To weekend stævner i Jylland på 14 dage

Det var ikke planlagt på den måde… det var ikke meningen, at der skulle ligge to weekend stævner i Jylland med kun 12 dages mellemrum, men da VM i lydighed blev flyttet til Danmark, så blev Viborg Hunde Forums stævne også flyttet og landede 2 uger før Hund i Fokus og DM på Vilhelmsborg ved Aarhus.

Viborg Hunde Forums konkurrence arrangerer jeg sammen med Miriam og Hund i Fokus arrangerer jeg sammen med HTM udvalget, så det har været et par hårde uger og jeg er glad for at det er overstået – selvom det også har været et par super fede weekender, som jeg ser tilbage på med glæde.

Skæbnen ville at Miriams tæve kom i løbetid kort før konkurrencen i Viborg, så hun rejste udelands for at få hende parret, men hun sørgede for en fantastisk stand-in i form af Liz, der var i hallen hele weekenden og hjalp med alt lige fra tekniske problemer til at hente frokost. Kæmpe tak igen Liz – det var en fornøjelse at arbejde sammen med dig!

Men drengene og jeg kørte hjemme fra d. 19.8. – fredag. Vi kørte til hallen og sikrede at alt var klar til konkurrencen – vi brugte et par timer og derefter kørte vi ud for at gå tur.

Vi fandt Daugbjerg Daas – et landskab opstået da isen fra istiden trak sig tilbage – og her gik vi en kort men dejlig tur. Kort fordi der var super varmt og svært at finde skygge. 30 minutter blev det til – men det var fint nok – vi havde gået tur hjemme fra, så det var bare lige en eftermiddags-lufter. -Men en virkelig smuk eftermiddags-lufter. WOW!

Vi købte take-away på vej til hotellet og så stod den ellers på hygge og afslapning indtil det var tid til at aftenlufte og gå i seng.

Det var en lidt lang nat, for Tweed og Xmas havde en samtale kørende på tværs af værelserne indtil ved 1.30 tiden. Tweed råbte til Xmas, der villigt svarede ham… Måske udvekslede de minder fra deres barndomshjem…. de er jo begge Make It Count hunde…

Tidligt op lørdag morgen – hurtig morgenmad og så afsted til hallen, hvor alt skulle være klar til færdighedsprøver kl. 9. Det var en meget lang dag med virkelig mange starter – det kan vi godt lide, men det betød også at tidsplanen ikke måtte skride, for i forvejen skulle vi først være færdig kl. 19.

Vi holdt tidsplanen og alle både dommere, hjælpere og deltagere var super til at sikre, at tingene skred planmæssigt frem uden de store bump på vejen – tak alle sammen!

Mine egne hunde var super seje.

Xmas deltog i Freestyle kl. 1 og lavede et fint program. Jeg testede et par forbedringer i programmet, der skulle være klar til DM og det fungerede faktisk fint, men jeg kunne se at jeg måtte tilpasse det lidt – jeg havde sat et bagbensløft ind og jeg kom til at stå i vejen, så dommerne formelig ikke kunne se det. Jeg forsøgte at springe til side, for at skabe udsyn, men det blev uelegant og hektisk. Tjek – info med hjem… Han blev 2. vinder i klassen, så jeg kan ikke klage 🙂

Freestyle kl. 1

Gollum var top sej i HTM 3! Han er på vej til EM, NM og næste år VM, så vi arbejder målrettet på at gøre vores Game Of Thrones helt skarpt og Viborg var et rigtig godt skridt på vejen. Han vandt klassen – med et forspring på 0.03 points!!!! Snak om close race!!!!

HTM kl. 3

Og verdens bedste Tango gik ind i Begynderklassen (HTM) og lavede et rigtig fint Winter Wonderland program uden brug af godbidder eller legetøj undervejs – han fik kun en lille godbid lige inden vi gik i gang. Han var så dygtig! Han arbejder efterhånden rigtig fint i træning, så her i efteråret skal jeg finde ud af hvad han har brug for, for at kunne koncentrere sig til konkurrencer. Han er super social og ved Viborg konkurrencen testede jeg hvordan han ville tackle det, hvis han fik lov til at hilse og hygge så meget som muligt i løbet af dagen. Det fungerede godt for ham og han lavede et super fint program og blev 2. vinder i klassen.

Begynderklassen

Da en meget lang dag var ovre, kørte vi forbi McDonalds og tog mad med tilbage til hotellet. Hundene fik mad, derefter spiste jeg og efter en lille time gik vi aftentur og så i seng!

Seje fyre efter konkurrence-dag 1
Der var varmt på hotellet, men med 2 blæsere gik det 😀

Tweed og Xmas var tilsyneladende færdige med at udveksle meninger, så vi sov som sten – både hundene og jeg.

Søndag morgen skulle jeg pakke bil og checke ud inden afgang til hallen kl. lidt i 8.

