Så går vi ind i opløbet…

Så går vi så småt ind i opløbet…. vi nærmer os Crufts med hastige skridt og Hero skal snart have debut med sit 2018 program.

Sidste uge bød ikke på særlig god træning. Jeg var udfordret på kostumet og efter næsten en måneds træningspause, kørte Hero alt for højt. Heldigvis har det været meget bedre i de sidste par dage.

Torsdag efter arbejde, skulle hunden først luftes og Gollum motionerende Shadow, der jo ikke skulle træne, men som stadig havde brug for at røre sig. De fik lov til at lege og fjolle og derefter kørte vi op til Helle for at træne.

DSC_0035lille

Gollum og Shadow motionere hinanden.

Det var første gang, at Hero og jeg skulle prøve at lave vores program med det nye kostume og heldigvis så det ud til at fungere perfekt. Vi startede med at lave hele programmet uden stop og belønningspauser og selv om det til tider virkede lidt hektisk, så kom vi igennem og det var faktisk rigtig udmærket. Derefter lavede vi det igen, men med en masse stop og belønningspauser undervejs. Det gik virkelig godt – det er altid lettere, når man kan stoppe inden og efter de svære passager og når man ikke skal bekymre sig om at følge musikken.

Gollum trænede også hele sit program uden belønning og han var super sej. Så dygtig. Bagefter gjorde vi det igen med en masse belønninger – og igen arbejdede han meget fint. Det var en rigtig god dag med Gollum.

Lille Biscuit og jeg diskuterer stadig en del om hvorvidt han skal gå forlæns eller baglæns gennem sit program. Jeg mener jo godt, at han engang i mellem bare kan følge snude-skaftet og bevæge sig forlæns… Biscuit er ikke enig – han er vild med sine bakkeøvelser og putter dem ind, så snart han øjner en mulighed (og det gør han tilsyneladende ret tit). Han er imidlertid en glad lille fyr, der hygger sig med sin træning og det er jo det vigtigste. Han har lavet det seriøse arbejde, som han skal i sit liv og selv om jeg godt at få et lidt opgivende blik i øjnene, når Biscuit for 120. gang pludselig kommer bakkende efter mig, når han egentlig burde gå ved siden af mig i forlæns retning, så er det skønt, at han har det så godt og stadig gerne vil være med.

DSC_0087lille

Helle med Jazz

Fredag havde jeg lejet Working Paws hallen i Stestrup i 1½ timer efter arbejde.

DSC_0014lille

Hero var første hund på banen og denne gang startede vi med at lave programmet med en hel masse stop og belønnings-pauser undervejs. Jeg havde kostume på og det fungerede stadig rigtig godt. Det var fantastisk god træning.

DSC_0005lille

Derefter lavede vi programmet igen til musik og kun med et par små godbidder som belønning undervejs. Det gik godt, men hold nu op, tingene sker hurtigt – der er ikke tid til at stoppe og tænke undervejs. -Men sådan føles det tit, når man er i gang med et helt nyt program.

Gollum lavede også sit program uden stop og belønninger, men han havde ikke en god dag. Jeg tænker, at det måske var lidt for meget for ham, at Shadow sad i hallen og var ret højrøstet. Jeg havde ind i mellem lidt svært ved at koncentrere mig og jeg kan forestille mig, at Gollum havde det på samme måde. Men vi sluttede med at træne små sekvenser, så vi sluttede med fin træning og en masse belønning.

DSC_0012lille

Biscuit og Shadow sluttede med at jage godbidder hen over hal-gulvet – mere var der ikke tid til, men det var også nok til, at de følte, at de havde været med.

DSC_0029

Vi sluttede dagen med en gåtur, så alle fik skridtet af og blev luftet godt igennem.

20180216_170051lille

Lørdag morgen fra 9 – 10 havde jeg igen lejet hallen i Stestrup. Også denne gang startede jeg med at træne Heros program.

Igen lavede vi det en gang med en masse stop og belønninger og derefter igen uden stop og kun med et par små godbidder undervejs. WOW han var super dygtig. Men igen kunne jeg mærke, at vi har travlt…. timingen skal sidde lige i skabet, hvis vi skal nå det hele. Så det må vi jo sørge for, at den kommer til 🙂

DSC_0007lille

Derefter var det Biscuits tur – han puttede som sædvanligt en masse baglæns-arbejde ind i sit program, men jeg tænker faktisk, at det gik lidt bedre. Vi lavede programmet to gange og første gang var klart den bedste.

DSC_0013lille

Og så var det tid til at skynde sig videre til Hvalsø, hvor Gollum skulle starte på sit nye lydighedshold. Dagens træning stod på fri ved fod, apport og en øvelse fra færdighedsprøverne, hvor hunden lægger hovedet på handlerens hånd.

