Vinterens Online-liv

Med et forsamlingsloft på 5 personer, har det været virkelig op ad bakke med både hold-træning og konkurrencer… Men heldigvis er vi blevet rigtig gode til det med at gøre tingene online, så vi har ikke ligget helt stille af den grund.

Rent trænings-mæssigt, har vi jo selvfølgelig mødtes med Helle for at træne og vi har også trænet selv.

Træning med Helle og hundene

Jeg har tidligere nævnt, at jeg følger et online hvalpekursus via Facebook; Online hvalpetræning – Af Hjertehund. Det er et gratis forløb og har givet god inspiration og remindere i forhold til hvad man skal huske at tænke over i forhold til hverdags-træning. Tak, Michelle, for det.

For nyligt, er jeg også begyndt på et online hvalpe-kursus med en engelsk HTM udøver, Michelle Dodson. PupSmart hedder det og det er et mix af hverdagstræning og træning mod en karriere som sportshund.

PupSmart undervisningen består dels af Facebook opslag og videos med træningsideer og så er der en ugentlig Zoom session, hvor der skydes øvelser i gang. Næste uge gennemgår vi hvordan det gik med sidste uges træning og næste uges træning sættes i gang.

Den ugentlige træning ligger fredag aften og England er en time bagefter Danmark, så den ligger lidt sent for Xmas. Han er tit træt, når vi når dertil, så han laver ikke så meget live træning. I stedet følger jeg med i instruktionerne og så lægger jeg videoer af vores træning op i løbet af ugen.

Den lille fyr kunne ikke holde sig vågen til aftenens hvalpetræning.

I denne uge har jeg lavet en lille bane med en masse forskellige former for underlag, som han har gået rundt på og søgt godbidder og vi arbejde på slip-kommandoen samt indkald.

Underlags-banen blev selvfølgelig også brugt af de to store, når nu jeg havde taget alle tingene frem 🙂

Rent konkurrence-mæssigt, har vi også formået at holde os bare lidt i form. Gollum og jeg har deltaget i 3 online konkurrencer her gennem vinteren: Juledans og så 2 x Vinter Cup.

Juledansen blev afholdt 27. december og der skulle man live streame sin performance til en Facebook gruppe, hvor en dommer sad klar til at dømme mens man performede. Det var en form, der lænede sig så meget op ad en rigtig konkurrence som muligt – man havde kun én chance og man skulle performe live.

Gollum stillede op med et lille freestyle program i Freestyle Begynder klassen – det var hans freestyle debut og han blev nr. 8. Måske er der en grund til, at vi hovedsageligt laver HTM 😂
Nej, jeg synes nu, at han gjorde det godt – han var en fin freestyle fyr ❤ Vi skulle optræde til julemusik og Gollum dansede til “Last Christmas” med Wham!

“Last Christmas, I gave you my heart….”

Gollum og jeg mødtes med Helle til Juledansen, så vi kunne streame for hinanden og så hjalp Helle mig også med at passe hvalpe, mens jeg stod for at være indsender og regnskabs-ansvarlig under hele konkurrencen. Det var et stort job til en person, så jeg var glad for, at Helle gav en hånd med (med både regnskab og hvalpe). Særligt fordi Xmas kun havde været hos mig i 5 dage på det tidspunkt. Han var slet ikke klar til at underholde sig selv.

Det synlige bevis på Gollums Freestyle debut

I januar og februar var Gollum og jeg med i Vinter Cupen, der også var en online konkurrence, men denne gang skulle man bare uploade en video, så reelt set kunne man tage videoen om indtil man var tilfreds med sin performance. Jeg forsøgte dog stadig kun at give det en chance – hvis det skulle hjælpe os med at holde os lidt i konkurrence form, måtte vi have presset over ikke at kunne lave flere forsøg. Når jeg siger “forsøgte”, så er det fordi jeg tog den sidste video om… en familie med børn, hund og kælk gik mellem karmeaet og jeg, da vi var 2 minutter inde i programmet. Så jeg afbrød og startede forfra.

Vinter Cup var 2 individuelle konkurrencer og en hold konkurrence. Gollum og jeg var på hold med Sidsel og Shadow og Tine og Linus.

I januars-konkurrencen var temaet “film musik”, så der kunne jeg optræde med This Is Halloween, der også er det program, som vi ellers optræder med i år. Vi filmede en våd vinterdag udendørs i Helles gård. Gollum var super dygtig, så jeg var tilfreds… men det er ikke en video, som jeg har gemt… Jeg har en federe film af det program fra DM og jeg håber også at vi kommer til andre mesterskaber med det – om Corona vil!

