Slagelse Festuge og Træning

20170618_154435

Biscuit i skoven fredag eftermiddag

Jeg prøver så vidt muligt at lave noget særligt med hundene fredag, lørdag og søndag. I hverdagene arbejder jeg fra 8 – 16 og så bliver det begrænset hvor meget tid jeg har til hunde. En gåtur og lidt træning. Mere bliver det ikke til. Men fredag har jeg tidligt fri, så der bliver hundene prioriteret og det samme gør de i weekenden.

Denne fredag blev dog anderledes end forventet. Der kom en lidt uventet HTM udvalgsopgave og da den var landet, var energi-niveauet ikke rigtigt til træning, til gengæld nød vi en rigtig lang gåtur i skoven i stedet.

Og heldigvis havde jeg haft rigtig god træning om torsdagen, så jeg tænker ikke at hundene led nogen nød. Torsdag trænede vi foran Netto for at få forstyrrelser fra de handlende.

20170622_172033lille

Hero

Min erfaring er, at en eller to personer, der kommer slendrende i ny og næ er mere forstyrrende end en hel kødrand af mennesker. Hvis hunden oplever, at der er ro og plads rundt om den og der så kommer en enkelt forstyrrelse inden for dens opmærksomhedsradius, så er den mere tilbøjelig til at kigge efter den end hvis der bare er general uro. Det er netop denne form for forstyrrelse, som vi får trænet ude foran Netto og det er virkelig godt.

20170622_173308lille

Gollum havde publikum på, da han trænede… der sidder en langhårs collie i bilen og holder nøje øje med ham 🙂

20170622_174506

Sådan en kæmpe lastbil kan godt virke lidt overvældende, når man er tæt på og den pludselig siger en uventet lyd. Det var Gollum der trænede, da den ankom og da han lige var kommet sig over overraskelsen, var han helt cool. Biscuit er altid cool. Der er ikke meget, der kan ophidse ham 🙂

Og fredag blev det altså til fred og ro i skoven i et par timer i stedet for træning, men så redigerede jeg til gengæld Gollums 2018 musik, da jeg kom hjem… så jeg gjorde en lille trænings-relateret indsats 😉

Da vi gik i skoven, kom Gollum til at æde en lort, som han fandt mellem bladene… Addddd Gollum… Og kl. 4 om natten vågnede jeg ved at han brækkede sig… Det var tydeligvis lorten, der kom op igen og den lugtede ikke bedre efter 8 – 10 timer i Gollums mave!!! Eeeeuuuuuwwww ikke hvad man har lyst til midt om natten!

Lørdag middag hoppede hunde og jeg i bilen og kørte til Lille Skensved for at mødes med Helle. Vi havde aftalt at træne sammen.

DSC_0024lille

Hero

Vi startede udendørs – og som sædvanligt var Hero udfordret af badekarret. Ikke at han stak af fra træningen lige som i sidste uge – det var trods alt ikke varmt. Men jeg måtte have adskillige bolde i spil, for hver gang jeg belønnede med legetøj, prøvede han at komme over i badekarret og et par gange havde han succes med projektet! Når først et fleecetov har været en tur i vandland, er det ikke egnet til at komme i lommen igen!

Da Hero havde trænet, var det Ex-its tur. Og mens hun trænede, begyndte det at regne…. meget… rigtig meget!!! Aaaadddddd! Efter hendes træning flyttede vi alting ned i hallen og trænede resten af flokken indendørs.

DSC_0042lille

Grib guffen!

DSC_0044lille

Spring!

Lille bitte Golbert er lige som Hero begyndt at arbejde med nye ting, som han skal have ind i sin 2018 koreografi og vi har det så sjovt med det. Han er en fed lille hund at arbejde med.

DSC_0072lille

Vi genopfriskede også vores Thunder & Lightning koreografi. Opvisninger og konkurrencer forude… Heldigvis kunne han godt huske det og han gjorde det meget fint.

