Mindre end en måned…

DSC_0011lille

Om mindre end en måned, er vi på vej til Crufts… Og det er nu, at arbejdet for alvor går i gang.

Jeg troede faktisk, at jeg ville være lidt længere med min træning, end jeg er. Januar spillede mig et puds. Jeg vidste godt, at jeg skulle til Japan og derfor ville miste 10 – 14 træningsdage i januar, men det blev lidt mere end det…

I juleferien opdagede jeg en knude på Heros læbe og den skulle fjernes hurtigst muligt. Der blev booket tid straks efter helligdagene. Og når han alligevel skulle i narkose, fik jeg fjernet en fedtknude på bagparten også. Resultat: 10 dage uden træning.

Og så 10 – 12 dage, hvor jeg var i Japan… Og da jeg kom hjem, fik jeg lige Hero tjekket hos en kiroprakter… Resultat… 3 dage mere uden træning. Pludselig var hele januar gået uden god, kontinuerlig træning.

Såh nu går vi all in…

Torsdag d. 8. februar
Sidsel og jeg mødtes på parkeringspladsen uden for min arbejdsplads efter arbejde. Sidsel var på vej på skiferie og jeg var på vej op til Helle for at træne. Inden vi forsatte i hver sin retning, kom Shadow over i min bil. Hun er ikke så god til at løbe på ski, så hun skulle på ferie hos mig.

Og så op til Helle… jeg havde pakket mit kostume i tasken, så jeg kunne træne med kostume på. Og som altid startede vi med Heros træning.

Hold nu op, vi var udfordrede. Hero kørte lidt højt, men det var det mindste problem. Øvelser kiksede – ting, som jeg troede at vi kunne… Og oven i det, kunne Helle fortælle, at kostumet ofte dækkede over Hero og fik det til at se sjusket ud. Jeg øvede mig i at holde armene højt og vi arbejde med løsninger… og aftalte, at fra nu af, måtte jeg træne med kostume så tit som overhovedet muligt.

Jeg var ærlig talt lidt presset… Heldigvis havde jeg bedre træning med Gollum… Han er super tændt og vil bare så gerne. Vi arbejder på at få belønningsraten ned, så han kan lave hele kl. 3 programmet uden at der kommer godbidder og bold før til sidst.

DSC_0019lille

Biscuit og Gollum

Lille Biscuit var skadet i begyndelsen af januar. Han havde ondt i ryggen og i den periode, der gik fra, at han kom til skade og indtil jeg opdagede, at der var noget galt, der lavede han faktisk sit nye program rigtig fint. Han manglede gejst og glæde, men jeg havde mega styr på ham og programmet… Imidlertid var jeg lige ved at pensionere ham, fordi jeg ikke oplevede, at han havde lyst til at træne mere. Men så fik han rettet ryggen og og smerterne gik væk… vupti, så kom arbejdsglæden tilbage og min kontrol over programmet forsvandt… Biscuit kaster nu igen om sig med tricks og især baglæns arbejde (han elsker at bakke – der er ikke så forfærdelig mange bakke-øvelser i hans nye program). Jeg troede, at han var ved at kunne sit program – men det var åbenbart kun fordi han havde sat farten ned, fordi han ikke havde det så godt. Så vi arbejder igen på at prøve at få ham til at gå forlæns og ikke hele tiden bakke og jeg prøver at overtale ham til, at lade mig bestemme programmet lidt… Det er en løbende forhandling…

Og så nød vi at se Helles fremskridt med både Jazz og Ex-it. De har i hvert fald haft travlt, mens jeg var i Japan 🙂

DSC_0021lille

Helle og Jazz

Fredag d. 9.2. 

Først og fremmest skulle vi lige vænne os til at være 4 hunde i flokken…

Morgentur med drengene og Shadow og derefter arbejde.

DSC_0040lille

Derefter eftermiddagstur i Hvalsø, så alle var godt luftede…

20180210_072440lille

Inden jeg havde lejet Working Paws hallen i 1½ time for at få god, indendørs træning med de to kl. 3 hunde.

