Show Of Winners

DSC_0101lille

Vi træner virkelig meget lige nu – Hero og jeg. Mellem 5 og 6 gange om ugen lægger vi ca. 45 minutter på træningsbanen… Og så er der de andre to hunde, der også træner og vores gåture. Jeg træner hund og går på arbejde. Meget andet, når jeg ikke.

Og i går aftes havde vi første pejling på hvor al træningen har ført os hen. Vi skulle optræde ved Show Of Winners, for at teste vores Crufts program. Og jeg havde sommerfugle i maven. Med kun en uges træning tilbage, var det vigtigt, at programmet i hvert fald tilnærmelsesvis var hvor det skulle være.

Der var 6 ekvipager, der skulle optræde ved Show Of Winners; Anja med Queeny, Helle med Jazz, Jette med Addi, Kate med Zonja, Sidsel med Wave og altså Hero og jeg.

Ind i mellem hver ekvipage, var der et ‘heat’ fra en af dagens andre konkurrencer, så vi optrådte ikke lige efter hinanden.

Jeg skulle – efter planen – have optrådt kl. 17.10. men allerede da jeg gik ud for at varme op, var vi 15 minutter forsinkede.

Jeg varmede op i ca. 30 minutter ud på parkeringspladsen – og gjorde mig nogen erfaringer omkring opvarmning til lige præcis dette program. Typisk har jeg, inden en konkurrence, startet opvarmningen med heelwork, men i dette program, skal Hero gå ved siden af mig på 3 ben… efter at jeg havde belønnet en masse ‘gå ved siden af’ på 4 ben, havde jeg svært ved at få ham til at gøre det på 3 ben… en øvelse, som han eller er glad for… men hvis 4 ben giver så mange belønninger, så så han ingen grund til at gå på 3 ben. Så jeg må udvikle en ny opvarmnings-strategi i hvert fald til Crufts. Øvelserne sidder nok lidt bedre fast senere på året, men pt. skal jeg ikke belønne 4 ben, lige inden jeg går i ringen og ønsker 3 ben. -Men han lavede sin halten fint i ringen, så vi nåede at rette op på det i opvarmningen.

20180224_171102

Vi kom ind og fik at vide, at der var yderligere ventetid… fint nok. Vi fandt et stille hjørne og satte os og slappede af.

Endelig blev det tid… Jeg satte min rekvisit ind og ville lige checke højden af musikken… den var meget lav! Som i ‘der kom ingen lyd ud af anlægget-lav’. DJ’en prøvede et par gange og derefter løb jeg ud efter min back-up USB. Den viste jeg virkede, for den havde spillet på Livs anlæg, da jeg mødtes med hende for at træne. Eller… det troede jeg, at jeg vidste… for nej – stadig ikke en lyd.

Og alt imens dette musik rod stod på, lå Hero dækket af ude bag scenen sammen med Helle… Og han var så sej! Han lå rolig og afslappet uden at stresse eller virke urolig. Han var meget meget dygtig i en ellers udfordrende situation. Men jeg er også sikker på at det hjalp, at det var Helle, der stod hos ham det meste af tiden – han kender hende og er tryg ved hende.

De blev enige om, at forsætte showet med at kåre Britt Bendixen som Årets Vinder og derefter prøve min musik igen.

Yderligere ventetid og så fik jeg besked – nu virkede min musik. Rekvisit ind igen… og lyd-check… Og så virkede den ikke alligevel. På det tidspunkt var vi nødt til bare at fortsætte – Show Of Winners er ikke en almindelig konkurrence, der bare kan vente. Vi blev enige om, at de bare måtte sætte noget ‘spøgelsesagtigt’ musik på og så måtte vi optræde til det.