DSC_0078lille

Golbert – hvorfor har jeg kun en strømpe på??? Hev du mon den anden af min fod??? 😀

Til gengæld var han en bandit bagefter og gad overhovedet ikke lave freestyle – han fjollede bare, men det skal der jo også være plads til 😀

Mor Jazz (altså Gollums mor) har holdt træningspause efter et kiropraktorbesøg, så hun trænede for første gang i en uge. Øjjjj hun var begejstret.

Temaet for Helles dag var vist ‘dårlig hukommelse’. Jazz arbejdede rigtig godt, men var udfordret af, at Helle ikke kunne huske sit program. Ahh men altså 😀

DSC_0088lille

Lille Biscuit lavede et fremragende Chicago program. Øjjjj hvor var han dygtig! Det er et rigtig godt program til ham og han er ved at være god til det. Og lørdag var han intet mindre end en super sheltie ❤

Helle og Doggie… hvad kan jeg sige… Helle gik endda programmet uden hund før hun tog Doggie med og alligevel kunne hun ikke huske sin Skoogian program!!! Det er et program, som hun har lavet med forskellige hunde siden 2007. Det bliver genopfrisket hver gang vi skal ud og lave opvisning. Man skulle tro, at hun kunne have nået at lærer det på 10 år, men ikke rigtigt 😀

DSC_0125lille

Doggie derimod var rigtig dygtig og i herligt, fjollet humør. Hun synes at det er så sjovt at lave lidt løssluppen freestyle efter mange år med det mere stramme HTM.

Dagen sluttede med lidt hunde-hygge mens Helle og jeg pakkede sammen. Og så kunne jeg køre hjem med 3 glade hunde i bilen – dejlig trænings lørdag!

Søndag formiddag gik turen til Slagelse, hvor Helle og jeg skulle lave opvisning ved Slagelse Festuge.

DSC_0062lille

Slagelse Festuge

Dagen startede lidt irriternede. Som så ofte ved den slags opvisninger, er det lidt kompliceret at finde ud af hvem der har styr på musik og headset. Men da først det var ordnet, blev det en rigtig hyggelig dag og ham der viste sig at have styr på teknikken, havde rigtig godt styr på det, så det gav ingen problemer under vores opvisning.

Vi havde 5 programmer med i vores opvisning og vi skulle underholde i 30 minutter.

Hero og jeg startede med at gå i ringen og fortælle lidt om vores sport og om forskellen på HTM og Freestyle. Derefter viste Hero sit Topsy Turvy program.

DSC_0029lille

Hero – Topsy Turvy

Næste ekvipage var Helle med Jazz. Jeg så ikke meget af hvad de lavede, for jeg havde travlt med at skifte tøj og varme lidt op med Gollum, men Helle gav senere udtryk for at det var gået fint, men at de havde været udfordret af ring-størrelsen. Det var Hero og jeg også. Ringen var ca. 6 x 12 meter og publikum stod meget tæt på, så vi kunne ikke arbejde helt ude til ringsiden. Der var ikke meget plads til et ‘stort’ kl. 3 program.

DSC_0034lille

Jazz – Bicycle Race

Det var nemmere med Gollums HTM program. Det fylder ikke lige så meget. Gollum arbejdede rigtig godt og lavede et meget fint program på trods af, at vi ind i mellem kom meget tæt på de mange tilskuere.

DSC_0040lille

Gollum – Thunder & Lightning

Gollums program varer ca. 2½ minut, så det var den tid Helle havde til at blive klar med Doggie. Det kræver lynhurtige tøj-skifte at lave sådan en opvisning, men det er vi heldigvis blevet rigtig gode til. Og mens Helle optrådte med Doggie, havde jeg 2½ minut til at blive klar med Biscuit.

