Årets første konkurrence

DSC_0073lille

Lille Bitte Gollum ❤

Årets første danske konkurrence var – for os – BCKs konkurrence i Ringsted d. 24.3. Der havde været en konkurrence tidligere på året, men det var mens jeg var i England i forbindelse med Crufts.

Så lørdag morgen kørte vi til Ringsted, til hallen på Huginsvej. Der er meget godt at sige om hallen i Ringsted – bla. har den et helt fantastisk underlag, hvor hundene står godt fast og som er stødabsorberende. Det er en fornøjelse at arbejde på.
Men der er også nogle ulemper. Indgangen til ringen ligger som regel i den modsatte ende af hallen og der er som oftest mange hunde og mennesker, som man skal forbi for at komme til start. Jeg har så svært ved, at holde fokus – både på mig selv og hunden, når jeg har varmet op udenfor at skal ind til ringen. Vi mister simpelthen koncentrationen, når vi skal gennem det tæt-pakkede område.
Og så savner jeg opvarmnings- og luftemuligheder. Jeg varmede op på asfalt, fordi der ikke er græs-arealer til det. Jeg var bange for skader på trædepuder og negle og det er ikke rart, at varme op med en knude i maven, fordi man er bange for, at hunden kommer til skade. Jeg bruger ca. 30 minutter på opvarmning af Hero inden vi går i ringen. Det er lang tid, at arbejde på asfalt.

Men bortset fra disse ting, der på trods af, at det kan lyde som små detaljer, kommer til at fylde meget hos mig, så var det en fin stævne dag med god stemning og mange glade mennesker.

Min første hund i ringen var Gollum, der havde debut i HTM3. Jeg havde ikke mine hunde inde i hallen. Der må ikke være væsker eller drikkevarer i hallen i Ringsted og jeg kan ikke bære tanken om, at mine hunde ikke har adgang til vand. Der er ikke noget værre end at være tørstig og ikke kunne komme til at drikke, så mine hunde sad i bilen og jeg var lidt usikker på, hvornår Gollum skulle ind. Jeg kender ham slet ikke godt nok i konkurrence-sammenhæng, til at vide, hvad der fungerer bedst for ham.

Jeg prøvede at tage ham ud og varme op udenfor ca. ½ time før hans start. 15 minutters opvarmning uden for – derefter sad vi sammen inde i hallen i ca. 15 minutter og så var det ved at være tid.

Jeg følte ikke, at jeg var nervøs for Gollums kl. 3 debut. Vi har et fint program til musik fra Me and My Girl. Gollum er god til at lave det og jeg kan rigtig godt lide programmet. Det var cool. Og alligevel blev jeg ganske overvældet, da jeg stod i ringen. Min lille sortfod var pludselig blevet kl. 3 hund! Hvordan var det sket? Han er jo min baby…

Lad mig bare sige, at Gollums performance var mere overbevisende end min. Jeg har set videoen af vores program og jeg er faktisk rigtig glad for hans arbejde. Flotte parallelle positioner og rigtig godt fokuseret arbejde.

Jeg er noget mindre imponeret over mit eget arbejde. Flere gange mistede jeg rum-retnings-fornemmelsen og kunne ikke huske, hvor i programmet, jeg var nået til. Men jeg kan også godt se på videoen, at jeg er ret god til at skjule hvor svært det var for mig. Det så ikke tilnærmelsesvist så usikkert og tøvende ud, som det føltes.


Det er noget nemmere med Hero – ikke fordi Hero er nemmere at arbejde med, men fordi jeg kender ham meget bedre. Jeg ved præcis hvor længe han skal varme op og hvordan vi bedst forberede os på at gå i ringen. Efter at have være på gyngende grund med Gollum, føltes det som at få et par dejlige udtrådte sutsko på, da jeg tog Hero ud og begyndte at gøre klar. Jeg var meget mere på hjemmebane.

Jeg er så glad for vores performance. For første gang i konkurrence, ramte vi timingen lige som den skulle være hele programmet igennem. Woooohoooo. Vi har lavet programmet 2 gange før – ved Show Of Winners, hvor de ikke kunne få vores musik til at virke. Der optrådte vi til Anjas musik, så der var ingen chance for at arbejde med timing. Og på Crufts var vi 2 sekunder bagefter gennem ca. 1 minut af programmet. Men i går kørte det og Hero arbejdede godt og tingene fungerede. Jeg forlod ringen med et stort smil om munden. Sådan Hero!

Og når lille Biscuit fik lov til at komme med ind, så hang han ud med Asta, så han kunne næsten ikke have haft en bedre dag. Hun delte rundhåndet ud af både klap og nus og godbidder, så det var en meget tilfreds lille sheltie.

20180324_161645lille

Hero vandt Freestyle kl. 3. og lille Gollum blev 4. vinder i HTM kl. 3. Og wooohoooo, Gollum kan nu pryde sig af titlen HTM3 foran sit navn. Dygtige drenge.

DSC_0130lille

Med Gollum var det et særligt øjeblik, da vi for første gang stod til præmieoverrækkelse sammen med mor Jazz. Jeg er mega stolt over, at Gollum så småt begynder at træde i hendes fodspor.

blog

Mor Jazz og Gollum med præmierne fra lørdagens konkurrence

Tak til alle for en hyggelig dag i Ringsted. Vi ses igen i Hangar 17 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Konkurrence. Bogmærk permalinket.

Et svar til Årets første konkurrence

  1. Helle Larssen siger:

    De bedste drenge 💙 stort tillykke 🇩🇰 Jazz er meget stolt af sin søn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s