Hund i Fokus, DM og Årets Hund 2020

Det er ikke mange stævner der har været i år – vi var afsted i februar, derefter det skæbnesvangre Crufts, hvor vi mistede Hero og så kom der en lang Corona pause inden Viborg Hunde Forums dobbeltstævne i juni og Hornsherred HTM Klubs sommerstævne i august. Vi er mildest talt lidt rustne og det har været svært at få stævne-erfaring i poterne med den nye koreografi. En ting er, at kunne lave et program til træning – men for også at kunne lave det, når det virkelig gælder, så skal der noget stævne rutine til. Gollum har brug for, at lave sit program i et travlt stævnemiljø flere gange, før det bliver virkelig godt. De første gang vi viser noget nyt, er det tit lidt tøvende…

Så det var med sommerfugle i maven, at jeg gjorde klar til årets Danmarksmesterskab, der blev afholdt på Vilhelmsborg ved Aarhus. Vi følte os klar, men havde vi stævne-træning nok med os?

Torsdag aften blev brugt på at pakke og finde alle de ting frem, som man skal have med, når man rejser med to hunde. Og det er ikke så lidt! Pakkeriet blev yderligere kompliceret af, at Tango pillede ting op ad taskerne med samme tempo, som jeg lagde det ned! Men langt om længe var vi klar…

Fredag morgen hentede Helle og Ex-it os ved 10 tiden og vi satte kurs mod broen og Fyn.

Første stop var ved Dalum Dyrehandel, hvor vi fik hilst på Pia og shoppet lidt udstyr. Det er altid dejligt at komme hos Dalum – man kan ikke køre over Fyn uden lige at kigge forbi :-). Gollum købte sig en Donut Bed – han er nemlig ret glad for den, som Tango har fået, så nu har han sin egen. Og ellers fandt vi lidt bolde og hundeposer. Helle shoppede meget mere igennem 😀

10 minutter fra Dalum, stoppede vi igen – denne gang ved Den Fynske Landsby for at gå tur med hundene og opleve lidt samtidigt.

Vi havde en mega hyggelig formiddag og det regnede kun i de 20 minutter, hvor vi sad under halvtag og spiste dejlig tun sandwich til frokost.

Hundene fik sig en ordentlig en på opleveren. Især Tango, der møder verden med stor intensitet og iver. Han brænder virkelig krudt af, når der sker så mange spændende ting ❤.

Han fik hilst på en flok køer, som var ret uhyggelige, han så heste, gæs, får, høns og geder – de var meget mindre uhyggelige og han var med inde i en masse forskellige huse, stalde og lader fyldt med spændende ting at kigge på og lugte til.

Alle hundene var klar til en lur, da vi kørte videre.

Og så gik turen til Vilhelmsborg, hvor vi landede vi 16 tiden. Vi blev mødt af Hanne Madsen og resten af DKKs crew og så stod den ellers på klargøring inden weekendens store dog dancing stævne.

Der skulle slæbes borde og stole, sættes ringbånd op, sorteres dommersedler, hentes blomster til pynt, sorteres rosetter og meget mere. I løbet af 3 timers effektivt arbejde, var ridehuset forvandlet til en flot DM hal. Kæmpe tak til DKKs effektive mandskab og Helle for at give den en på skallen, så vi kom i mål så hurtigt.

Hallen blev lukket af og så kørte vi til hotellet, hvor vi var så heldige, at møde Lizza og Nina (resten af HTM udvalget), så vi kunne aftale hvad tid vi skulle mødes næsten morgen.

Helle og jeg gik en tur med hundene og det viste sig, at hotellet faktisk lå i et ret godt område til gåture… Og så var det ellers god nat!

Hjemme sover Tango i hvalpegård, men jeg havde taget et bur med til ham, som han kunne sove i på hotellet. Det fungerede godt i juli, da vi boede på hotel i Viborg, så det regnede jeg også med, at det ville gøre her… Tango var ikke enig. Han sagde ikke noget… Han stod bare op og kiggede på lågen. Han lagde sig ikke ned og han pev ikke. Han stod og stirrede, som om han forsøgte at hypnotisere lågen til at åbne sig. Han ville ikke sove i bur! Efter 2 timer gav jeg op. Hverken han eller jeg ville få sovet på den måde. Jeg åbnede lågen, Tango kom ud, rullede sig sammen i Gollums nye donut seng og sov… Så sådan blev det!

Ahhhh så kan jeg sove!

Og jeg hørte ikke mere til ham før lørdag morgen, hvor han stadig lå i donut sengen med stakkels Gollum liggende ved siden af på det hårde gulv.

Tango mente, at Gollum jo bare kunne lægge sig ind i buret hvis han var utilfreds 😉

Lørdag morgen vågnede vi kl. 6. Jeg 30 minutter med hundene, satte Gollum i bilen og tog Tango med op på værelset mens jeg kom i bad og fik pakket mine ting. Derefter kom Tango også i bilen, mens jeg spiste morgenmad sammen med Helle. Kl. 7.35 var der afgang til Vilhelmsborg og hallen.

Vi fik gjort de sidste ting klar i hallen, så vi kunne byde deltagerne velkommen til første konkurrence dag – året Hund i Fokus konkurrence.

Jeg stillede op i HTM3 med Gollum og i Sandkassen med Tango.

