Nedtællingen er i gang…

Nedtællingen er i gang… Om 10 dage tager vi afsted mod Holland og Dog Dancing Verdens Mesterskabet.

Jeg er ambivalent – skifter mellem forventningens glæde og en følelse af ikke at være klar. – Ikke helt at vide hvad jeg kan forvente.

Med Hero føler jeg, at det hele går lidt for stærkt. Hero tænder og sætter turboen til og jeg kan ikke helt styre det. Og så har det tendens til at kamme lidt over. Vi har 10 dage endnu, men vi har ikke særlig god træningen. Vejret er bare for varmt til en stor tykpelset Hero hund, så det er korte og intense trænings-sessioner. Hero fungerer bedre med lange seje træk.

Gollum er derimod kniv-skarp i træningen. Vi har den ene fantastiske træningsdag efter den anden. – Men så kommer usikkerheden på hvordan han mon vil tackle at skulle optræde til stort mesterskab med den helt specielle stemning, som det byder på og efter en lang rejse og med mange nye indtryk og oplevelser bag sig i dagene op til.

Såh… det er spændende og lidt usikkert på en gang.

Næsten hver dag er der held og lykke kort, der skal skrives og gaver, der skal pakkes ind. Vi tænker og taler VM næsten uafbrudt.

Og træning fylder rigtig meget – vi træner i alle mulige forskellige haller og kontekster, for at sikre, at hundene vænner sig til at arbejde alle mulige steder.

Torsdag morgen kørte jeg til træningshallen kl. 7 inden det blev for varmt. Jeg trænede i en time – fokus på præcision og motivation med Gollum og på ro og impulskontrol med Hero.

DSC_0037lys

Gollum i hallen i Niløse

Torsdag var en dejlig overskyet dag og det føltes forkert, ikke at udnytte skyerne, så på vej hjem fra arbejde, stoppede vi på træningspladsen og trænede udendørs – ikke alt for seriøs træning. Leg og hygge – let træning – bare for at have det rart sammen.

Fredag efter arbejde kørte vi til Viby og mødtes med Liv og krøllerne for at træne.

Hero trænede sit fulde program – igen med fokus på ro og kontrol. Det var super – han arbejdede meget meget fint.

Gollum lavede sit fulde program med få belønningspauser undervejs. Han gjorde det også rigtig fint. Jeg har opdaget, at han tænder helt af, når publikum klapper (klappen = færdigt program og derfor belønning — klappen er nu blevet ens betydende med, at bolden skal komme STRAKS! ellers løber han selv ud og leder efter den), så da programmet var slut, fik jeg Liv til at klappe og huje. Gollum reagerede som forventet. Jeg bevarede roen, fik ham på plads og fik ham til at følges med mig i heelwork (som om vi var på vej ud af ringen) og da han fandt ro i positionen, så belønnede jeg med bold. Det var rigtig fint.

En super hyggelig eftermiddag sammen med Liv og hundene – og rigtig fin træning.

DSC_0087lys

Choice fik lov til at låne Gollums ugle, som viste sig, at være en pingvin.

Lørdag mødtes Helle og jeg ved 11.3o tiden og trænede med Jazz og Hero. Det var super varmt og Hero trænede kun i ca. 15 minutter.

DSC_0010lys

Jazz

Gollum trænede præcision og sikkerhed i positionerne inde i skyggen.

Og så kom Gollum og Ex-its søster Vega og vi trænede op til Rally- og færdighedsprøve matchen i august, hvor ‘vores hvalpe‘ stiller op med flere forskellige hold.

Det var skønt at se Vega og det var dejligt med noget mindre intens træning. Midt i VM forberedelserne, kan det hele godt blive lidt meget… og det var skønt, at det hele var lidt mindre alvorligt og lidt mindre vigtigt.

Vega:

Ex-it:

Gollum:

DSC_0024lys

Biscuit i skyggen og med køledækken på

Helle og jeg sluttede med en gåtur i skoven sammen med 8 hunde. Mine 3, Helles 4 og så Viktor – Helles feriebarn.

Søndag havde Helle arrangeret en træningskonkurrence hjemme hos sig selv. Telt og ringbånd var sat op og vi skulle have været en 5 – 6 stykker til at træne. Desværre kom der en del afbud i dagene op til, så vi endte med kun at være 3 til at træne.

Ikke desto mindre var det en super hyggelig dag og rigtig god træning for alle hundene.  Tusind tak til Helle og Sandie for en dejlig søndag.

Vi startede tidligt for at undgå den værste varme og vi var heldige, at der var overskyet, så hundene skulle ikke arbejde i direkte sol. At det var varmt, blev dog alligevel tydeligt, da jeg tog et stykke chokolade og det var helt flydende inde i papiret.

Hundene blev forkælet af Sandie, der havde lækker hundeis med til dem alle sammen. Mums – det var noget de kunne bruge.

Tak til alle jer, der har bidraget til god træning i løbet af weekenden. Det har været skønt, at være sammen med jer.

I morgen holder vi træningsfri – der skal både være tid til at træne og til at restituere mellem træningen.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Landshold, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s