På dag to var der lidt mere styr på det hele, så morgenen var knap så travl og jeg fik faktisk set et par af færdighedsprøverne. Bla. nød jeg at få lov til at se Xmas’ kuldbror Banjo bestå Færdighedsprøve kl. 1:

Igen var jeg selv i ringen med alle 3 drenge.

Xmas’ opvarmning var en anelse hektisk! Helle havde lovet at hjælpe med rekvisitter osv. og hun fik travlt! På de ca. 4 minutter, som vi havde i opvarmningsringen nåede vi:
Xmas lavede sit nye bagbensløft et par gange, derefter satte han sig og sk** på gulvet (han var luftet – men havde lidt stress-mave), jeg “samlede op” og varmede derefter videre op mens Helle gjorde rent på gulvet, satte rekvisit ind og da dommerne sagde “værs’go” var vi klar til at gå ind! Phew!

Xmas var tydeligt træt på 2. dagen, men det er jo en del af hans uddannelse som konkurrence hund – at lære at økonomisere med energien, så han kan præstere to dage i træk. Ved de store mesterskaber er man i gang 3 – 4 dage i træk, så det er målet med hans vej op gennem klasserne, at han udvikler “udholdenhed” til det.

Det var ikke en fejlfri performance, men igen fik jeg vigtig viden op mod DM og det var målet med konkurrencen. Jeg skulle have mest mulig information om hvordan han fungerer ved 2 dags stævner, så jeg kunne planlægge DM bedst muligt. Igen blev vi nr 2. i klassen.

Podiet efter Freestyle kl. 1

Gollum var igen top tunet – lidt mere træt end på førstedagen, men stadig super præcis. Super fyr. Han vandt klassen.

HTM kl. 3

Og Tango havde igen fået lov til at være social og hygge hele dagen og to dage med mega hygge er hårdt arbejde, så han var træt da vi gik i ringen. Jeg opgav helt at prøve at gennemføre uden godbidder – det skulle være en god oplevelse for Tango og så han skulle ikke føle at det var svært og at han ikke fik hjælp. Så jeg belønnede undervejs og det var fint – jeg havde allerede fået den viden jeg havde brug for – han fungerer godt med at få lov til at få dækket sine behov for at være social inden han går i ringen. Vi blev nr. 3 i klassen.

Og så var det tid til at pakke sammen, rydde op i hallen, lufte hunde og så gik turen hjemover. Vi landede i Sorø ved 21 tiden. Det kunne have været meget værre 🙂

3 x Make It Count hunde ved stævnet i Viborg:
Make It Count Keep Moving Forward (Banjo),
Make It Count Globetrotter (Tweed) og
Make It Count Make Great Memories (Xmas).

Vi holdt 3 dages trænings-fri efter stævnet i Viborg og derefter gik vi i skarp træning frem mod Hund i Fokus weekenden. Alt den viden jeg havde fået om hvordan især de to små klarer et weekend stævne skulle omsættes til at optimere vores træning op mod DM.

Ved Tango var det egentlig simpelt. Hund i Fokus skulle bruges til at teste hvordan han tackler det, når han ikke har mulighed for at få dækket sit behov for at være social inden han skal i ringen… så der var ikke så meget at tilpasse. Vi skulle bare fortsætte vores træning.

Ved Xmas skulle jeg skifte et enkelt trick ud, jeg skulle træne udholdenhed, så ikke han “snyder” på 2. dagen og så skulle jeg træne min mimik ind, når han laver sit bagbensløft – jeg skulle kunne se forskrækket ud over, at han “letter ben” op ad dukketeateret.

2 uger går hurtigt og fredag d. 2. september gik turen igen mod Jylland. Vi startede dog lige med en gåtur på hjemmebane.

Gåtur i Sorø

Turen til Aarhus var laaaaang! Vi kom ind i fredag-eftermiddags-trafikken og der var kø og langsom kørsel med jævne mellemrum hele vejen.

Vi kørte direkte til vores hotel. Jeg bar bagage op og indrettede os, derefter gik jeg tur med hundene i den lokale park og sluttede med at købe take-away, som kunne spises på værelset.

Gåtur i Aarhus

Vi gik tidligt i seng – vi skulle nemlig tidligt i gang næste morgen.

Morgenmad kl. 7 og 20 minutter senere afgang mod Vilhelmsborg, hvor jeg slæbte mange poser sponsor-præmier ind, luftede hunde og var klar til at mødes med Nina og Lizza kl. 8, hvor vi skulle gøre hallen klar til Hund i Fokus, Årets Hund og Danmarksmesterskabet.

Vi var hurtige og effiktive og efter 2½ time var vi klar – vi kunne lukke deltagerne ind i hallen ½ timer tidligere end forventet!

