Show Of Winners weekenden

Opløbet mod Crufts har sat ind. Der er nu mindre end 3 uger til vores performance og midt i sidste uge, kom jeg til erkendelsen, at Hero og jeg ikke kunne nå, at lave slutningen på vores program før musikken sluttede. Musikken var simpelthen redigeret for kort.

Det er helt normalt, at man i starten af træningen, har svært ved at nå en ny koreografi i takt til musikken. Når øvelserne er nye og svære, tager det længere tid at lave dem, end når de sidder lidt mere på rygradden. Derfor har jeg knoklet for at vi skulle blive hurtige nok, men nåede altså frem til den konklusion, at det simpelthen ikke var realistisk.

Jeg skrev til Crufts’ Show Manager og spurgte om jeg kunne ændre i min Crufts musik. Jeg fik nej og gik i gang med at overveje plan B. Men næste dag, kom der en ny mail… Og jubiiii jeg fik alligevel lov til at bytte min musik ud. Så jeg sendte en 6 sekunder længere version og skiftede også min musik ud på USB sticks og telefon.

Og så gik vi igang med at træne med lidt mindre tidspres i forhold til at følge med musikken….

DSC_0067lys

Vinterferien nærmer sig sin afslutning og fredag var sidste dag, hvor Gollums kusine Shadow skulle være hos os.

Efter arbejde, kørte vi til hallen i Niløse, hvor jeg startede med at træne med Hero. Torsdag  havde jeg trænet i Stestrup og havde haft super god træning. For første gang nogensinde, var vi kommet igennem vores nye program uden at måtte gå tilbage og rette fejl og kun med godbids-belønninger undervejs. Jeg var helt høj, da vi kørte hjem og fredag var jeg målrettet i forhold til, at jeg ville have samme oplevelse igen. Det var koncentreret træning og det virkede. Vi formåede, at lave vores program kun med godbidder til hjælp.

De 6 ekstra sekunder, har hjulpet enormt. Det er bare lettere, at vi ikke er under tidspres, men rent faktisk har tid til at gennemføre øvelserne.

DSC_0006lys

Jeg bruger enormt mange ressourcer på Hero og hans træning i øjeblikket. Vi er top fokuserede på at blive klar til Crufts. Jeg har ikke overskud til at lægge lige så meget energi i Gollums træning, men jeg sørger alligevel for, at han får god og givende træning.

Fredag trænede han præcision i sine heelwork positioner og derefter lavede han hyggeøvelser sammen med Shadow. Jeg lærte dem bla. at lave en dobbelt fremsending til target. Det havde vi virkelig meget sjov ud af og hundene hyggede sig 😀

Man skulle tro, at det var en forholdsvis simpel opgave, at løbe hen og stå på en target, men når 2 fjollehoveder skal gøre det synkront, så holder det op med at være let. Gollum og Shadow kom med mange skøre ideer til, hvordan øvelsen også kunne laves 😀

cats

Biscuit træner jo også, men for ham handler det ikke så meget om hvad han laver eller om han rykker sig i træningen. Det der er vigtigt for ham er, at han bliver udfordret og får lov til at bruge hovedet og kroppen. I fredags lærte han at gå rundt om den kegle, som jeg pegede på – verbale kommandoer giver ikke mening længere, for han hører så godt som ingenting.

Vi havde en skøn eftermiddag i hallen – en dejlig tid sammen med hundene og på trods at det store blinkende Crufts forude, så var det alligevel ren sjov og hygge.

Og da vi kom hjem, skulle vi pakke vores udstyr til lørdagens Show Of Winners. Hold nu op, vi har ikke konkurreret siden OEC sidste år og vi skulle bruge helt nye kostumer og rekvisitter. Jeg følte mig lidt rusten… jeg kørte ikke rigtigt på rutinen og fedtede rundt for at være sikker på, at jeg havde husket det hele.

Lørdag morgen startede vi tidligt. Vi fik pakket bil og kørte til Næstved, hvor jeg gik tur langs kanalen med Shadow og drengene. Sidste tur sammen med Shadow…

20190216_102548lys

Efter turen kørte vi ud til min far. Jeg fik en kop kaffe mens Shadow og Amy legede. Amy kom med ud i bilen (hun nærmer sig højløbsk, så hun sad foran – længst væk fra drengene…. men de reagerede overhovedet ikke på, at hun kom ind i bilen) og så kørte vi mod Hillerød. Min søster var kommet hjem fra skiferie samme morgen og Amy var savnet.

Vi havde et par timer hos min søster, hvor Amy og Shadow hyggede sig så godt sammen med hinanden og sammen med Marcus.