Hero trænede jeg igen med kostume på og det var helt håbløst. Vi sejlede rundt og selv ting, som normalt sidder lige i skabet, gik helt galt.

Mit kostume er to-delt, så jeg prøvede at tage den ene del af – derefter gik det bedre. Jeg konkluderede, at jeg måtte ændre på kostumet. Det forstyrrede Hero og han kunne ikke se noget for flæser og trævler. Det ville ikke komme til at gå, uanset hvor meget vi trænede.

Gollum trænede ikke et helt program. Han trænede sekvenser og sikkerhed og det var rigtig fin træning.

Næste stop var ved kiropraktoren for at få tjekket op på Gollums bækken – det blev rettet i sidste uge og han skulle til kontrol. Heldigvis så alt godt ud og der skulle ikke tages flere hensyn. Phew!

Og så lige en meget kold aftentur med de 4 hunde, så dem der ikke havde trænet også kom ud… Vi kom hjem – meget trætte og meget kolde.

Lørdag d. 10.2.

Lørdag morgen mødtes vi igen med Helle.

DSC_0013lille

Shadow og Gollum

Igen startede jeg med at træne med kostume på… kun den ene del, men alligevel fungerede det ikke. Jeg endte med at tage kostumet helt af og beslutningen blev truffet – jeg måtte finde et andet kostume. Det jeg havde fungerede overhovedet ikke – det så mega fedt ud, men det forstyrrede Hero alt for meget og kom i øjnene på ham, så han ikke kunne se hvad han lavede.

Super god træning uden kostume – hvilket igen highlight’ede vigtigheden af at løse kostume problemet.

Gollum trænede fuldt program – igen med fokus på, at få belønningsraten ned uden at miste fokus og entusiasme.

Og Biscuit arbejdede igen på, at gå mere forlæns og mindre baglæns 😀

Og ind imellem træningen hyggede vi og spiste frokost og kage… Og hundene fik leget.

DSC_0004lille

Gollum og Shadow

DSC_0043lille

Shadow

DSC_0036lille

Shadow

DSC_0032lille

Shadow

Vi sluttede dagens aktivitet med en skovtur… Brrrrrrrrr det var koldt.

skovtur

Søndag d. 11.2.18

Søndag morgen stod den igen på træning – denne gang på Sorø Hundevenners bane med en agility bane som nabo. Fantastisk at træne, når der er gang i den lige ved siden af. Det ruster hundene til stævne-miljøet med alt det, der foregår der.

20180211_112033lille

Gollum

Lørdag filmede Helle Heros og mit program og da jeg studerede videoen, gik det op for mig, at jeg laver samme kombination to gange. Det behøver jeg jo ikke. Jeg kan lige så godt få mere variation ind i programmet og dermed øge sværhedsgraden, så vi brugte dagens træning på at lærer Hero den lille ændring og at gå den nye koreografi igennem. Det fungerede super godt, så jeg var meget tilfreds.

Gollum trænede præcision og sekvenser. Han var så dygtig og virkelig i hopla. Det var skønt at være sammen med ham og mærke hans intensitet.

Biscuit og Shadow trænede ikke – de gik til gengæld en tur rundt på pladsen sammen med mig og Shadow  besluttede, at hun gerne vil træne agility, så det skal vi lige have sat Sidsel i gang med.

20180211_114820lille

Shadow

Efter træningen, satte vi kurs mod Q Design, hvor Marianne havde lovet at hjælpe med at få lavet et kostume til Heros program, der kunne fungere både i forhold til programmets tema og for Hero.

Vi stoppede på vejen og gik en lille tur…

20180211_123659lille

Tingstedet i Løve

Og jubiiiii Marianne fik lavet et super kostume, så jeg er meget spændt på at komme ud og prøve at træne i det. Jeg tror bestemt, at det bliver godt.

Vi sluttede dagens udflugt med en gåtur ved søen inden vi kørte hjem i varmen. En kold, men god og effektiv dag!

20180211_153546lille

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Mindre end en måned…

  1. Pingback: Så går vi ind i opløbet… | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s