Spøgelsesagtigt musik er åbenbart ‘Let it go’ fra Frozen! Jeg har aldrig tænkt på den som specielt spøgelsesagtig, men jeg er åbenbart lidt snæversynet på det punkt 😀

DSC_0149

Vi startede vores program og selvfølgelig var det så ærgerligt, at musikken ikke passede til programmet, men en sag skal altid ses fra flere sider og der var også fordele:

 • Ringen ved Show Of Winners var mindre end Crufts ringen og jeg har i de sidste uger fokuseret på at kunne fylde Crufts ringen ud. Jeg ville, hvis jeg skulle lave vores program til musikken, være udfordret på plads, men fordi musikken alligevel ikke passede til koreografien, kunne jeg dreje og skifte mellem øvelserne, når det passede med ringstørrelsen, i stedet for når det passede med musikken.
 • Frozen er væsentlig langsommere musik end vores eget spøgelsesmusik, så jeg havde meget mere tid til at lave øvelserne og få ro på.
 • Hvad der måtte have været af nerver, var i hvert fald væk, da jeg gik i ringen – de var druknet i musik kaos.
 • Jeg fik testet at vores historie holder 100%. Når publikum forstår historien, selv om den ikke giver nogen mening i forhold til musikken, så ved man, at man i hvert fald ikke har et problem der! (der var en enkelt, der undrede sig over, hvorfor der var et spøgelse i Frozen).
 • Og så naturligvis den oplagte – mit program er stadig ‘nyt og uset’, når vi laver det på Crufts. Det var nu ikke så væsentligt, men når nu vi fik det ‘forærende’…

DSC_0156lille

Der var selvfølgelig også ulemper:

 • Jeg fik ikke testet hvor vi er med timingen, når der kommer pres på.
 • Jeg fik ikke testet mit program med nerver på – de var som sagt væk, da vi endelig kom i ringen.
 • Jeg fik ikke vist publikum den fede fortolkning, som jeg synes, at vi har i vores nye program.

Konklusionen er nok, at som trænings-runde fik jeg helt klart en bedre runde – men som test-runde manglede jeg noget.

Se videoen her: https://livestream.com/accounts/2644459/events/8059236/videos/170664710
Heros program starter 6 timer inde.

Men når det er sagt, så tænker jeg også, at vores optræden viste, at vi er ‘næsten klar’ og også gav os nogen pejlemærker for hvad jeg skal fokusere på, i den kommende uge.

Jeg viste, at vi skal have fokus på ‘halten’ på min højre side. Den fungerede fint i går, men der havde vi også god tid – når vi optræder til vores egen musik, så går det lidt hurtigere og så er han lidt længe om at komme i gang.

Desuden skal jeg have fokus på, at Hero lukker døren til spøgelseshuset af sig selv. Han havde svært ved at høre mig i går, så han stod i en evighed og ventede på mit ‘pull’. Afslutningen skal være en kæde, hvor han løber ind, finder håndtaget og trækker – på blot en kommando.

DSC_0189lille

Og så skal vi træner timing, timing, timing….

Jeg fik meget positiv feedback fra publikum (og en enkelt skideballe fordi mit spøgelseskostume skræmte udstillingshundene) – virkelig meget 🙂 og det er skønt, for det tager jeg som tegn på, at vores show quality også er i orden.

DSC_0141lille

Og jeg er så glad for kommentarene om, at det er et fedt kostume, for det måtte vi jo som bekendt lave om for ganske få uger siden, fordi det oprindelige kostume flagrede Hero i øjnene, så han lavede en masse fejl, fordi han ikke kunne se.

Såh…. alt i alt en ok debut, selv om jeg ikke helt ved og det kan betragtes som debut, når vi ikke lavede programmet til det rigtige musik med alle de udfordringer, som det medfører.

20180224_192807

Og i hvert fald, så havde vi en super hyggelig eftermiddag sammen med de andre dog dancere – der blev grinet meget og alle tog udfordringerne ved at optræde i sådan et hektisk udstillingsmiljø med et stort smil.

Tak for en skøn dag alle sammen!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 svar til Show Of Winners

 1. Helle Larssen siger:

  Tak for en super hyggelig aften. Er glad for at jeg trods alt nåede at se jer og I gjorde det super godt 😊👍 i forhold til ringstørrelsen som kunne have været en udfordring hvis i fulgte jeres eget musik, så fik i klart den fedeste oplevelse med at optræde til Frozen. Der er en mening med alt.

 2. Pingback: 12 år | Hazyland

 3. Pingback: Dagen før dagen… | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s