Dagen før dagen…

Efter vores noget hektisk generalprøve ved Show Of Winners – læs her – havde vi en uge til at få de sidste detaljer på plads. Og nu er vi så kommet til dagen før dagen… I morgen kl. meget tidligt, er der afgang mod England.

Dagen efter Show Of Winners var en fridag for hundene og egentlig også for mig. Jeg hyggede mig sammen med familien ved min nevøs fødselsdag.

Helle har været så sej i den sidste uge. Hun har mødtes med mig næsten hver anden dag, så hun kunne hjælpe mig med musikken og komme med feed back på vores træning. Hun trænger vist til træningspause, når jeg tager afsted til England – tusind tak Helle!

mandag mødtes vi med hende, for at træne. Jeg havde lidt travlt på arbejdet, så det endte med at blive noget sent og Cookie protesterede også mod den forsinkede aftensmad, men vi havde god træning og vi fik snakket erfaringerne fra Show Of Winners igennem og lavet en strategi for den kommede uge.

blip

Det er langt over min spisetid!

Tirsdag var hviledag…  Ingen træning, men en fantastisk gåtur i skoven.

Onsdag mødtes vi igen med Helle – denne gang for at fejre Doggies 11 års fødseldag med lækker hunde-lagkage. Men før man kan nyde, må man yde, så inden festen trænede vi.

DSC_0029lille

Der var især en ting, som jeg ikke var tilfreds med, da vi optrådte ved Show Of Winners og det var skiftet fra hvor Hero bærer kæden i munden og til at jeg har kæden og han går i cirkler rundt om den. Lige meget hvordan jeg gjorde det, så kom det til at se klodset ud og Helle kunne se, at jeg ofte kom til at spærre for Hero, så dommerne ikke ville kunne se ham. Vi ændrede lidt i koreografien og fandt faktisk en løsning, der virkede meget mere elegant.

Også i Gollums program, lavede vi en lille ændring. Vi satte nogle vendinger på stedet ind og tog noget sidelæns ud og det fungerede super godt. Det giver mere indhold i programmet og det passede bedre med musikken.

Torsdag trænede jeg udendørs i bidende kulde.

Jeg trænede ikke fuldt program – Hero øvede sig i den nye måde at slippe kæden og så trænede han nogle af de andre småting, der sommetider driller lidt.

20180301_160931lille

Søde, skønne Hero

Hero viste i øvrigt for sej han er – det stormede en halv pelikan og på et tidspunkt blæste spøgelseshuset omkuld rundt om ørene på ham. Han bakkede bare lidt væk og ventede på, at det igen stod stabilt, så han kunne komme ind i det igen. Godt gået!

Gollum skal ikke træne fuldt program hver dag, så han trænede præcision i positionerne og legede en masse.

20180301_162241lille

Glade Golbert

Og da vi kom hjem og tømte postkasse, blev vi mindet om, at vi nærmer os Crufts…. Vi fandt det første Held og Lykke kort i postkassen! Det var fra vores svenske veninde Elisabet 🙂

DSC_0007lille

Tak for kortet Elisabet og Alice ❤

Fredag havde jeg booket Stestrup Hallen og havde god plads til at træne fuldt program i en ring, der ligner Crufts ringen i størrelse, så vi arbejdede på flow og placering i ringen.

20180305_093040lille

Super god træning, hvor Hero virkede rolig og afslappet – vi begynder at nærme os den mentale tilstand, som jeg gerne vil have – både hos Hero og jeg selv.

DSC_0015lille

Hero

Gollum trænede igen præcision i positionerne og Biscuit trænede vedholdenhed… han har det med at kaste tricks ind, hvis han synes, at vi har lavet det samme trick lidt for længe. Så han blev belønnet for at blive ved med at lave samme trick gennem længere tid ad gangen – uden selv at skifte.

DSC_0029

Biscuit

Lørdag trænede vi igen udendørs og denne gang i snevejr, så det gav sig selv, at vi ikke lavede fuldt program. Vi trænede kun ting, hvor der ikke var risiko for at skride og glide på det glatte og uforudsigelige underlag.

