Indog Elite Center 2021

Vi har haft en skøn weekend i Viborg 😊

Vi kørte hjemmefra fredag formiddag. Vi havde aftalt, at mødes med Helle og hendes piger – først i Dalum Dyrehandel, hvor vi lige skulle forbi og sige hej til Pia og se hvad hun kunne friste med og derefter igen ved Dollerup Bakker til en gåtur og frokost. Den første del af planen røg imidlertid i vasken, fordi Helle havnede bag et trafikuheld på motorvejen og blev voldsomt forsinket. Hun sad i kø i al den tid jeg hyggede i Pias dejlige butik. Øv!

Men Xmas og jeg fik besøgt Pia og vi fik tanket op med godbidder og rejsemadskåle til den store guldmedalje. Xmas er en lille kræsenpind, så Pia forsøgte med adskillige slags godbidder, før hun fandt en, som han ikke rynkede på næsen af og så måtte vi naturligvis købe nogen af dem. Og så købte vi også de ting til Helle, som stod på hendes indkøbs-seddel.

Da vi kom ud på motorvejen igen, var Helle også ankommet til Fyn. Faktisk passede det så perfekt, at vi kørte hele vejen over Fyn og op mod Dollerup Bakker med ca. 5 km i mellem os. I betragtning af, at det ikke var noget, som vi var herrer over, så kunne timingen næsten ikke have været mere perfekt.

Lidt over 1 landede vi ved Dollerup Bakker, hvor Helle (i samarbejde med Google) var tour-guide på en smuk gåtur hen over den jyske hede. Vi var totale byboere, der var kommet ud i naturen og vi gik nærmest i panik, da vi så en slange glide forbi os ind i lyngen. Helle mente at det var en sno, men vi opførte os som om det var en kobra 😂

Næste udfordring var de løse heste, der gik og græssede i området. Vi er ikke umiddelbart bange for heste… overhovedet ikke faktisk. Både Helle og jeg har været ride-piger i vores yngre dage, men vi var ikke pjattede med at være omgivet af løse heste, når vi også havde 5 hunde i snor – hunde, der ikke er heste-vante vel at mærke… På et tidspunkt skulle vi passere tæt mellem to heste, der græssede fredeligt en på hver sin side af stien. Vi mente ikke, at det var klogt, at tage 5 hunde SÅ tæt på fremmede heste, så vi stoppede og diskuterede situationen.

Jeg ville gå ind i slange-land (lyngen) i en bue uden om hestene. Det var Helle ikke pjattet med… Hun foreslog, at jeg holdt hundene og så gik hun hen til hestene. Hvis ikke de var helt tamme, kunne det være, at de trak væk, når hun nærmede sig…

De var tamme! Så da Helle nærmede sig, gik den ene hende glad i møde… Så Helle vendte om og kom tilbage til os… tæt fulgt af den tamme hest. Og så tog vi ellers benene på nakken ind i slange-land uden at blinke og i en stor bue uden om hestene. Gollum var gået i hyrde-mode, så det var lidt svært at overtale ham til at komme med. Argh men altså… 😂😂😂😂

Vi fandt et skønt picnic spot med borde og bænke – og med en helt fantastisk udsigt. Her spiste vi frokost (tak for mad, Helle) mens hundene hyggede og legede.

Og så gik turen videre – det sidste stykke mod Viborg og Indog Elite Center.

Da vi kom frem, havde Miriam sendt koden til hallen, så vi kunne gå ind og begynde at bygge ring op og gøre klar. Da vi skulle sortere dommersedler, gik det op for os, at DKK kun havde sendt til en dommer pr. dag. Vi skulle bruge 3 sæt pr. dag. Så Miriam gik i løsnings-mode og fik fat i Morten, der hjalp med det sidste sæt – tak Morten!

Mocca og Tango i hallen i Viborg

Da alt var klar, begyndte dem, der havde booket træning i hallen at ankomme. Helle og jeg havde også booket, så jeg fik trænet med Gollum og Tango og Helle fik trænet med Ex-it. Hvalpene måtte vente til lørdag – de havde allerede haft rigeligt oplevelser den dag ❤

Aftensmad på McDonalds på vej til hotellet, hvor vi fik tjekket ind og pakket ud og så stod den ellers på afslapning resten af dagen.

En lille gåtur inden sengetid…

Sidst Xmas boede på hotel, gøede han hver gang han hørte en lyd – i hvert fald den første nat. Han var heldigvis blevet bedre. Han var urolig og gik lidt rundt, men han larmede ikke og da alle vi andre faldt til ro, så opgav han også og lagde sig til at sove.

Lørdag morgen ankom vi til hallen ved 8.30 tiden. Vi fik klaret de sidste ting inden konkurrencen kunne gå i gang…

Jeg skulle starte med at dømme færdighedsprøver. Det tog længere tid en forventet, fordi vi havde dommer-aspiranter med, men det var en god oplevelse og aspiranterne var dygtige og engagerede.

Jeg skulle også dømme de første klasser inden jeg selv skulle i ringen i HTM kl. 3. Det er altid et puslespil, at få starter og dommere til at gå op og jeg havde fået givet mig selv for lidt tid til Gollum denne gang. Jeg var stresset og havde ikke rigtigt fundet roen, da jeg gik i ringen med ham. Det smittede af på Gollum og det gjorde, at jeg for vild i min koreografi. Det var slet ikke en dårlig performance, men vi fik heller ikke vist hvad vi rent faktisk kan og jeg var frustreret, da jeg forlod ringen. Ikke over Gollum, men over situationen.

