Open European Championship 2022

OEC Landsholdet 2022 – desværre var Anja og Magic der ikke om søndagen, hvor vi tog billedet.

Egentlig havde jeg for længe siden besluttet at 3 mesterskaber på 2 mdr. (DM, OEC og NM) var for meget, så derfor ville jeg sige nej tak til OEC. Men da invitationen kom, så kom jeg til at sige ja tak….

Så tirsdag formiddag kørte jeg mod Stestrup Working Paws Hallen for at mødes med Marianne og Dee Dee til en sidste træning inden afgang og for at pakke bil.

Vi havde en rigtig god sidste træning, bilen blev pakket og så sluttede vi med en gåtur inden vi kørte hjem og gik meget tidligt i seng.

Onsdag morgen ringede vækkeuret nemlig kl. 4. Jeg tvang mig ud af sengen uden at snooze og tog drengene ud på en meget tidlig morgentur.

Onsdag morgen kl. 4

Jeg pakkede det sidste i bilen og så afgang mod Næstved, hvor jeg mødtes med Marianne og Dee Dee. De kom over i min bil og så gik turen videre mod Rødby og færgen.

Vi ankom i god tid, så hundene blev luftet inden vi kørte om bord.

Xmas var ikke helt tilfreds med at stå sammen med Marianne 😉

Jeg havde morgenmad med til os, som vi spiste på færgen og før vi vidste af det, var vi i Puttgarden.

Vi kørte i ca 2 timer før vi holdt pause, købte frokost og luftede hunde. Derefter tog vi de sidste 4 timer og ankom til Oranje Hotel i Leeuwarden, Holland omkring kl. 14 efter 8½ timers rejse.

Det var et super hotel at bo på sammen med hunde. Der var roligt og det var let at komme ind og ud med dem. Der var grønne arealer lige uden for døren og en park ca. 10 minutter i gåafstand der fra til de lidt længere ture. Det passede os perfekt og hundene var meget velkomne. Der lå faktisk et sødt held og lykke kort til mig på værelset og der var mad og vandskåle, tæppe og guffere til hundene.

Marianne og jeg brugte eftermiddagen på en tur gennem byen – det var så hyggeligt.

Vi stoppede og fik kaffe på en cafe, der hed Brownies & Downies fordi de serverede brownies og havde ansatte med Downs Syndrom.

Xmas var begejstret, for hunde var så velkomne, at han godt måtte ligge oppe på bænkene på de bløde skin mens vi drak kaffe.

Det kiksede kom da vi var færdige med kaffen og ville betale – det viste sig nemlig, at de ikke tog visa kort og vi havde ikke kontanter. Vi endte med at måtte gå uden at betale 😦
Men vi kan varmt anbefale denne cafe til andre, der måtte besøge Leeuwarden.

Vi slappede af på værelserne en times tid inden vi mødte igen til aftensmad. Vi fandt en lækker wok restaurant 2 minutter fra hotellet og det endte med at blive vores stam-sted. Vi kunne få god mad til ca. 100 kr. inkl. drikkevarer.

Tidligt i seng efter en lang dag…

Torsdag morgen skulle vi være i hallen kl. 9. Første punkt var dyrlæge-tjek – det tog ikke mange sekunder. Dernæst havde vi en times tid til at flytte ind i landsholds-lejren. Det danske landshold skulle dele et omklædningsrum med Schweizz og Østrig. Der var ikke meget plads, men de fleste danske hunde kunne stå inde i bruse-rummet.

Stævnehallen – opvarmning til højre og konkurrence ring til højre.

De første danske hunde skulle træne kl 10. Jeg skulle ikke, men jeg sad selvfølgelig i hallen og supportede dem der skulle. Jeg skulle først træne ved 14 tiden, så Gollum lå i bilen og slappede af.

