Færdighedsprøver i Odder

Zakkai Hundecenter og Sheltie Klubben havde, i weekenden, inviteret mig til Odder for at undervise i færdighedsprøver og andre hundetricks, så fredag middag kørte jeg direkte fra arbejdet og mod broen og Jylland.

Efter et par timers kørsel gennem efterårs-regnen, landede vi ved Den Genfundne Bro ved Horsens og på nærmest mirakuløs vis, stoppede regnen og vi gik tur i tørvejr.

DSC_0004lille

DSC_0059lilleDSC_0063lille

Og det var en flot tur. Broen har en fascinerende historie og den ligger i en fantastisk smukt område. Det var det perfekte sted til et stop og en gåtur.

DSC_0042lille

Og drengene var begejstrede… hvor der er en bro, er der også vand… og hvor der er vand, kan man bade 🙂

DSC_0021lille

DSC_0069lille

DSC_0065lille.JPG

Broen blev bygget i 1899 og var dengang den højeste bro i Norden – den rejser sig 15 meter over Gudenåen.

I 1929 var broen imidlertid blevet forældet i forhold til standard sporvidden for tog. Konstruktionen var lavet til 1 meter sporvidde og det var for omfattende at ændre hele broens opbygning til en ny sporvidde, så i stedet dækkede man det hele til med sand og lavede to rør som Gudenåen kunne løbe igennem. Der lå nu en dæmning i stedet for en bro  – men med en bro skjult inden i.

Sådan forholdt det sig indtil 2014, hvor Broen igen blev gravet fri og istandsat.

http://hemmeligesteder.dk/den-genfundne-bro/

Drengene og jeg nød det smukke område i et par timer, inden vi forsatte de sidste 30 km til vores B&B.

Vi ankom til Odder ved 18 tiden og blev installeret i et skønt B&B. Super fine forhold for hundene og jeg. Vi spiste aftensmad og slappede af inden sengetid. Jeg havde 3 trætte hunde, der slappede af efter en dejlig dag med gode oplevelser.

Lørdag morgen pakkede vi sammen og kørte de 3 km, der var til Zakkai Hundecenter, hvor Tina tog imod os og viste et herligt område, hvor drengen kunne få lov til at løbe og hygge sig lidt, inden vi skulle i gang med kursusdagen.

Vi fik os installeret i træningshallen og jeg nåede endda, at træne lidt med mine egne hunde, inden vi gik i gang.

20171021_142542lille

20171021_142808lille

Da kurset var et sheltie klub arrangement, var der flest sheltier med på holdet, men der var også et par collier, en buhund og en border collie.

Vi startede morgenen med lidt fællestræning og efter frokost stod den på 2 x 10 minutters individuel tid til hver hund.

Det fungerede rigtig godt på den måde og hundene fik i hvert fald brugt indersiden af hovedet. Kl. 16 var der ikke ret mange, der havde mere energi tilbage. Men de havde også arbejdet rigtig flot i mange timer.

Mine hunde er så seje, til disse trænings-dage. De ligger tålmodigt i deres bure og venter mens jeg underviser. Når jeg har brug for at demonstrere et eller andet, kommer de ud og er straks fuldstændig fokuserede og på. De laver den øvelse, som jeg beder om og demonstrere det, som de skal og derefter går de ind i buret igen og venter til at jeg næste gang får brug for dem… Selv Gollum, der ellers stadig er ung, tackler det så flot. Jeg er virkelig imponeret og stolt af dem. Sådan en trænings-dag er også hårdt arbejde for dem.

En hyggelig dag med engagerede hundefører og dejlige hunde.

Vi pakkede sammen og satte kurs mod Sjælland. Eneste stop på hjemvejen var ved Burger King efter lidt aftensmad… jeg ville gerne hjem.

Vi sov godt og vågnede søndag morgen til smukt efterårsvejr. Jeg havde lovet hundene en god dag, som tak for deres indsats ved trænings-dagen, så vi kørte i skoven og gik en lang tur. Jeg ved faktisk ikke hvem der nød det mest – drengene eller jeg. Det var skønt.

Da vi kom tilbage til bilen, kørte vi ind mod byen, hvor vi fandt en næsten tom parkeringsplads. Her øvede jeg mig på Gollums nye program – uden hund. Jeg har haft så svært ved at lære koreografien uden ad og det forvirrer – meget naturligt – Gollum, når jeg ikke ved hvad vi skal. Så det øvede jeg mig på – igen og igen og igen… Og endeligt lykkedes det mig, at gennemføre hele programmet korrekt. Altså uden hund!

Derefter ‘lånte’ vi en parkeret lastbil og lavede 2 køretøjs-søg med hver hund. Gollum var top sej. Biscuit var også super effektiv. Hero satte turboen til og snuste rundt – men i et tempo, hvor han gik lige hen over kilden utallige gange uden at opdage den… Hero altså! Det lykkedes ham at finde kilderne til sidst, men det havde nok været mere effektivt, at sætte farten lidt ned 🙂

Efter Nose Work træningen, der tog en times tid, prøvede jeg igen at gå Gollums program igennem og igen lykkedes det…. Er der mon virkelig håb om, at jeg er ved at have bare en lille smule styr på det?

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Færdighedsprøver, Gollum, Hero, Undervisning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Færdighedsprøver i Odder

  1. Helle Larssen siger:

    Der ser virkelig skønt ud ved den genfundne bro 😊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s