Men jeg fik rost Gollum og taget mig af ham – en kort gåtur, lidt energi-tilskud og en hyggestund – inde jeg skulle tilbage bag dommerbordet.

Og så fulgte en lang dag som dommer. Det trak ud, fordi der også skulle være aspiranter på her. Dommeruddannelse er en vigtig del af sporten og noget der skal være tid til også selv om det betyder, at der bliver lidt mere ventetid og dommergerningen tager længere tid. Ingen dommere – ingen konkurrencer. Så enkelt er det.

Og heldigvis havde Viv meldt sig som hvalpe-passer og tog sig af Xmas hele formiddagen. Hvis det ikke havde været for hende, så havde den lange dag presset mig voldsomt. Gollum og Tango kan bedre klare en lang dag i bilen end han kan.

Viv og Xmas blev gode venner i løbet af weekenden

Frokostpausen kom kl. 15!!! Behøver jeg sige, at der røg alt for meget slik ned i timerne op til?!

Efter frokost skulle jeg i ringen i Sandkassen med Xmas. Han er en larmede lille fyr, der altid har noget at sige råbe, så jeg er meget opmærksom på IKKE at få gøen ind, når han arbejder. Jeg håber, at jeg kan opbygge et mindset hos ham, hvor gøen bare slet ikke bliver en mulighed, når han arbejder. Så lige fra starten har jeg konsekvent stoppet, hvis der kom den mindste antydning af lyd.

Ved opvarmningen inden Sandkassen, kunne jeg mærke, at han var træt, overskuddet var mindre end under en normal træning og lyden lå lige under overfladen. Der kom også et enkelt vuf i en løbeøvelse, så jeg satte kriterierne helt ned og tog alle mine løbeøvelser ud af planerne for vores tur i ringen. Det viste sig at være en god beslutning, for han havde en fantastisk runde med en top motiveret Xmas, der gav den gas helt uden lyd og frustration. Sådan lille man!

Efter præmieoverrækkelsen kørte Helle, Henriette og jeg ud for at spise en hurtig middag (Sunset – finere var det ikke) inden jeg gik tur med hundene og kørte tilbage på hotellet for at slappe af og give hundene mulighed for at få en god lur.

De tog sig også en god lur… og hyggede lidt… Men det varede ikke ret længe før de små begyndte at fjolle… De glemte åbenbart hurtigt, at de var trætte oven på en travl dag 🙂

Stakkels Gollum, der gerne ville sove, måtte gøre sig stor umage for ikke at blive involveret i deres fjollerier.

Vi gik tur ved 21.30 tiden og derefter i seng…

Xmas gad imidlertid ikke rigtigt sove. Kl. 2.30 vækkede han mig og sagde, at han skulle ud og igen kl. 5.30. Og når man bor på et hotel med gulvtæpper og hunden kun har været helt renlig i 4 – 6 uger, så tager man ikke chancen… Så går man ud med den, når den beder om det. Såh… jeg var ret træt, da jeg vågnede næste morgen. Det var ikke blevet til så forfærdeligt meget søvn.

Søndag morgen startede jeg med HTM kl. 3 sammen med Gollum. Målet var at gå i ringen og være mere fokuseret og koncentreret end lørdag… Og det var jeg. Gollum var mærket af en urolig aften og nat. Han skal klart vænne sig til, at der er mere uro når han rejser sammen med Tango og Xmas end da han rejste med Hero og Biscuit. Han var træt og han lod mig arbejde for det, men vi viste et klart pænere program end dagen før. Så selv om jeg gerne ville have været kniv-skarp i vores præsentation, så kan jeg ikke klage. Meeeen jeg håber da at vise noget bedre, næste gang vi skal afsted.

Efter Gollums klasse sad jeg bag dommerbordet sammen med dommeraspiranterne i resten af de officielle klasser samt seniorklassen.

Xmas havde igen hygget med Viv, så han havde en god dag.

Og da vi nåede til Begynder Klassen, skulle Tango i ringen. Han gjorde det mega godt. Mocca kom ind i hallen midt i programmet og Tango reagerede kraftigt på hendes gøen – han ville godt ud og hilse på både Helle og Mocca. Men han blev hos mig og formåede også at glemme dem igen og rette sit fulde fokus mod mig. Så vi havde en fin start, så en lidt urolig del, hvor Tango overvejede om Helle og Mocca var mere interessante end de vi lavede i ringen og så en rigtig fin afslutning. Flot af min hyper sociale lille fyr.

Og til sidst var det Xmas i Sandkassen. Han lavede, lige som dagen før, et rigtig fint program men uden løbeøvelser. Han var ikke blevet mindre træt efter 24 timer mere på farten, så jeg forsøgte ikke engang at putte dem ind.

Og så skulle der ellers ryddes op og pakkes sammen, afholdes præmieoverrækkelse og pakkes bil. Helle og jeg var evigheder om det – bla. fordi vi også brugte en masse tid på at tage billeder 😉

Tweed og Xmas – begge “Make It Count” hvalpe, der stillede op i Sandkassen

Men kl. 17.30 kunne vi sige farvel til hinanden og Miriam og så gik turen ellers mod Sjælland!

Tak til Miriam for et skønt stævne og til alle HTMerne for god stemning og en herlig weekend. Jeg glæder mig allerede til næste år.

Xmas har selv fortalt om sine oplevelser i Viborg – se hans video her:

Dette indlæg blev udgivet i Dommer, Gollum, Konkurrence, Tango, Træning, Video, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s