Efter træningen mødtes det danske hold i omklædningsrummet – det skulle have været en slags landsholdsmøde, men som små børn til juleaften kastede vi os bare over held og lykke gaverne 😀

Og så var det tid til Gollums træning. Han var lidt overfrisk og vi havde ikke super træning – men trods alt virkede han glad og oplagt… og det var jo det jeg skulle bruge de næste dage, så jeg var optimistisk.

Dagens sidste program-punkt var indmarch og åbning. Det skulle Gollum ikke bruge krudt på, så han slappede af mens Tango var stand-in. Holland gjorde det rigtig godt – åbningen varede 20 minutter, hvilket er fint, for når man når dertil, vil alle bare gerne hjem og slappe af.

Tango til åbningsceremoni
Tangos halvbror Onyx var sammen med Grietje fra Holland til åbningen.

Jeg spiste aftensmad sammen med Annette, Trine og Marianne. Derefter gik vi en hurtig luftetur og så op i seng.

Lørdag morgen var vi i hallen kl. 8. Da vi kom frem var der kaos i omklædningsrummet. Der stod bure og ting over alt. Det viste sig, at bruserne tænder automatisk hver nat fordi rørene skal renses igennem, så ikke der dannes bakterier. Arrangørene havde opdaget at alle vores ting stod inde i bruserummet, så de havde pillet alt ned fra væggene og slæbt bure væk. Det var vi selvfølgelig mere end taknemmelige for, men også lidt øv over at skulle indrette os helt forfra. Andet forsøg så lidt mere rodet ud end vores oprindelige pynt.

Første danske hund i ringen var Annette med Aero. De gjorde det rigtig godt – nok det bedste jeg nogensinde har set Aero. Han var glad og på – en fin fin performance.

Næste hund var Gollum. Han virkede fin i opvarmningen og jeg glædede mig egentlig til at komme i ringen. Annette lavede lyd-check for mig og så var det tid….

Gollum og jeg havde en super start. Jeg var mega glad – det kørte for os og Gollum var i det helt rigtige mode. Glad og tændt uden at stresse. Perfekt.

Vi kørte vores koreografi og det føltes let…. indtil jeg nåede til vores buk, hvor jeg pludselig ikke kunne genkende musikken. Det lød ikke rigtigt… det tog mig et par sekunder at forholde mig til den situation og derefter var løbet lidt kørt…. jeg havde mistet fokus, kunne ikke huske hvor jeg var og derfra var det ren overlevelse… Jeg improviserede mig gennem de sidste 60 sekunder. Heldigvis er Gollum mega god til bare at følge mig. Mange hunde ville blive frustrerede, når handleren pludselig gør noget andet end forventet, men Gollum gør bare hvad jeg beder ham om og vi slap rigtig godt gennem selv om jeg ikke anede hvad det havde gjort ved vores sværhedsgrad.

Jeg var vildt ked af det og skuffet da jeg kom ud af ringen. Jeg var meget stolt over hvor flot Gollum havde håndteret det og jeg var stolt over de første 3 minutter af vores program, men så skuffet over at vi ikke fik vist det hele og skuffet over at brænde det af til så vigtigt et stævne efter al vore forberedelse.

De næste 10 minutter var jeg så ærgerlig – men da vores points kom, så var de virkelig flotte og der kom nyt håb om at få en finale plads og få lov til at prøve igen og rent faktisk få vist vores program.

Og vores points holdt! Jeg lå nr. 3, da vi kom ud af ringen, men blev overhalet af 6 ekvipager undervejs og sluttede dag et med en 9 plads, en finaleplads og en chance mere. Jeg er så stolt af Gollum – der hjalp mig gennem ved bare at høre efter og følge mig selv om jeg bød ham links og kombinationer af positioner, som han aldrig har prøvet før. Sikke en stjerne.

Frokost pause og hygge med hundene….

Og så var det tid til at heppe på Anja og Magic. Man var ikke i tvivl om at Magic havde det svært i ringen. Hun røg ud af positioner, men Anja fik hende hjulpet godt på vej. Trods det valgte Anja at afbryde og forlade ringen før programmet var slut. Hun oplevede at det var for svært for Magic.