Camp Hazyland
Xmas råbte til alle i hallen, at de skulle se hans fine nye mesterskabssnor- og halsbånd fra Hundeknytteriet 🙂

Xmas var den første af mine hunde, der skulle i ringen i Freestyle kl. 1. Det var sidste mulighed for at teste alle små ændringer og tilrettelser inden DM. Og det var en super test! Xmas var sej og lavede et flot program. Skønt!

Det var flot nok til at vinde klassen og opnå titlen Hund i Fokus vinder 2022! Wooohoooo 🙂

Freestyle kl. 1 ved Hund i Fokus

I HTM kl. 3 havde jeg regnet ud, at Gollum ikke kunne slås i konkurrencen om Årets Hund og han ville også have max points til landsholdsudtagelsen til VM i Danmark i 2023, så jeg besluttede mig for at lave en træningsrunde. Når man når op på Gollums niveau, er det ikke så tit, at man har mulighed for at gå ind og træne i ringen – der er hele tiden noget vigtigt at samle points til. Så jeg greb chancen da den var der og havde en rigtig fin træningsrunde.

Og efter HTM kl. 3 skulle jeg sidde bag dommerbordet ved resten af de officielle klasser. Derefter tog jeg Tango ud og gjorde klar til hans begynderklasse.

Han tacklede det pænt, men der er ingen tvivl om, at han fungerer bedst, når han har fået dækket sine behov for at hilse og lege først. Læringen er, at jeg ikke skal stille op med Tango når jeg selv er arrangør – jeg skal have tid til ham, når han skal i ringen. Men – når det er sagt, så var han en dygtig fyr og vandt klassen. Første gang øverst på podiet for ham.

Vi var færdige med konkurrencen lidt over 17 og derefter var der præmieoverrækkelse og fejring af Årets Hunde.

Min fantastiske Gollum blev Årets HTM Hund for 3. gang i træk. Hvor er det vildt!!!! Jeg er mega stolt af ham! ❤

Xmas – min lille super abekat – blev Årets Hund nr. 2 i Freestyle kl. 1. Wooohooo 🙂

Da festen var slut, gik Helle og jeg en hurtig tur med hundene inden vi gik op for at deltage i Hund i Fokus middagen.

Søndag morgen skulle der igen pakkes sammen på hotellet og så afsted mod hallen og DM!

Vi gik morgentur på Vilhelmsborgs område – der var lidt federe end rundt om hotellet.

Den store dag var kommet – Danmarksmesterskabet 2022!!!!

DM er en festlig dag med held og lykke gaver, højt humør hos de fleste og luften dirrer af spænding på den gode måde!

Held og lykke gaver og kort ❤
Xmas eeeeeelsker piv, så han kunne ikke have fået en bedre gave end 3 KONG bolde med piv. De måtte desværre blive i nettet under konkurrencen, så ikke Xmas kom til at forstyrre de andre hunde med piven mens de var i ringen.

Min første hund i ringe var Xmas og det var en træt lille Mini, der skulle ind og kæmpe for DM titlen. Hans hoved var træt – men hans ben var hurtige, så jeg var på overarbejde for at bevare kontrollen og da jeg forlod ringen havde jeg svært ved at vurdere hvordan det havde set ud, men der havde ikke været de store fejl – så meget vidste jeg i hvert fald.

Gollum skulle i ringen lige før frokost og der er ikke så meget at sige. Han var tæt på perfekt! Jeg var mega glad og rørt, da vi forlod ringen. Det havde været en fantastisk performance.

Og så var der ellers bare tilbage at vente i spænding… nåh ja og så alle de andre arrangør opgaver, der dukker op i løbet af sådan en dag 🙂

Kl. ca. 14 blev spændingen udløst:

Xmas blev ny danmarksmester i Freestyle 1 😀 Sejeste lille abekat!

Gollum lå igen 0.03 points fra Sidsel og Shadow, men denne gang til Shadows fordel, så Gollum tog DM sølvet med hjem. Man kan ikke sige andet end at der er tæt løb i toppen af HTM kl. 3!

Der skulle pakkes bil og hundene skulle luftes inden hjemturen. Nu hvor spændingen var udløst og adrenalinet lige så stille forlod kroppen, så var der ikke meget energi tilbage.

Hjemturen føltes lidt lang – på trods af at det var svært at tørre smilet af ansigtet. Sikke en weekend. Alle 3 drenge har været fantastiske og præsteret så flot. Jeg er mega stolt og glad.

Tak for en rigtig god weekend med super stemning til alle involverede. Tak til alle dommere og hjælpere ved Hund i Fokus – uden jer kunne vi ikke lave sådan et fedt arrangement. Tak til Rikke for din store interesse i og opbakning til Xmas.

Tango fik kompenceret for en lidt kedelig søndag ved at få en ordentlig løbetur mandag ❤
Dette indlæg blev udgivet i Dommer, Gollum, Konkurrence, Tango, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s