Det var vådt og mudret, men jeg havde fin træning med Gollum. En god dag. Jeg er meget glad for vores hold hos Hvalsø Hundevenner. Gollum har trænet der siden han var hvalp.

20180217_111107lille

Og så kunne vi lige nå en tur i parken, inden Sidsel kom for at hente Shadow – tak for denne gang lille Shadow, kom godt hjem 🙂

20180217_114556lille

Søndag morgen mødtes vi igen med Helle for at træne.

DSC_0039lille

Hero var første hund på banen og han var top sej! Vi trænede udendørs, for at have god plads. Samme strategi som de sidste dage – først lavede vi programmet med en masse stop og belønninger og bagefter uden. Hold nu op det gik fantastisk. Lige indtil jeg panikkede! Hero skulle bakke, derefter skulle jeg vende ryggen til Hero og han skulle selv finde den rigtige plads ud for spøgelseshuset – uden at jeg kunne hjælpe ham, fordi jeg stod ryggen til ham og ikke kunne se ham. Hans bakke-øvelse blev lidt mere skrå end den plejer og derfor blev vinklen til huset anderledes end den plejer. Jeg gav ham kommandoen til at løbe tilbage til huset og vendte ryggen til…. men gik i panik, fordi vinklen var forkert og derfor kaldte jeg på ham. Hero kom hen til mig og flowet var ødelagt!!! Argh! hvor irriterende! Jeg har faktisk trænet Hero til at løse det også selv om han kommer fra skæve vinkler, så der var ingen grund til at tro, at han ikke kunne løse det. Det var bare fordi, at det gik så godt, at jeg blev revet med af stemningen og ville så gerne lave en fejlfri performance… Og så prøvede jeg at hjælpe ham ved lige at kalde lidt… Det var selvfølgelig overhovedet ikke en hjælp… min fejl – ikke Heros. Jeg kunne sparke mig selv over, at jeg ikke bare havde is i maven, men hey ho… det er bedre at lave sådan en fjollet fejl på træningsbanen end på Crufts. Nu har jeg prøvet det og er forhåbentlig bedre rustet, hvis det skulle ske igen.

Hero lavede resten af programmet så flot. Jeg er mega glad og stolt. Kæmpe belønning til Hero!

DSC_0044lille

Helle trænede også Jazz udendørs, så hun havde plads til at lave hele koreografien. Hun og Jazz har været rigtig gode gennem de sidste par uger og det er de stadig… men jeg skulle selvfølgelig lige foreslå et par ændringer til deres koreografi. Undskyld Helle 😀

DSC_0060lille

Gollum trænede indedørs, så jeg kunne bruge spejlene. Jeg har fået ødelagt en af hans positioner lidt – den er blevet lidt uskarp, så det fik vi snakket med Helle om og derefter fik vi trænet programmet. Igen var det ikke Gollums bedste dag. Han var super, da vi trænede positioner og sekvenser, men magtede ikke rigtigt den fulde koreografi.

Jeg tror, at han lige har brug for et par dage til at hvile hovedet. Han har været meget på i de 9 dage, hvor jeg har passet Shadow. Hun er vild med sin fætter Gollum og han er så sød ved hende, at han leget med hende, selv når han egentlig ikke gad. Plus at vi har trænet rigtig meget, så han har været ‘hængt op’ både hjemme og på træningbanen. Jeg tænker, at han har brug for lige at lande igen og få hovedet med sig, så han får en dag eller to uden træning nu.

DSC_0077lille

Ex-it trænede lydighed udendørs. Helle kom med nogle træningsudfordringer, som hun gerne ville have input til. Den ene havde hun egentlig selv fundet en strategi til og den anden fik vi snakket om og afprøvet ideer. Det så ud til at vi kom godt i gang og Ex-it var meget dygtig.

DSC_0109lille

Og så gik vi ind i hallen igen og trænede de 3 gamle.

Jeg kan med stolthed i stemmen sige, at der var klart mindre bakke i Biscuits program i dag – det var jo ikke fordi der ikke kom noget umotiveret bakke… der kom bare mindre af det 😀

Jeg begynder at tro, at vi rent faktisk på et tidspunkt bliver enige om mængden af baglæns arbejde. Jeg vil gå så langt som at sige, at jeg er fortrøstningsfuld 😉

DSC_0117lille

Doggie udbyggede sin rydde op øvelse, så hun både rydder op og rode igen nu 😀

DSC_0130lille

Og Cookie mente nu nok, at han skulle lave lige rigeligt meget for sine godbidder – men han var sød og sjov og lavede heelwork og freestyle øvelser i sit eget tempo.

DSC_0144lille

En skøn trænings-weekend med alle vores dygtige hunde ❤

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s