Skøn weekend træning

Ahhhh weekend – og tid til at lave noget sjovt med hundene.

Fredag eftermiddag efter arbejde, kørte jeg til Niløse for at træne i Hund Hos Helles hal.

Super god og intensiv træning med de to border collier og så lige 15 minutters hyggetræning med Biscuit.

Hero blive hele tiden mere sikker i sit nye program, men slutningen er stadig svær. Der er mange tricks, der kræver præcision komprimeret på kort tid og det er svært. Vi kan det hele, når vi piller det ud af sammenhængen, så nu er det bare et spørgsmål om at gentage kæden igen og igen, indtil vi også kan, når vi ikke stopper for at belønne efter hver trick.

Vi har også et enkelt trick midt i programmet, som vi stadig har lidt svært ved, så det er jeg begyndt at belønne med ekstra lækre godbidder. Og det kan man jo sagtens her efter jul… Er det ikke fantastisk, når en del af julegaverne under træet d. 24. indeholder super gode træningsgodbidder? 😀

Og med Gollum arbejdede jeg med drive og motivation – klik for at være på og intens og belønning med bold. Gollum kører så godt i øjeblikket. Det er en fornøjelse.

Og lille Biscuit lavede sine favorit tricks og fik en masse godbidder for det ❤

dsc_0017lys

Da jeg var færdig med træningen, kørte jeg videre til Lårup, hvor jeg mødtes med Bodil og Mille. Jeg satte 2 Nose Work udendørs-søg op og så drak vi en kop kaffe, mens færten fik lov til at sprede sig lidt.

Mille havde det skønt med sine Nose Work søg og Gollum lavede første søg rigtig fint, men ellers måtte jeg erkende, at drengene var flade oven på deres HTM træning og ikke rigtigt gad mere. De var ikke super målrettede og motiverede og det er jo egentlig fair nok – de havde givet sig fuld ud da vi var i hallen.

dsc_0007lys

Bodil og Mille – Nose Work in the dark

Lørdag formiddag gik turen mod Hvalsø, hvor jeg mødtes med Thomas og Balder, som vi kender fra Hvalsø Hundevenner. Jeg har tidligere taget nogle portræt billeder af Balder, men nu havde Thomas brug for ‘stå billeder’ og han havde spurgt, om jeg ville hjælpe ham med at tage dem. Det ville jeg selvfølgelig gerne, så det brugte vi ½ times tid på. Balder havde en fest – jeg tror, at Thomas var ganske udmattet bagefter 😀
Men billederne blev udmærkede 🙂

Næste stop var hos Helle. Vi havde aftalt at træne sammen.

Og woooohooooo Hero lavede en kæmpe bid af sit program uden stop som en lang kæde. Det var så cool.

dsc_0077lys

Med Gollum har jeg kæmpet lidt med at huske koreografien, hvis jeg var i en hal med andre mål og proportioner end dem, som jeg er vant til at træne i, så de sidste mange gange, hvor jeg har trænet hele programmet, så har jeg gjort meget ud af, at vende mig en ny vej hver gang – og det ser ud til at fungerer. Jeg kan efterhånden huske programmet også selv om hallen ser anderledes ud end den plejer. Meeeen jeg har stadig brug for at have fokus på det.

dsc_0127lys

Alle HTM og Freestyle hundene trænede indendørs – Ex-it trænede udendørs… der er bare lidt bedre plads til fremadsendelser, hvis man går udendørs.

dsc_0145lys

Og efter HTM og Freestyle træningen, gik vi over til Nose Work. Et beholder søg og to indendørs-søg med varierende antal hunde. Det kan godt være, at Nose Work i sig selv ikke kræver meget forberedelse eller tager lang tid, men når man har 7 hunde, der søger, så går tiden nu alligevel 🙂

Søndag vågnede vi til en smuk smuk morgen. Jeg kørte til Pedersborg for at træne udendørs hos Sorø Hundevenner.

Der var agility træning i den anden ende af træningsbanen, så massere af forstyrrelser til arbejdet. Super fint.

Og det var så skønt at være ude, at jeg næsten ikke kunne stoppe med at træne igen. Vi arbejdede i tæt på 1½ time.

20190106_110825lys

Vi sluttede af med en dejlig gåtur – mens vi gik, trak skyerne sig sammen og dækkede for solen – og det blev meget tydeligt, at det er januar måned og ganske koldt. Jeg havde det varmt, da jeg gik i solen og trænede, men frøs, så snart solen forsvandt. Men pyt, for på det tidspunkt var vi jo på vej hjem og jeg kunne få en kop dejlig varm kaffe 🙂

Tak for en god weekend til alle jer, der var med til, at gøre den hyggelig og sjov.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s