DSC_0042lille

Doggie – Skoogian

2½ minut var ikke helt nok… Jeg fik en mega fjollet sheltie med i ringen, der overhovedet ikke havde gasset af og som derfor kastede om sig med tricks. Jo flere og jo hurtigere jo bedre. Jeg havde lidt svært ved at følge med 😀

Biscuit var så sød og han gjorde det faktisk ganske udmærket. Jeg nyder at optræde med ham og eftersom at han er tættere på de 13 år nu end på de 12, så er hver eneste optræden med ham en gave.

DSC_0054lille

Biscuit – som Chicago gangster

Vores optræden var blevet filmet af Rene fra TV2 Øst og da vi var færdige kom han og spurgte om han også måtte få et interview. Det måtte han selvfølgelig gerne…. Han startede samtalen med ‘Det var interessant….’ hvilket fik mig til at grine. Han påstod bagefter, at det var ment som et kompliment 😀

Og af alle de heste- og hundeshows som dagen bød på, så var det Hero, der kom med i aftenens nyhedsudsendelse, så jeg begynder at tro, at han mente det 😉

Se Hero i TV2 Øst Nyhederne her!

Og så viste det sig, at jeg havde gået i klasse med journalisten – for mange mange år siden, da jeg gik på den lille friskole Absalonskolen i Slagelse.

Da vi havde ryddet op og pakket sammen (ens ting ender i store bunker alle vegne rundt om bilen, når man skal bytte hund på 2½ minut), gik vi en runde på området sammen med hundene. Gollum og Ex-it var så oplagte til pjat og ballade. Gollum angreb mine fødder og ham og Ex-it ville lege! Det endte med, at Helle måtte gå med dem, så gik jeg med de mere fornuftige voksne hunde.

DSC_0070lille

Flyvende Helle med 2 fjollede banditter

DSC_0074lille

Gang i legen – så måtte Helle se om hun kunne følge med 😀

Der er altid rigtig mange mennesker ved Slagelse Festuge og der er alle mulige opvisninger i to forskellige ringe. Heste, hunde, hornblæsere, papegøjer og alt muligt andet…

Vi købte noget frokost, som vi spiste mens vi så en meget dygtig IPO hund lave opvisning – den havde lige kvalificeret sig til IPO VM.

IPO

Og derefter forlod vi festugen og kørte mod Dianalund.

Next Stop Hanne og hunde til lydighedstræning… Gollum træner jo ikke så meget lydighed, men vi sneg os med og narrede dem til at tro, at vi passede ind ved at træne fri ved fod. Jeg tror ikke, at Hanne opdagede, at Gollum sommetider vendte omvendt af en almindelig lydighedshund 😉

Aiii det er pjat 😉 Lydighedsnørderne tog godt imod os og var rummelige nok til at magte en HTM hund på holdet 🙂

Gollum og Ex-it havde jo allerede haft en travl formiddag, så de fik lov til at hvile lidt i bilerne, mens Meyer trænede.

DSC_0164lille

Meyer

Super lækre Meyer – han viste noget flot fri ved fod. Hanne skal bare lige lærer at lade være med at gå muse-skridt når hun går baglæns 😀

DSC_0243lille

Meyer

Næste hund på banen var Gollum. Vi arbejdede på at jeg skal kigge mere op og mindre på Gollum – og så øvede Gollum sig på sine nye positioner og på de ideer jeg har til 2018 koreografien.

DSC_0192lille

Gollum

Søde Cloony fik også lov til at være med ❤

DSC_0187lille

Clooney

Ex-its tur på banen – hun trænede næseprøve (meeeeega flot arbejde) og apportøvelser.

DSC_0211lille

Ex-it

DSC_0219lille

Ex-it

Meyer sluttede med at træne nogle løbeøvelser – kegle med apport og spring. Han var mega sej til det!

Meyer

Meyer

Tak for god træning til Helle og Hanne.

En super hyggelig dag og weekend i det hele taget – og nu har jeg 3 meget trætte hunde sovende rundt om mig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s