Hele vores hold gjorde det godt – Gollum vandt Øvet HTM, Linus blev nr. 2 med et mega flot program og Shadow blev nr. 2 i Øvet Freestyle. Samlet set lå holdet nr. 2 efter 1. runde.

Dygtig Gollum – vinder af HTM Øvet i Vinter Cup del 1

I Vinter Cup del 2 var temaet “Sommertema”, så der måtte jeg ud og finde på noget nyt… Inspirationen kom en snevejrs-dag og da første jeg havde fået ideen, så måtte jeg filme med det samme… Jeg ville optræde til “Kom Maj, du søde milde…” og en sneklædt skov ville være den perfekte baggrund for sådan et program.

Så næsten 3 uger før konkurrencen, havde vi vores video klar og jeg kan faktisk rigtig godt lide den. Jeg synes, at det er et dejligt program, der fremhæver Gollums styrke – nemlig at han kan være fantastisk præcis i sit arbejde ❤

Igen gjorde holdet det flot – denne gang stillede vi alle op i HTM Øvet. Gollum vandt – Shadow blev nr. 3 og Linus nr. 6. det var nok til at vi beholdt vores samlede 2. plads i Cuppen. Godt gået piger og tak for kampen ❤

Og så i sidste weekend, var det hvalpenes tur til Online Dog Dancing. Der er så mange hvalpe i dansk HTM lige nu, der ikke får lov til at komme ud og vise sig frem, så jeg havde arrangeret en Online Sandkasse Dag en fredag eftermiddag.

Drengene og jeg mødtes hos Helle fredag kl. 13. Vi lod først lige hvalpene lege lidt og derefter fik de en pause, mens vi trænede med Ex-it og Gollum.

Og så gjorde vi klar til hvalpe-dagen. Vi satte PC op og testede telefoner og live streaming funktioner.

Kl. 15 var Xmas og jeg klar til at åbne ballet. Helle stod for at streame det til Facebook og agere DJ, mens Xmas og jeg lavede et lille Sandkasse program. Bag skærmen i England sad dommer Karen Sykes og fulgte med og skrev kommentarer til det hun så. Ligeledes havde publikum mulighed for at kommunikere via Facebook.

Da programmet var færdigt (eller i løbet af aftenen faktisk) blev alle kommentarer samlet i et diplom, som blev sendt til deltagerne som et minde om dagen.

Mellem hundene stod jeg for at kommunikere med Karen og sikre, at hun var klar og havde den info hun behøvede.

Hund nr. 3 var Mocca, så der havde jeg også et job med at streame og starte musikken.

Og et par hunde senere var det Tangos tur.

Det var en super hyggelig eftermiddag og det var så sjovt at se hvad alle de andre Dog Dancing hvalpe går og roder med. Tiden gik bare alt for hurtigt, så før vi vidste af det, havde 10 ekvipager optrådt og vi kunne sige tak for god underholdning og flot hundearbejde og logge af for denne gang.

Helles og mine hunde brugte yderligere et par timer på at lege og hygge og de nød at Helle og jeg havde haft en hektisk eftermiddag og derfor ikke havde fået lukket træningstaskerne – der var træningslegetøj i hele hallen 😀

Da jeg kom hjem, skulle jeg samle alle kommentarer fra dommer og Facebook i diplomer og hvad kan jeg sige… det tog ca. 10 millioner gange længere tid, end jeg havde forestillet mig :-D. Men endelig var de klar og jeg synes at de blev mega fine – et godt minde om en god eftermiddag, som handlerne kun kan blive glade for.

De bliver sendt til handlerne sammen med en rosette, som Kate har lavet og et stykke legetøj, som Pia fra Dalum Dyrehandel har sponsoreret.

En spændende kasse fra Dalum Dyrehandel på vej mod DKK
Rosetter

Inden jeg var helt færdig med dagen, bestilte jeg et kort til vores engelske dommer og til vores sponsor fra Dalum Dyrehandel med tusind tak for støtten af vores arrangement. På forsiden af kortene, var der billeder af alle de deltagende hvalpe ❤

Overskuddet fra både de voksnes og hvalpenes online dage går til at vi kan holde et brag af et VM i Danmark i 2023 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Dommer, Gollum, Konkurrence, Tango, Video, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s