Bededags Weekend

20180427_134749lys

Drengene på Enø

Egentlig startede vi bededags-weekend-hyggen allerede torsdag eftermiddag efter arbejde. Vi mødtes med Helle for at træne og fejre fødselsdag for Gollum og Ex-it. Læs her. 

Hero har ret god erfaring med store internationale konkurrencer. Han er rustet til at håndtere de udfordringer, som et verdensmesterskab byder på, men Gollum er udtaget til VM for første gang her i juli og han har langt fra samme erfaring. Så ud over den almindelige træning med fokus på præcision og flow, så arbejder vi også meget med at gøre ham klar til at håndtere de travle og urolige omgivelser, som et stort internationalt mesterskab altid byder på.

20180427_132028lys

Gåtur på Enø

Så fredag formiddag kørte vi til Enø. Jeg gik først en tur rundt på øen med alle 3 drenge og derefter trænede vi på en stor græsmark lige midt i det travle centrum med isboder, strand, parkering og små boder hele vejen rundt om os. Det var urolige omgivelser, hvor der hele tiden skete noget og hvor der nye var lyde og dufte.

20180427_142146lys

Hero

Under så svære omgivelser, handler det ikke om også at gøre træningen svær, men om at give hundene erfaring for, at det er sjovt og godt at fokusere på mig, selv om der er så meget andet at kigge på. Små korte trænings-pas med fuldt fokus og så en masse leg og sjov.

Både Gollum og Hero havde super god træning og tacklede udfordringerne så flot. Det var en herlig oplevelse for os alle.

20180427_143911lys

Gollum og Biscuit

Stakkels Biscuit skal stadig passe på sin skulder, så han må nøjes med at kigge på og spise en masse godbidder. Han er ved at være lidt træt at ikke at måtte træne, men når man kommer op i alderen, så er skader længere tid om at hele end hos en yngre hund. Han må være tålmodig.

Da vi kom hjem, slog vi græs (hvilket er hårdt arbejde for border collierne, der har påtaget sig ansvaret for hele tiden at hyrde plæneklipperen i den rigtige retning) og så sluttede vi dagens aktivitet med en gåtur i akademihaven.

IMG_20180427_181902_732

Akademihaven

Lørdag formiddag kørte vi til Hvalsø. Gollum går på et lydighedshold hos Helle Palm i Hvalsø Hundevenner, men her i foråret er en del af træningsdagene faldet sammen med konkurrencer, så vi har ikke været der ret mange gange. Derfor glædede vi os også ekstra meget til at komme tilbage.

20180428_105235lys

Jeg kan rigtig godt lide at træne hos Helle – hun er god til at undervise på den enkelte hund og handlers niveau – også selv om der er et meget spredt niveau.

20180428_104044lys

Gollum startede med at træne sine heelwork positioner i 20 – 25 minutter. Med den grad at fokus og præcision, som jeg ønsker i heelwork træningen, kan han ikke være på i ret meget længere end de 20 minutter. Så bagefter hyggede vi med alle mulige sjove ting. Han trænede spring, spring apport, apport, rundt om kegle, body jumps og en hel masse leg og sjov. Disse øvelser er alle sammen nogle, som Gollum synes er top sjove, så han hyggede sig og var så glad og fornøjet. Det var en skøn time.

20180428_105435lys

Efter Gollums træning var det Heros tur og formiddagens lille overraskelse var, at søster Ex-it kiggede forbi. Og selv om Gollum var træt efter en actions-fyldt træning med en masse løb og spring, så kom der ny energi i de små sorte fødder, da han skulle løbe sammen med Ex-it 😀

20180428_113437lys

Hero træner ikke på hold hos Hvalsø Hundevenner, men jeg træner altid med ham, når Gollum er færdig. Lørdag trænede han sekvenser fra Ghost Story og han gjorde det godt og derefter gik vi en tur i parken over for hallen, så Biscuit ikke skulle føle sig alt for overset.

20180428_121713lys

Søndag formiddag kørte vi igen til Hvalø, denne gang for at mødes med Liv og krøllerne. Gollum og Choice havde en playdate og resten af os fulgte med og havde arrangeret lidt træning.

Hero trænede nye tricks til næste års program. Det er godt, at der er næsten et år til, at vi skal bruge dem, for der er en del udfordringer, men det er sjovt at lærer nyt, så vi hygger os med det.

Liv og Mango trænede ‘mere heelwork, mindre hop’ og det ser ud til, at de er ret godt på vej med den del. Deres strategi så rigtig fornuftig ud, meeeeeeen jeg kunne ikke lade være med at snige en lille ide ind… nu må vi se om de tager den til sig 😉

Og Gollum og Choice trænede heelwork og de var begge to super dygtige. Og bagefter var de så klar på en spurter!

DSC_0014lys

Der var lidt varmt og de havde jo trænet, så de havde også brugt den værste energi… Derfor brugte de også ret meget tid på at trampe rundt over på Liv og jeg og på at kysse os i ansigterne (Gollum gik vist lidt længere end bare at kysse på Liv… ups… undskyld… men han blev bare så forelsket i den mega søde Choice).

Vi sluttede med at gå en tur med 2 border collier, 2 pudler og 1 sheltie og her viste det sig at være en fordel, at gå med en blandet flok. En af de lokale hundeluftere mistede kontrollen over sin langhårede Molly. Da det gik op for os, at det var en tæve, så gik drengene hen og tog imod den, så Livs tæver ikke skulle have en fremmede tæve i hovedet. Når man kan se, at man ikke kan undgå situationen, må man få det bedste ud af den og i det her tilfælde var det bedste heldigvis ikke så slemt – drengene synes at det var hyggeligt at hilse på en fjollet og glad tæve og Mango og Choice slap for en oplevelse, der nok ikke havde været nær så hyggelig for dem. Ren win win 😀

DSC_0027lys

 

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Hero, Træning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Bededags Weekend

  1. Helle Larssen siger:

    Lige en weekend efter Gollums hoved 😀 ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s