Vi tæller stadig ned…

VM2018lys.jpg

Nedtællingen til VM er stadig i gang… men det går stærkt nu! 2 dage til afrejse, 3 dage til første dag i hallen med træning og åbning og om 4 dage har jeg været i ringen med Gollum og gjort min indsats for holdet. Efter så lang tids forberedelse er det næsten lidt uvirkeligt.

Mit og Heros forløb op til VM har været noget svingende. Hero har det ikke så godt med at træne i varmen og vi har haft flere dårlige træningsdage, hvor han har vist, at 5 minutters aktivitet var nok for ham, men hvor jeg har villet mere end det og til sidst har vi forladt træningsbanen i dårligt humør. I den sidste 8 – 10 dage, har vi imidlertid aflyst al dagtræning og har flyttet træning og gåture frem til kl. 6 om morgenen og jeg har også rettet vores koreografi lidt til. Det her hjulpet og gennem de sidste 3 – 4 dage har vi haft super god træning og Hero var været glad og i hopla. Dejligt, at det nåede at vende inden afrejse.

2464480802281361053

Dejlig morgentur i skoven, før det bliver for varmt.

Gollum er langt mindre besværet af varmen end Hero og har haft god træning hele vejen frem mod VM. I de sidste par dage, har vi haft en enkelt position, der drillede lidt, men sådan er det jo med de unge hunde. Jeg tænker, at vi er der hvor vi skal være og her fra har vi bare brug for en masse held. Det er nervepirrende at skulle have sin unge hund med til et mesterskab for første gang. Jeg ved så lidt om hvad han har brug for og hvad der skal til, for at han fungerer optimalt. Vi skal ud og samle erfaringer og lærer hinanden at kende i denne nye situation.

Op til et VM eller et andet stort mesterskab, så har man tendens til at få nogle sære tanker og små ting kommer til at betyde meget. En af de ting, der har varmet hos mig i denne omgang, er tanken om hvordan historien gentager sig selv. For 3 år siden heppede Gollum og hans søskende på Daddy Tiger, der skulle til lydigheds VM og nu hepper hans små børn i Tyskland på ham, mens han er på vej til sit første HTM VM.

11393083_10153309025208847_2589688523828729392_n

Gollum (yderst til højre) og hans søskende sendte gode vibrationer til deres far for 3 år siden… Nu sender hans hvalpe gode vibrationer til ham ❤

Ud over de tidlige morgentræninger, så har vi også lavet et par andre tiltag her i varmen. F.eks. har vi justeret opskriften på hundeis lidt, så drengene kan køle sig ned og samtidig få fornuftigt mad. Jeg opløser høj-energi foder i vand og blander med A38 og Kompeet. For smagens skyld blander jeg også en dåse kødfyldt dåsemad i. En tur i fryseren og så slutter vi morgentræningen af med en is. Hundene nyder det og så får de et energi boost oven på træningen (Biscuits is er lavet af seniorfoder- han er jo ikke i VM træningslejr).

2464118450230919452

Til aftenmad får de en hel masse væske over deres mad, så vi også opretholder væskebalancen efter en varm dag. Rent fysisk kan vi vist ikke gøre mere for at blive klar.

I tiden op til VM, har jeg testet et nyt energitilskud til hundene til de lange rejse- og konkurrencedage. Jeg har tidligere brugt Specifiks Lunch og været glade for dem, men efter at Gollum fik symptomer på væskemangel ved en konkurrence i Lazi hallen, så har jeg været på jagt efter noget, der tilførte både væske og energi. Valget er faldet på FitDog. Jeg har testet det både ved en konkurrence og ved en træningsdag og det fungerede rigtig fint. Helle og jeg undersøgte, hvornår vi skulle bestille, for at være sikker på, at det kom fra inden VM. Den del var der også styr på. Vi lavede en fælles bestilling og ventede… der kom ingen FitDog. Argh men altså…. DAO havde mistet vores pakke! Og selvfølgelig var der ferie hos forhandleren. Takket være super god service fra forhandleren og fantastisk hjælpsomhed fra Helle, modtog jeg dette billede ca. 30 timer før afgang mod Holland:

37228668_10216314022626132_7866745473258749952_n

Sikke en lettelse! Man bliver altid lidt ufleksibel op til et mesterskab. Det er svært at lave om på det, som man havde tænkt sig – det kommer til at fylde meget, hvis tingene ikke bliver, som man havde forestillet sig. Og jeg indrømmer blankt, at jeg havde svært ved at overskue ikke at have adgang til FitDog ved VM – for det har været en stor del af hele min forberedelse og af mine tanker om hvordan tingene skal være. Tak Helle for din ekstra tur til Hvidovre for at hente det!

Selv om hundene træner intenst, så skal de også have hviledage og lørdag var en hviledag. Vi gik en tur i skoven og ellers fik de lov til at kede sig. Der er sket rigtig meget i de sidste uger med fællestræninger osv. De trængte til at kede sig og sov hele dagen.

Og mens de sov, så pakkede jeg til rejsen. Hold nu op, man skal have meget med, når man skal til VM og rejser med 3 hunde. Det var mega uoverskueligt og der var ting i store bunker alle vegne. Vejrudsigten for Holland siger samme varme som her, så køletæpper og køledækner er også pakket. En taske alene fyldt med held og lykke gaver og kort. Hold nu op et projekt!

37151322_10156341977853847_3681001617957584896_n

Søndag havde Sidsel, Helle og jeg lejet hal i Ringsted – både fordi den er kølig og fordi den har skum-underlag – det tætteste, som vi kan komme på underlaget ved VM.

Drengene havde super træning og efter træningen, var der tid til at Biscuit og Ex-it kunne hygge med lidt agility. Biscuits agility karriere sluttede da han var ca. 1½ år gammel, men han kunne huske balancen og springene. Tunnelen og slalom var sort snak for ham. Tunneller har han nu jævnligt været igennem, så mon ikke det mere handler om, at hans syn har ændret sig og han har svært ved at se, hvad det er for noget mørke, han var på vej ind i.

DSC_0028lys

Biscuit

DSC_0021lys

Ex-it

Efter træningen i hallen, kørte Helle og jeg til Lille Skensved og gennemførte Operation Hundevask! 7 hunde gennem vask og trim og ca. halvdelen måtte også en tur gennem tørre-hallen. Sådan en blower er guds gave til ejere af langhårshunde!

Det er hårdt arbejde, at vaske og ordne så mange hunde, men nu ligner de alle en million inden VM og når man er i hyggeligt selskab, så er arbejdet jo noget lettere. Og Helle sørgede for en grill pølse pause undervejs 🙂

I morgen har vi sidste træningsdag inden afgang og på onsdag er vi på vej…

Informationer omkring live streaming af konkurrence kan findes her! Gollum går i ringen fredag morgen tidligt (d. 20.7) og Hero går i ringen lørdag midt på dagen (d. 21.7.).

Min næste blog update kommer højst sandsynligt fra Holland! Biscuit er klar til at være verdens bedste lille supporter ❤

2464824100644719507

 

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Landshold, Træning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vi tæller stadig ned…

  1. Helle Larssen siger:

    Vi glæder os til at skal til Holland sammen med jer og at have været en del af forberedelserne. 😊
    🐾

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s