Stævnesæsonen er i gang

Stævnesæsonen er gået i gang – og det med fuld styrke. Der har været 3 stævner inden for en måned.

Vi startede på Garbogaard hvor Xmas havde konkurrence-debut – i hvert fald i forhold til de officielle dog dancing klasser. Han har været i Sandkassen tidligere… Og også til officielle Nose Work prøver. Men det var debut med vores Pinocchio program i Freestyle kl. 1. Og en debut er altid spændende og særligt med en helt ung hund, som man ikke rigtigt kender endnu.

Heldigvis var jeg ikke særlig nervøs og derfor var det lettere at hjælpe Xmas på en god måde. Og Xmas var også virkelig cool. Vi varmede op udenfor og han virkede til at være i det perfekte “stress-niveau”. Tændt og på, men ikke fjollet.

Da vi gik i opvarminingsområdet lavede vi enkelte øvelser og ellers legede vi bare trækkeleg indtil vi fik lov til at gå ind.

Og da vi kom i ringen tog Xmas fuldstændig fusen på mig. Han var så cool! Han satte ikke en pote forkert og han lavede et af de bedste Pinocchio programmer, som jeg nogensinde har set fra ham. Way to go lille Mini!

Han vandt klassen – så det var en god start på hans stævne-karriere.

Gollum havde også debut – om end det ikke var stævne debut, så var det i hvert fald debut med et nyt program. Musikken kommer fra Game Of Thrones og jeg er ret vild med den. Super smuk.

Gollum havde også en rigtig fin debut. Jeg er så tilfreds og lidt overrasket over, hvor meget han har rykket i de sidste 2 – 3 uger op til debut-stævnet.

Gollum vandt sin klasse og modtog også et Grand Champion certifikat. Dygtig fyr.

2 x 1. vinder – seje fyre!

Det var en super hyggelig stævnedag og som en ekstra bonus sluttede den med kaffe og kage hos min søster.

Fokostpause hygge med Tango og Dee Dee

6 dage senere var der igen stævne – denne gang var det BCK stævne i Ringsted. Denne gang var Gollum den første af mine drenge, der var i ringen – til en træningsrunde. Vi tager afsted til VM om en lille måned, så jeg tænkte ikke at 2 konkurrence-runder så tæt på hinanden ville være optimal forberedelse. Så vi lavede en del af vores program og belønnede med bold, på et at de steder, der har været svære for ham at lære, men som gik rigtig fint i ringen. Det var en fin runde og jeg fik noget information, som jeg kan bruge i den videre træning.

Xmas var lidt mere “oppe at køre” til opvarmningen, så jeg var spændt på hvordan han ville være i ringen. Jeg brugte den tid jeg havde brug for uden for hallen på at få ro på og derefter gik vi ind og sad og hyggede lidt, mens vi ventede på at kunne komme til opvarmningsområdet.

I opvarmningen lavede jeg enkelte tricks og legede ellers mest trækkeleg. Da vi gik i ringen, var Xmas det helt rigtige sted og han lavede sådan et fint program. Fint nok til at vinde klassen. Sej lille gut.

Der ligger en video af hans program på YouTube: https://youtu.be/0-h85KG19vk

Vi sluttede dagen med en skovtur sammen med Helle og hendes piger – herligt.

Og så gik der små 14 dage inden vi igen var til konkurrence på Garbogaard. Xmas i Freestyle kl. 1 og Gollum i HTM kl. 3.

Jeg er stadig ved at lære Xmas at kende i konkurrence-sammenhæng og jeg misforstod ham lidt i opvarmningen. Han virkede lidt højtkørende mens vi ventede på at skulle i ringen, så jeg gik ud og brændte lidt ekstra krudt af. I virkeligheden havde han nok bare ikke haft tid nok til at falde til i hallen. Jeg havde fået brændt lidt for meget af inden vi gik i ringen med det resultat, at der kom lidt småfejl hist og pist. Det var ikke noget særligt og ikke noget, der ødelagde helheden, men input til mig om hvordan Xmas skal have det for at præstere bedst muligt i konkurrence-sammenhæng.

Og så hævnede han den overdrevne opvarmning 😉 ved at ramme forkert, da jeg skulle belønne ham med bold efter programmet… Han fik fat i min finger i stedet for bolden – og bed til! Øj hvor gjorde det ondt!!! Og det blødte ret meget. Men det lykkedes mig at holde det inde, så ikke Xmas fik oplevelsen af, at jeg var utilpas i konkurrence-situationen. Han opdagede ikke, at der var noget galt.

I pausen gik vi en tur sammen med Helle og Mocca og Cathrine og Keavy. Tango og Keavy hyggede med en dejlig løbetur.

Tango og Keavy

Og så var det Gollums tur… Hans program er stadig nyt og vi arbejder på højtryk for at kunne have noget godt at vise frem ved VM om 3 uger. I tiden mellem BCK og Garbogaard, har jeg arbejdet på selv at kunne performe. – At jeg ved hvad jeg skal gøre med rekvisit og mine arme.

De ting vi har trænet fungerende rigtig godt. Til gengæld mangler vi stadig at få styr på ring-størrelse. På Garbogaard havnede jeg i et hjørne i afslutningen og havde ikke plads til at gå i den retning jeg ønskede. Min finish pose vendte forkert, så dommerne kunne hverken se sværd eller hund. Det er ikke en stor fejl, men det vil være irriterende at havne i den sitaution ved VM – så det skal der kigges på i de næste uger.

Jeg testede også kostume og heldigvis skulle jeg hjem til min søster efter stævnet, for kappen skulle helt klart kortes lidt af 😀

Hovsa! – Men mega sej fyr, at han arbejder videre på trods af, at han intet kan se 😀

Ellers en rigtig fin performance, som jeg er super tilfreds med – Gollum arbejder så fint lige nu. Dejligt.

Verdens bedste Golbert ❤

Gollum vandt klassen og fik et Grand Champion Certifikat.

2 x 1. vinder ❤
Xmas eeeeelsker pivdyr og det her pivdyr, som han vandt på Garbogaard har 12 (!!!!) piver i. Han er begejstret.
Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrence, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s