Færdighedsprøve og Rally Match

A

Se hvad jeg har vundet!

Det har været en hektisk sommer. Først VM i Holland, så Summer Camp i Viborg og endelig Grand Prix de France i Frankrig. Og 4 dage efter hjemkomsten var vi igang igen… Denne gang med Færdighedsprøve og Rally Match til fordel for OEC landsholdets tur til Sweitz.

Allerede inden selve dagen, havde alle haft travlt. Helle med katalog og med at gøre hele området klar til stævnet. Sidsel og Liv med præmier og lotteri-gevinster og jeg selv med annoncering, tilmeldinger og PM. Alle opgaver ganske tidskrævende, men også sjove, fordi vi gjorde det sammen.

Holdet mødtes hos Helle kl. 7.30 lørdag morgen og fik klaret de sidste opgaver. Nu glædede vi os til at kunne invitere deltagerne indenfor.

Og deltagerne begyndte lige så stille at komme og så havde vi pludseligt travlt.

DSC_0030lys

Gollum og Biscuit

Jeg havde tilmeldt alle 3 hunde til konkurrencerne:

Biscuit var tilmeldt Rally Begynder på holdet Golden Oldies sammen med Sidsels Bylgja og Helles Doggie.
Hero var tilmeldt Færdighedsprøve kl. 2 som en del af holdet Loyal to Familia og han var sammen med Helles to piger Jazz og Ex-it.
Gollum var også i Færdighedsprøve kl. 2 sammen med sine søskende Vega og Fifty på holdet Brothers and Sister.

Jeg startede dagen med Biscuits rally klasse. Seje lille Biscuit har aldrig været på en rally bane før og han synes at det var så sært, at der stod ting rundt omkring, som man ikke måtte cirkle eller træde op på. Vi lavede 2 skilte om – fordi han cirklede skiltet som en del af øvelsen og åbenbart puttede han en twist ind i en øvelse, der normalt ikke indeholder twister. Det opdagende jeg ikke, så derfor rettede jeg det ikke og derfor mistede vi det skilte. Resultat: 84 points.

bliplys

Og så skulle jeg i gang med at dømme 25 færdighedsprøve kl. 1 hunde i den bagerste ring, så jeg fik ikke oplevet så meget andet af stævnet end det, men når deltagerne kom ned til ringen, kunne jeg fornemme at alle var i godt humør. Der var rigtig fin stemning. Enkelte havde heppekor med ved ringsiden.

Det var super hyggeligt at dømme en masse glade hunde og førere og se en masse kreative løsninger på de småting, der opstod undervejs.

Inden stævnet, havde vi annonceret en overraskelsesøvelse, som indgik i prøven. I færdighedsprøverne var øvelsen, at hunden skulle gå i 8 taller om dommerens ben 3 gange. Den øvelse bragte mange grin frem hos både dommer, hundefører og publikum. Det var næsten skuffende, når der faktisk var en handler, der havde lært hunden at gøre det 😀

Bestikkelse blev modtaget med tak i færdighedsprøve ringen og hvis hunden ikke lavede en øvelse, så kunne hundeføreren få en stjerne for selv at lave den. Jo jo, det var konkurrence, men det var også fis og ballade.

Da jeg var færdig som dommer, skulle jeg i hast og jag over i færdighedsprøve kl. 2 ringen og gå til prøve med Gollum og Hero.

Jeg vil ikke sige, at jeg ikke har fået trænet i tiden op til matchen. Jeg har nærmest ikke lavet andet…. først intensiv VM træning og derefter 4 dage med konkurrencer og træning i Viborg ved Summer Campen… det var bare ikke rigtigt færdighedsprøver vi trænede. Jeg kan derfor ikke være andet end meget meget tilfreds med mine drenges indsats. Jeg blev overrasket over, hvor dygtige de rent faktisk var og hvor flot de klarede prøverne.

Jeg blev overrasket over hvor meget freestyle Gollum faktisk kan – han klarede alle de mange freestyle momenter i prøven rigtig godt. Og Hero tacklede det overraskende godt, at blive hevet ud af bilen og skulle i ringen så godt som med det samme. Han løb stærkt, men jeg havde forventet og frygtet, at det ville være værre.

Ved præmieoverrækkelsen viste det sig, at Hero var blevet nr. 2 i hans klasse med 4,2 points og Gollum nr. 4 med 4,1 points. Tæt løb mellem de to drenge.

DSC_0054lys

Hero 2. vinder i kl. 2

DSC_0111lys

En fin præmie fra Chrisco

Biscuit blev vist nr. 14 i rally klassen.

Heros hold vandt FP hold konkurrencen og Gollums hold blev nr. 3.
Biscuits rally hold endte som nr. 8.

DSC_0094lys

Bedste rally hold og bedste færdighedsprøve hold

Dagen sluttede med et kæmpe lotteri med lodtrækning om hundredevis af flotte præmier. Der var vist ikke nogen, der gik fra pladsen uden at have en gevinst med sig hjem.

DSC_0009lysDSC_0103lys

Og vejret artede sig fantastisk. Sol men ikke for meget varme og selv om der kom lidt dryp i ny og næ, så var regn ikke et problem. Først da vi havde fået slået det allersidste telt sammen under eftermiddagens oprydning, så åbnede himmelen sig og regnen brød for alvor igennem. Snak lige om god timing 🙂

DSC_0114lys

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Færdighedsprøver, Gollum, Hero, Konkurrence, Landshold. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s