Gollum var en af de første hunde i ringen, så jeg skulle skifte tøj og varme op. Gollum føltes rolig og i balance med sig selv og omgivelserne. Dejligt. Og da vi kom i ringen, viste han også super præcise positioner. Han arbejdede opmærksomt og med dejlig energi. En performance, der placerede ham som vinder af klassen og Hund i Fokus vinder i HTM3 for 2. år i træk. Awwww dygtig lille fyr ❤

Efter Gollums performance, tjekkede jeg lige, hvad der skulle laves i hallen inden jeg skulle være dommer.

Tusind tak til Majbritt, der tilbød at være hvalpepasser, så jeg kunne koncentrere mig om at være dommer og arrangør i de næste par timer. Det var en kæmpe hjælp. Da jeg rejste mig fra dommerbordet og havde få minutter til at blive klar til Sandkassen, så havde hun luftet Tango og sørget for, at han var klar. Det var simpelthen så dejligt.

Tango var mega sej i ringen. Super opmærksom og så fin at arbejde med. Åh hvor er det dejligt, for Coronaen har jo også gjort, at han ikke få samme stævne-erfaring, som en hvalp normalt ville få. -Men han tackler det hele så godt.

Klokken var næsten 2 inden jeg fik tid til at spise frokost og jeg var mega sulten!

Til gengæld blev stævnet afviklet effektivt og det hele gled perfekt, så vi var færdige med præmieoverrækkelse og det hele ved 15 tiden. Så havde vi lige en times oprydning, hvor der skulle sprittes bode og stole af og gøres klar til næste dag – men kl. 16 lukkede vi porten ind til hallen og kørte til hotellet.

Helle og jeg gik en tur med hundene og derefter slappede vi af på værelset i et par timer.

Når man har haft en lang stævnedag og sidder ved sin PC optaget af at redigere fotos og har hele sin opmærksomhed rettet mod det, så skal man ikke have energi-drik til hunde og sin egen sodavand stående ved siden af hinanden på bordet…

Jeg kan forsikre alle om, at Oralade smager af kylling, præcis som producenten lover, så det var faktisk ikke smagen der gjorde, at jeg var ved at kaste op…. det var mere konsistensen og tanken om, hvad det var jeg havde i munden…

Kl. 18.30 mødtes vi med de øvrige HTMere på hotellet til aftensmad – pizza og cola. Perfekt afslutning på dagen!

Tango sov igen uden for buret – jeg gad ikke engang forsøge at lukke ham ind og han var også så udmattet, at han ikke ville lave noget ballade. Kl. 3 ville han gerne ned og tisse, så det gjorde vi. Og ellers sov begge hunde og jeg selv som sten.

Søndag morgen stod den igen på morgentur, derefter skulle der pakkes bil og så morgenmad. Afgang til hallen kl. 7.35.

Igen brugte vi en times tid til at få de sidste småting på plads inden DM 2020 kunne skydes i gang. Alice der var indsender på dagen, havde medbragt ekstra flag, så hallen var endnu flottere end dagen før!

Der blev udvekslet Held og Lykke gaver mellem deltagerne. Vi fik så mange fine ting!

Held og lykke kort og gaver
Tango fik også verdens sejeste USB stick navne-dime fra Hundeknytteriet

Tango var ved at være overtræt og havde svært ved at finde ro i hallen, så han kom i bilen, så han kunne få sovet. Der er ingen sandkasse klasse ved DM, så han skulle ikke ikke andet end at supporte søndag.

Gollum skulle i ringen i HTM3 og snak om at ramme formen på det rigtige tidspunkt! Han gik ind og lavede en tæt på fejlfri performance. Jeg er mega tilfreds med ham og stolt af hans indsats. Det var så flot.

Det rakte til DM Sølv og samtidig kunne han kåres som Årets HTM3 Hund 2020. Wooohooo sejeste lille sortfod ❤

Det var en bevægende dag for både Helle og jeg. Vores første “vigtige” konkurrence uden Hero og Jazz – det var lidt svært og savnet gnavede. Vi tudede begge i en blanding af sorg og glæde, da Gollum og jeg kom ud af ringen.

Jeg skulle være dommer i de 3 sidste klasser på dagen og derefter skulle der ryddes op i hallen inden præmieoverrækkelsen. Tiden fløj afsted og før jeg vidste af det, sad Helle, Henriette og jeg og så på en tom hal mens vi spiste vores noget sene frokost.

Inden Helle og jeg kørte hjem, gik vi lige en hurtig tur med hundene og tog billeder af Gollum med hans flotte præmier.

Hund i Fokus vinder 2020, Årets HTM Hund 2020 og DM Sølv 2020

Kæmpe tak til Plantorama, MaxiZoo, Hundeknytteriet, Royal Canin og DKK for de fede præmier og DM souvenirs!

Sponsorgaver fra MaxiZoo, Plantorama og Hundeknytteriet samt souvenirs fra DKK. Dertil foder fra Royal Canin. Det var en sand gaveregn.
Og dertil flotte rosetter og glaspokaler fra DKK til podiepladserne ved DM og rosetter til Årets Hunde og Hund i Fokus vinderne.

Vi var hjemme ved 18 tiden efter en virkelig dejlig weekend.

Stort tak til DKK for at slå knude på sig selv, for at få gennemført DM på trods af alle corona restriktioner! Det var lige hvad vi trængte til!

Og tak til Helle for en skøn weekend og for ubegrænset støtte og opbakning. Og selvfølgelig til Gollum og Tango for et par fede ture i ringen ❤

Og dagen derpå… jeg tror, at der er et par stykker, der har tømmermænd ❤

Dette indlæg blev udgivet i Dommer, Gollum, Konkurrence, Tango, Video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s