52345123_369725913754768_3828192049862017024_n

Selv om Amy blev lidt i tvivl om, hvorvidt det virkelig var en god ide, at invitere Shadow inden for…

Det var ikke fordi, der ikke var tyggeben nok rundt omkring, men det var jo lige præcis det tyggeben, som Shadow havde fundet, Amy gerne ville have 😀 ❤

Amy havde heldet med sig til sidst… 😀

Og så var det tid til at køre til Frederiksborg Centeret, hvor Show Of Winners bliver afholdt. Både Hero og Gollum skulle have debut med deres nye programmer, så det var både nervepirrende og spændende.

Vi ankom kl. 15, så jeg kunne nå at slæbe ind og gøre klar inden vi skulle i ringen kl. 17… men traditionen tro, så holdt tidsplanen ikke rigtigt. Jeg tror ikke, at jeg har oplevet et Show Of Winners, der ikke var forsinket 😉 Men ventetiden blev brugt fornuftigt. Sidsel ankom og blev genforenet med Shadow 🙂

Kl. 17 gik jeg ud og varmede op ved at lave hele Heros program uden for hallen – med en masse belønninger og bold-leg undervejs. Vi var lige blevet færdige, da Helle kom og hentede os – det var tid. Perfekt timing – vi gik nærmest direkte ind i ringen og Hero var afslappet og kontrolleret.

Musikken var ret høj, så han kunne ikke hører min første kommando, der blev sagt bag hans ryg på afstand… jeg måtte gå tættere på, så vi blev lidt forsinkede allerede fra starten – men vi fik indhentet og Hero arbejdede super godt. I betragtning af, at vi først lige er begyndt at kunne gennemføre programmet i træning, så er jeg overrasket over, hvor fint det gik i en konkurrence-ring.

DSC_0020lys

Jeg skal tænke over om starten vil blive et problem også fremadrettet – musikken var høj ved SOW, men det kan den jo også være andre steder… så måske skal der justeres lidt der.

DSC_0029lys

Vi havde – alt i alt – en meget tilfredsstillende Flintstones debut – Hero gjorde det så godt. Jeg selv var lidt overvældet – jeg bruger stadig så meget krudt på at hjælpe Hero, at jeg ikke rigtig selv har overskud til at performe. Det skal jeg have fokus på i de næste 3 uger frem mod Crufts. Der var også et par gange, hvor jeg mod forventning stod med ryggen til dommerne. Det skal jeg også have fundet en løsning på.

DSC_0027lys

Gollum skulle i ringen ca. ½ time efter Hero og skulle have debut med sit nye Les Miserables program.

DSC_0084lys

Sidste år lavede Gollum ‘Me & My Girl’ og selv om jeg elskede det program, så havde jeg så svært ved at huske det, når jeg var til konkurrencer. Antallet af konkurrencer, hvor jeg faktisk huskede vores koreografi korrekt, kan vist tælles på en hånd. Så i år har jeg arbejdet rigtig meget på selv at blive stærk i programmet. Det er svært at hjælpe Gollum, hvis jeg selv er faret vildt og bruger ressourcer på at forsøge at finde tilbage.

OG!!! Jeg gik ind i ringen til vores debut og huskede programmet 100%. Yeah!

DSC_0096lys

Jeg kunne godt mærke på Gollum, at jeg har haft hoved-fokus på Hero i de sidste 3 – 4 uger, men han gjorde det rigtig fint og især hans start sad lige i skabet.

DSC_0099lys

En god debut og en god status på hvor jeg skal lægge træningsindsatsen frem mod årets officielle konkurrencer. Og jeg oplevede faktisk, at jeg var ret god til at kigge op og huske publikum, selv om det er tidligt på sæsonen og vores første debut performance.

Jeg er meget tilfreds med vores Show Of Winners præstationer.

20190217_121810lys

Efter præmieoverrækkelsen kørte jeg tilbage til min søster, der havde dejlig aftensmad, kaffe og kage parat til mig. Vi hyggede et par timer og så var det ved at være sengetid.

Søndag morgen vågnede drengene tidligt, så allerede kl. 6.30 var vi ude på vores morgentur. Drengene kom i bilen – højløbsk Amy i huset 😉 – og jeg kom ind til et dejligt morgenbord med hjemmebagte boller og vafler. Mums.

Og fordelen ved at være tidligt oppe er, at der er god tid til at hygge og lege – også selv om man ikke vil for sent hjem 🙂

DSC_0040lysDSC_0069lysDSC_0029DSC_0025lys

Kl. lidt over 10 tog jeg afsked med familien i Hillerød og satte kurs hjemad.

En gåtur mere med drengene på hjemvejen og nu glæder vi os til en afslappende søndag eftermiddag – gerne i selskab med Homeland på Netflix 😉
Men der er lige lidt vasketøj og rengøring, der venter først.

God søndag alle sammen og tak for en fin weekend 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, England, Gollum, Hero, Konkurrence, Video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s