Sidste danske ekvipage var Trine med Joey. De gjorde det mega godt – og så bare så afslappede ud i ringen. Et fedt show.

Og så var det bare at vente – det var mega spændende, for Trine lå også til en finaleplads. Og den fik hun – hun endte som nr. 10 i et stærkt felt og gik – sammen med Gollum og jeg – videre til søndagens finale.

Og ikke nok med det – til sammen havde Annette, Trine og jeg samlet points nok til en podieplads i holdkonkurrencen. Det danske landshold sluttede på en 3. plads og fik EM bronze.

Annette og Quiro sluttede dagen med en rigtig fin opvisning i ringen.

Afslutningsceremonien blev noget forsinket – fordi der åbenbart var fundet mad i ringen, så dommerne sad og nærstuderede videoen, for at se om man kunne se hvem der havde tabt det. Det kunne man ikke, så ingen blev diskvalificeret og præmieoverrækkelsen kunne gå i gang.

Ventetid og hygge

Anja og Magic var desværre ikke med til afslutningen på dagen. Selv om de mangler på billedet, var de naturligvis stadig med på holdet.

Gollum og jeg skulle trække lod om vores startnummer i finalen – jeg trak nr. 5 – lige midt i feltet…. super fint.

De danske supportere 🙂

Igen spiste jeg sammen med Annette, Marianne og Trine inden det var sengetid – både hundene og jeg var møj trætte.

Lørdag var freestyle dag og hviledag for Gollum. Jeg gik en masse små ture med ham, men ellers slappede han af i bilen langt fra hallens uro og larm.

De to små (Tango og Xmas) hyggede til gengæld inde i hallen hele dagen.

Marianne og Dee Dee var første danske ekvipage i ringen. De lavede en rigtig fin start, derefter blev Dee Dee lidt forstyrret af omgivelserne. Men trods udfordringerne klarede de sig godt igennem.

Kate og Smiley var næste danske par og der gik desværrre ikke så lang tid før spændingen var udløst. Smiley kom ind i ringen og gik i snus. Han fulgte sin næse ud af ringen…. disk! Derefter kom han tilbage og lavede et rigtig fint program. Ah men altså!

Til gengæld lavede Trine og et brag af et program – wooooow de var seje! Mega flot og de lagde sig også ind på en foreløbig 5. plads. Desværre holdt de sig ikke inden for top 10. Vi havde ellers gerne heppet på dem i finalen, men de sluttede meget meget flot lige uden for finalen. Sikke en flot performance!

Sidste dansker i ringen var Louise og Cherie. De startede rigtig flot, men i løbet af programmet blev det klart at Cherie havde lidt udfordringer med underlaget. Hun gled simpelthen og kunne ikke helt få fodfæste. Louise hjalp hende ved at sætte springhøjden og farten lidt ned og det hjalp. De endte på en fin placering midt i feltet.

Et af dagens sidste programmer var Tangos ældre halvbror Onyx, der var på det hollandske freestyle landshold. Han var en dygtig fyr og sluttede på en 11. plads. Det var en fornøjelse at se dem i ringen.

Onyx og Tango – halvbrødre

Arrangørene var kommet i tanke om, at de havde glemt at spille nationalmelodien ved præmieoverrækkeelsen dagen før, så heelwork holdet blev bedt om at komme ind i ringen igen lørdag, så tjekkerne (der blev europamestre) kunne blive hyldet på passende vis. Jeg ønskede ikke at tage Gollum ind igen, så Tango blev stand-in. Så nu har Tango prøvet at stå på podiet ved et EM 😀

Lige inden vi forlod hallen blev vi kaldt ind til en ekstra briefing og fik at vide, at vi skulle starte 1½ time før planlagt næste dag, fordi der var blevet lagt træning ind søndag morgen. Argh! Sent hjem og tidlig start!

