Kr. Himmelfartsferien

DSC_0004lys

Se! Jeg står på et ben! Lige som en ballet danser! 😀

Mit arbejde er stadig ganske belastende. Der er lys forude, men det varer nok et par måneder inden vi for alvor når til roligere vande… Så jeg besluttede at holde fri fredag efter Kr. Himmelfartsdag. så jeg kunne få 4 dages pause til at lade op igen. Hvis man skal kunne holde til et psykisk belastende arbejde, skal nervesystemet have tid til at falde til ro indimellem.

Onsdag efter arbejde mødtes jeg med Helle for at træne hunde. Fantastisk vejr og dejlige hunde. Det var skønt.

Biscuit trænede for første gang i over en måned. Han er endelig kommet sig over sin skulderskade og må lave noget igen. Han var meget meget begejstret og jublede sig gennem sit program.

DSC_0055lys

Gollum arbejdede fantastisk godt. Han har haft godt af en pause siden sidste konkurrence. Præcisionen er vendt tilbage. Han var været så god i de sidste uger.

DSC_0049

Jeg har været dygtig i dag 😉

Og Hero er begyndt at træne Ghost Story igen efter i et par uger at have trænet nye øvelser. Det er dejligt at have denne variation i vores træning, frem for altid at lave det samme. Det nyder vi begge to.

Efter træningen gik Helle og jeg en tur med alle hundene og derefter kørte vi hver til sit.

Torsdag formiddag kørte drengene og jeg igen ud for at træne.

Hero startede med sin spøgelseshistorie. Vi havde publikum på – en familie, der var ude og gå tur stoppede og så træningen færdig. De var meget imponerede. Både over alle de ting Hero kan og over hvordan der blev belønnet og fokuseret på detaljer. Især børnene var imponerede over, at Heros bedste belønning kunne være en bold 🙂

20180510_112255lys

Gollum var næst. Han trænede præcision – små korte sekvenser med store belønninger for helt skarpe positioner. Super dygtig lille mand og dejlig glad træning.

Træning med Gollum er altid på strømpesokker – selv i vinterens sne, har jeg ind i mellem følt mig presset til at tage støvlerne af. Gollum er nemlig hyper hysterisk med sine fødder. Bare tanken om, at jeg kunne overveje at træde ham over tæerne, får ham til at trippe. Hvis vores fødder strejfer hinanden giver han et højt skrig fra sig. Jeg har aldrig rigtig trådt på ham, men alligevel kan han næsten ikke koncentrere sig, hvis jeg har sko tæt på hans fødder. Så jeg har overgivet mig og smider langt de fleste dage bare skoene.

Det kan være, at jeg skal ud og finde mig en sponsor… ikke en foder-producent, men en strømpe-producent!

20180510_120653lys

Og lille Biscuit var igen begejstret over at få lov til at lave sit program. Dygtige lille mand.

20180510_122604lys

Vi sluttede træningen med en gåtur i skoven.

Vi kørte hjem og drengene fik sig en lur, mens jeg fik ordnet nogle småting. Derefter kørte vi igen i skoven. Drengene skulle lige have en gåtur mere – når nu vi har fri.

Det var virkelig varmt. Selv inde i skyggen mellem træerne var det næsten ulideligt, men vi gik stille og roligt og det var skønt, at være ude i det gode vejr.

20180510_155100lys

Fredag formiddag kørte vi til Næstved. Jeg startede med en tur langs kanalen og derefter havde jeg planer om en indkøbstur, men da jeg kom frem til storcenteret, var der sort af mennesker, så jeg bestemte mig om og kørte tilbage til Sorø. Der var simpelthen for mange mennesker!

20180511_113542lys

Hero, Biscuit og Gollum ved kanalen i Næstved

20180511_114023lys
20180511_115538lys

Jeg stoppede ved træningspladsen i Skoven og havde rigtig fin træning med Hero. Vi trænede præcision i de svære sekvenser med klik og en stor belønning, når han gjorde det rigtigt. God og glad træning.

20180511_135153lys

En glad fyr efter dagens træning

De andre to skal ikke træne dagen inden en konkurrence, så i stedet gik vi en tur i skoven og det var super dejligt. Efter en lidt grå formiddag, kom solen frem og det blev næsten for varmt med den trøje, som jeg havde på.

Da vi kom hjem, skulle der pakkes kostumer, godbidder mv. til lørdagens konkurrence. Det er altid et stort projekt, når en stævnedag står for døren.

Lørdag var stævnedag og også Gollums fødselsdag og selv om jeg godt ved, at det betyder mere for mig end det gør for ham, men jeg havde jeg det ikke super godt med, at han skulle tilbringe sin fødselsdag i et bur i et varmt stævnetelt. Det var en DKK konkurrence og der har jeg som regel travlt fra tidligt om morgenen og til langt ud på eftermiddagen.

Vi kørte hjemme fra kl. 6 og ankom til stævnepladsen kl. 6.45. Der var lang vej fra parkeringen og ned til stævnepladsen, så det tog en rum tid at få det hele på plads. Der skulle slås telt op og gøres klar.

Jette og jeg mødtes ved ringen og fik løst de sædvanlige problemer – strøm er altid et issue, men også i år blev det heldigvis løst.

