Trick Træning hos DKK

DSC_0039lille

Jette med søde Sketch

Lørdag morgen puttede jeg hundene i bilen og kørte til Solrød Strand. Jette Porter og jeg havde inviteret til Trick Træning hos Dansk Kennel Klub.

Jeg kom i god tid, så jeg kunne nå at indrette mig og give mine egne hunde en gåtur inden undervisningen gik i gang. Vi hyggede os med at stille op og gøre klar.

DSC_0005lille

Camp Hazyland

Og så begyndte kursisterne at dukke op. Racer så forskellige som border collie og pomeranier og også hundefører med meget forskelligt erfaringsgrundlag. En enkelt havde aldrig gået til træning eller været på kursus før og andre var garvede inden for flere former for hundesport. Men trods forskellighederne, var det en rigtig god gruppe at arbejde med og jeg fik indtryk af, at alle havde en god dag og fik noget ud af det.

Mine egne hunde arbejdede hårdt hele dagen som demo-hunde. Jeg bliver altid imponeret over, hvor gode de er til at komme direkte ud af deres bure og så være på. Gollum synes stadig at det er svært og han vil gerne lige rundt og hilse, men når bare jeg er obs på ham lige når jeg åbner buret, så glemmer han det. Når han arbejder, så interesserer han sig slet ikke for omgivelserne.

DSC_0050lille

Hero hjælper med at demonstrere hvordan man flytter benene, når man skal gå slalom i en firkant. 

Jeg havde en sjov oplevelse med Gollum og hans evne til at lærer… Jeg har aldrig trænet Gollum til at stikke hovedet i en spand og holde det der…. Men fordi min andre hunde allerede kender den øvelse og derfor ikke er særlig gode til at demonstrere indlæringsmetoden, så har han lavet den ved kurser hvor jeg har undervist, fordi jeg har brugt ham til at vise kursisterne, hvordan de skal belønne og hvad de skal klikke for.

Ved kurset, da jeg viste Gollum en spand, stak han straks hovedet i spanden og holdt det der… Gollum har simpelthen lært øvelsen ved at være demo-hund på div. kurser. Sådan kan man jo også træne sin hund 😀

Jeg lånte Jettes Sketch som demo-hund i stedet… Så måske lærer han også øvelsen som demo-hund ved kurser i løbet af de næste par år 😀

DSC_0008lille

Hovedet i en spand.

Det var en varm dag og vi lavede rigtig mange øvelser – hundene blev trætte og mætte af de mange godbidder…. Så der skulle også være tid til pauser og hygge:

Biscuit måtte også være stand-in ved enkelte øvelser, når hundeførenes egne hunde trængte til et hvil. Det nød han absolut ❤

DSC_0041lille

Biscuit træner slalom med en ung handler fra holdet.

En super hyggelig dag i Solrød og den sluttede mindst lige så hyggeligt i Lille Skensved sammen med Helle og vores til sammen 7 hunde.

DSC_0232lille

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Færdighedsprøver, Gollum, Hero, Undervisning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s