På trods af, at vi ikke kunne træne fuldt program, så havde vi stadig meget værdifuld træning, for der var agility på pladsen ved siden af os og det er super godt træning for alle mine hunde – at koncentrere sig om sit eget arbejde, selv om der er hurtige og tændte agilityhunde meget tæt på.

Søndag mødtes vi igen med Helle og denne gang stod den på træning med make-up, kostume og det hele.

Det med make-up’en var en udfordring. Vi rodede med det i ½ time, før vi var tilfredse med resultatet. Hero var lige ved at opgive, at han nogensinde kom til at træne!

DSC_0009lille

Stakkels Hero havde næsten givet op…

Og da mit ansigt havde fået nok af at blive sminket og vasket og sminket igen, så gik vi over til at øve os på Helle.

DSC_0003lille

Resultatet blev imidlertid godt og vi havde også god træning – Hero arbejdede rigtig fint.

DSC_0025lille

Vi trænede med alle hundene og fixede spøgelseshuset, så det er helt klar til Englands-turen. Helle hjalp også med at klippe negle og soignere poter på alle hundene, så de kan stå fast på de glatte gulve i National Exhibition Center.

Dejlig dag – men det var så mærkeligt, at vide, at jeg nu ikke ser Helle igen før efter Crufts. Hun har været med hele vejen – det er lidt trist, at resten af vejen bliver uden hende.

Mandag morgen – i dag – startede vi hjemme fra tidligt. Vejret var forfærdeligt og vi skulle være i Stestrup Working Paws hallen kl. 9 til den sidste træning inden afgang.

20180305_100313lille

Hero gik sit program igennem med massere og massere af belønning og leg. Jeg ville gerne have, at vi begge havde en rigtig god oplevelse med programmet lige inden afrejse og det havde vi. En god afslutning på en uge med rigtig meget træning.

20180305_091126lille

Hero

Jeg er ikke kommet helt så langt med at træne belønningerne væk, som jeg havde ønsket mig. Hero forventer stadig at få sin bold 2 – 3 gange i løbet af programmet og han bliver lidt frustreret og kører lidt op, når det ikke sker.

Men vi er der hvor vi er og tiden er inde…. Vi tager afsted og gør vores allerbedste.

20180305_092932lille

Gollum

Gollum har trænet meget præcision og nørdet meget på det sidste, så jeg besluttede, at han bare skulle have lov til at strække ud og lege. Vi hyggede med apportøvelser (en favorit hos Gollum) og en masse løbe-øvelser.

Da Hero og Gollum havde trænet, havde vi ikke meget tid tilbage i hallen, men Biscuit nåede lige at hygge lidt med et spring.

Efter træningen i Stestrup, satte vi kurs mod K9 Performance og Rikke Wriedt, hvor Hero havde en kiropraktor tid og alle hundene skulle have ormekur, så de kan komme ind i England.

Vi startede dog med en gåtur på landevejen…. som vi godt nok ikke kunne se, men vi gik ud fra, at der var en landevej under sneen.

20180305_103527lille

Hero blev tjekket grundigt igennem og rettet ud, hvor det var nødvendigt. Og derefter fik alle hundene deres orme-piller og deres pas blev underskrevet.

Og da det hele var overstået, var snevejret heldigvis stoppet og hjemturen var ikke så slem, som jeg havde frygtet.

Nu står den på pakning og tidligt i seng… vækketuret ringer ved 3 tiden i morgen….

Crufts, here we come!

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, England, Gollum, Hero, Træning, Video. Bogmærk permalinket.

Et svar til Dagen før dagen…

  1. Helle Larssen siger:

    Du har helt ret, vi tager en lille træningspause nu 😂😂, men det har været dejligt at træne med jer frem mod Crufts og være med i processen og forberedelserne. Mange skønne timer.
    Nu er der bare tilbage at sige rigtig god tur og masser af held & lykke 🍀🍀🍀🍀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s