Jeg sprang middagen med de andre over lørdag aften og tog take-away med op på værelset. Jeg spiste samtidig med hundene og så gik vi en lang aftentur – mest af hensyn til Gollum, der havde tilbragt det meste af dagen i bilen og ikke oplevet så meget.

Sengetid – jeg lå og visualiserede mit program 100 gange inden jeg lagde mig til at sove – bare for at være sikker på ikke at glemme det igen!

Vi stod op kl. 5 søndag morgen og gik en morgentur så alle var luftet godt. Da jeg kom tilbage til hotellet ringede jeg til Helle…. og vækkede hende! Ups – undskyld! Helle sover aldrig længere end til kl. 6! Undtagen åbenbart når jeg er i Holland! Jeg havde brug for hjælp til at beslutte ikke at træne med Gollum søndag morgen. Han var træt og skulle bruge sin energi til sin performance…. men det var en svær beslutning at træffe alene. Heldigvis var Helle hurtigt frisk og kunne hjælpe mig…. tak og undskyld Helle!

Så kl. 9.20 gik jeg i ringen uden Gollum og trænede mit program. Det sad lige i skabet – godt for selvtillliden. Det var jo mig og ikke Gollum, der havde været i problemer i den indledende runde.

Ved 10 tiden satte jeg de to små (Tango og Xmas) i bilen og tog Gollum ind i stedet. Vi sad og hyggede lidt, jeg skiftede til kostume og kl. 11.25 gik vi op til startområdet. Jeg havde Annette og Marianne med mig. Annette skulle hjælpe mig ind i ringen og Marianne skulle hjælpe mig ud.

Vi havde fin opvarmning og jeg følte mig godt tilpas. Annette lavede lyd-check for mig og så var det tid. 11.44 gik vi i ringen!

Finale-publikum

Gollum lod mig arbejde for det, men havde flotte, skarpe positioner. Jeg performede min rolle og jeg huskede programmet. Jeg kunne ikke lade være med at smile, da jeg gik frem for at hilse på dommerne inden jeg forlod ringen – sådan!

Og så var der bare tilbage at heppe på Trine og Joey – der skulle i ringen som nr. 8. De var top seje igen og lavede et flot flot program. Godt gået.

Jeg så freestyle finalen sammen med Tango og Xmas – Gollum fik en lur inde i omklædningsrummet.

Gollum kom selvfølgelig med ind til præmieoverrækkelsen. Nu skulle han jo ikke spare energi til mere.

Vi fik en delt 6. plads i finalen med samme points som Alena Smolikova med Fox. Det kan jeg kun være tilfreds med, for de er godt nok fede at se på!!!!!!!

Samlet set ved EM forbedrede vi vores placering med en plads og sluttede på en 8. plads. Sejeste Sortfod – jeg er mega glad og stolt.

Straks efter præmieoverrækkelsen hoppede vi i bilen og tog afsted. Afgang kl. 16.30…. Marianne forslog at vi stoppede og fik en kop kaffe…. det gjorde vi ikke! Vi skulle afsted og nå så langt som muligt inden det blev mørkt.

Og da det blev mørkt, så var der kun 1½ time tilbage til færgen, så der kunne det næsten ikke betale sig at stoppe. Så vi holdt 7 minutters pause for at tanke diesel ca. 5 minutter før vi kom til færgen.

På færgen holdt vi til gengæld pause og hyggede med hundene og spiste aftenmad under overfarten.

Vi ankom til Næstved lige før midnat og jeg var hjemme hos mig selv en lille time senere. Dejligt at være hjemme efter en god tur – både hundene og jeg sov godt den nat… Og næsten hele næste dag 😀

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrence, Landshold, Tango, Xmas. Bogmærk permalinket.

2 svar til Open European Championship 2022

  1. Helle Larssen siger:

    Kæmpe stort tillykke -Er MEGA stolte af jer <3<3<3
    Når telefonen er ringer kl. 6 søndag morgen, er det første man tænker hvad der er sket, så det var en lettelse at det ikke var andet 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s