DSC_0002lys

HTM udvalget på arbejde

Kl. 9 var vi klar til at gå i gang med konkurrencen.

Jeg startede bag dommerbordet, hvor jeg dømte HTM1 og HTM2. -Og hold nu op, hvor har sporten udviklet sig. Niveauet var højt og selv i de lave klasser, performer handlerne og har stor show quality i deres programmer. Det er dejligt at se.

Gollum var min første hund i ringen. Det var bagende varmt og ikke en vind rørte sig, så jeg ville ikke have ham ud for tidligt. – Men han skulle alligevel ud tidligt nok til lige at se det hele an. Det er en balancegang med en ung hund.

Vi blev klar og gik i ringen og Gollum var top sej. Han var super præcis og jeg havde overskud til at se på dommerne og publikum. Det kørte for os… Lige indtil Gollum pludselig blev opmærksom på et eller andet og løb! WTF! Den havde jeg ikke set komme. Han vendte om og kom tilbage så snart jeg kaldte på ham, men vi kom ikke rigtigt i gang med programmet igen. Jeg ventede til, at han igen lavede pænt heelwork og så fik jeg hans bold kastet ind som belønning. Jeg var meget forundret…

DSC_0136lysDSC_0144lysDSC_0264lys

Men jeg havde ikke tid til at tænke meget over det. Hemmeligheden bag at kunne konkurrere med flere hunde er bla. lynhurtigt at kunne lægge den ene oplevelse bag sig og fokuserer fuldstændigt på den næste. Det kan ikke nytte noget at ruge over en dårlig performance, når man skal i ringen med næste hund. Så glemt var Gollums program og fuld fokus på Hero….

Og Hero var en stjerne… min første kommentar, da vi kom ud af ringen var: “Øj hvor jeg glæder mig til VM”. Hero viste et så godt som fejlfrit program. Det var en glæde at være i ringen med ham.

DSC_0200lysDSC_0208lysDSC_0218lysDSC_0226lys

Egentlig havde jeg tilmeldt Biscuit i seniorklassen og jeg har lidt dårlig samvittighed over den beslutning jeg tog. Biscuit kan godt lide at være i ringen og han er endelig blev klar igen efter 1 måned med en skulderskade…. og alligevel tog jeg hans start i seniorklassen og lavede om til en træningsklasse-start til Gollum. Undskyld Biscuit, men det var så vigtigt for mig, lige at komme i ringen igen med Gollum. Jeg havde brug for at slutte på en ordenlig måde.

DSC_0134lys

Undskyld Biscuit!

Og Gollum sluttede godt. Vi gik programmet igennem indtil det sted, hvor det gik galt i første forsøg. Jeg hjalp ham gennem det og belønnede med bold. Derefter gik vi det hele igennem igen og belønnede igen med bold, der hvor det gik galt. 2 gange fik vi rettet det, der gik galt i første forsøg. Og jeg havde en glad Gollum med ind og ud af ringen. Dejligt.

Jette og jeg (HTM udvalg) fik gjort klar til præmieoverrækkelse og derefter kunne vi pakke sammen og sige tak til alle for en fin konkurrence.

DSC_0277lys

Dygtige Hero vandt freestyle kl. 3

DSC_0178lys

Heros skønne søster og Gollums mor Jazz blev nr. 2 i HTM kl. 3 efter en meget fin performance. Deres bedste Pokemon jagt indtil nu.

Jeg startede med at sætte hunde i bilen og derefter gik jeg en shopping runde efter de ting, som jeg vidste, at jeg skulle have. Jeg satte mine indkøb i bilen og gik ned for at pakke sammen.

Da jeg var næsten færdig, mødte jeg Helle – hun skulle også shoppe, så vi blev enige om en lille shoppetur mere. Ting i bilen (tak for din tålmodige venten Helle) og så kom Gollum med på shoppetur. Så havde han da oplevet lidt andet end bur og konkurrence ring på sin fødselsdag.

20180512_170135lys

Der er massere at kigge på rundt om Store Ring på en International Udstilling

DSC_0283lys

Fødselsdagsshopping – trænings-godbidder, tyggeting og en ny kølevest.

Kl. 17.30 var vi klar til at køre hjemad efter en meget lang stævnedag.

Da vi kom hjem, fejrede Gollum fødseldag med en stor dejlig fiskeguf og så gik han ellers i brædderne.

EDSC_0288 (1)lys

En kæmpe fiske-tygge-ting og så er det ellers god nat! Det er hårdt arbejde, at fylde 3 år!

Søndag morgen havde jeg forskellige gøremål og helt ærligt, så så det ikke ud til at genere hundene. De var stadig matte efter den lange dag i Roskilde og alle de mange indtryk.

Hen over middag gik vi en tur i skoven og hold nu op det var varmt. Hundene havde deres køleveste på og jeg ønskede faktisk, at jeg også havde en kølevest, som jeg kunne tage på!

20180513_134841lys

Ellers har søndagen bestået af ren afslapning. Hundene har hygget med tygge-guf og jeg har hygget med is. Vi har nydt en rigtig fridag oven på de travel fridage 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Konkurrence, Træning. Bogmærk permalinket.

2 svar til Kr. Himmelfartsferien

  1. Pingback: Den 3. fødselsdagsfest | Hazyland

  2. Pingback: OEC – here we come! | Dog Dancing Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s