille

Apport med aflevering i balje – mon vi ser den øvelse i lydighedsprogrammet en dag??? 😀

Vi sluttede med at arbejde videre med opgaven fra i går, hvor han begyndte at lære, at lægge en svamp i en balje. I dag hentede han sin bold og afleverede den i baljen og han hentede 3 forskellige genstande og lagde dem i baljen. Super seje fyr!

Lille Biscuit og jeg havde glæder os til at vise Helle vores program – det var første træningsdag sammen med hende, hvor hele programmet var klart og hvor vi kunne det hele. Og Biscuit var mega dygtig og lavede det så flot.

Helle havde et par enkelte små kommentarer, men ellers var hun også tilfreds… Så nu glæder Biscuit og jeg os til at komme ud og vise det frem… Mmmm men af hensyn til Gollum og Hero må vi lige vente lidt…. De er ikke helt klar til sæson-start endnu 😀

dsc_0039lille

Nose-work hundene var også i aktion – Cookie, Doggie og Biscuit.

Cookie og Doggie løste deres opgaver til bravour… Biscuits søg bar noget præg af, at han har lavet mere freestyle end nose work på det sidste. Vi har jo haft travlt med ny freestyle koreografi og han var blevet mindre målrettet i sit søg, end han var før ‘pausen’.

Men det positive er, at han er blevet god til at skifte mellem nose work og freestyle. Han bliver ikke forvirret over om han laver det ene eller det andet nu. Han går ikke i freestyle mode, når han søger. Måske fordi han får dækket sit freestyle behov og måske fordi han bare er blevet skarpere på hvad søge-opgaven går ud på? Og intensiteten skal nok komme igen, når vi får lidt mere overskud til nose work igen. Jeg tror bare at det handler om, at han får sine behov dækket på anden måde lige nu.

dsc_0035lille

Biscuit søger efter lavendel-fært – nose work

En dejlig weekend med god træning og godt selskab – tak Helle (Palm) og Helle (Larssen)

dsc_0018lille

Ex-it laver næseprøve – ikke helt det samme som nose work, men det er da lidt derhen ad… 😉

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Træning, Video. Bogmærk permalinket.

Et svar til Trænings-dagbog for weekenden

  1. Helle siger:

    Jaaaa vi elsker også vores træninger sammen 🐶😍
    Sikke en flittig weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s