Nordisk Mesterskab

I maj måned var vi i Frankrig til VM. Siden da har vi været til DM og EM og i sidste weekend sluttede vi året af med NM – det har været et mesterskabs mættet halvår og jeg må indrømme, at det bliver godt med en pause nu.

Men – det har været super fedt! Gollum har haft et fanstastisk år og han har præsteret igen og igen og igen. Det har være top-motiverende at opleve. Han er 7 år gammel nu og er virkelig blevet stabil og stærk; nr. 11 ved VM, nr. 8 ved EM og så NM… hvor han også gjorde det virkelig godt.

Vi kørte hjemme fra fredag morgen kl. 6 og landede ved Messecenter Herning 2½ time senere. Jeg startede med at køre til hotellet, hvor jeg parkerede og tog drengene ud på en lidt kedelig tur. Det ville blive en lang dag for dem, så det var vigtigt for mig, at de havde haft en god start.

Da drengene var godt luftede, skulle Xmas lige have mad – han leger jo med bold som belønning for at spise, så på de dage, hvor vi ikke træner, skal der sættes tid af til det.

Kl. lidt over 10 kunne vi komme ind i hal J3 og begynde at sætte op og gøre klar. Tine og Sonja var der sammen med HTM udvalget og Hanne fra DKK. Hjælperne begyndte også at dukke op, så der var hænder nok og i løbet af kort tid, begyndte hallen at ligne et NordiskMesterskab.

Ved 12 tiden åbnede dørene for deltagerne, så de øvrige deltagere på landsholdet begyndte at komme og vi skulle indrette landsholdslejr. Der var sørget for virkelig gode forhold for landsholdene, hvilket vi virkelig nød. Der var plads og ro, så hundene kunne slappe af, når de ikke var i ringen.

Kl. 14 skulle de danske hunde træne i ringen. Jeg delte træningstid med Marianne og Dee Dee. Vi havde tilsammen 12 minutter, så der var god tid både til lige at lave lidt af programmet og til at lege og hygge i ringen. Det vigtigste for mig er, at Gollum får en følelse af, at ringen var et fedt sted at være, så vi leger og træner de ting, der er lette for ham. Når vi har været i ringen i træningen op til et mesterskab, skal Gollum gå ud med selvtilliden i top og glæde sig til at komme tilbage i ringen.

Annette og Louises træning;

Efter træningen mødtes det danske landshold i lejren og udvekslede held og lykke gaver. Det er sådan en hyggelig stund, hvor hele holdet er samlet og får set hinanden i øjnene og får ønsket hinanden et godt mesterskab. Og så er det bare rørende med alle de hilsner og flotte gaver man modtager ❤

Da vi havde haft vores lille hyggestund på holdet, så kørte jeg til hotellet, hvor vi fik os indrettet, drengene fik mad og derefter fik vi alle slappet af i et par timer. Det var super godt at få Gollum ud af bilen.

Kl. 17.30 var vi tilbage i hallen, hvor vi skulle gøre klar til åbningsceremoni kl. 18. Jørgen Hindse Madsen kom og holdt åbningstalen og det var skønt at se alle de nordiske lande samlet efter 2 års corona aflyste nordiske mesterskaber. Jeg havde Xmas med til åbningsceremonien – Gollum skulle spare krudtet til vigtigere opgaver.

Dagen sluttede med en lille reception, hvor der blev serveret sandwich og sodavand.

Tilbage til hotellet og tidligt i seng!

Lørdag morgen stod den på morgentur, morgenmad og så afsted til hallen sammen med de to små (Tango og Xmas). Gollum blev i bilen ved hotellet, der lå lige ved siden af messecenteret.

HTM konkurrencen startede fra morgenstunden. Jeg fik set Trine lave sit program, men Sidsel og Annette gik jeg glip af – jeg skulle tilbage til hotellet for at hente Gollum og derefter var der fokus på mig selv og min performance.

Tilbage i hallen skiftede jeg til kostume og hyggede lidt med Gollum. Og så var det ved at være tid.

Jeg havde Randi med mig i opvarmningen som “wingman” og Marianne stod klar uden for ringen for at tage imod os. Vi var i gode hænder og Gollum virkede glad og oplagt i opvarmningen.

Og han var glad og oplagt – han lavede et virkelig fint program – jeg var mega glad da vi kom ud. Sådan lille sortfod! Vi gik ind på en 2. plads efter programmet og sluttede dagen på en 3. plads. Weeeee 🙂

I frokost pausen satte jeg Gollum tilbage i bilen – han skulle i den individuelle finale, så jeg ville ikke have ham til at ligge i hallen og bruge kræfter på at forholde sig til den uro, der altid er sådan et sted.

Og efter frokost var det Freestyle holdets tur til at skulle i aktion – og jeg kunne puste lidt ud.

Og sidst på eftermiddagen kunne vi kåre vinderne i holdkonkurrencen. Igen var det Xmas, der fik lov til at komme med ind i ringen.

Det danske landshold endte med at vinde sølv – og to hunde gik videre i finalen – Gollum og Shadow.

Freestyle holdet vandt bronze og Joey gik videre til finalen.

Efter præmieoverrækkelsen var der lodtræning om pladserne i finalen. Jeg trak nr. 7 – perfekt start-nummer.

Tid til at lufte hunde og give dem en pause og noget aftensmad på hotellet. Jeg nåede også et bad, hvilket var tiltrængt.

Kl. 18.30 var der middag for holdet og hjælpere på hotellet. Det var hyggeligt selv om jeg spiste hurtigt og var tilbage på værelset 45 minutter senere. Det var vigtigt for mig, at Gollum fik hvilet og havde bedst mulige vilkår, så han kunne præstere dagen efter.

Og hundene fik hvilet – de gik omkuld med det samme vi landede på værelset! Til gengæld sov jeg ikke super godt. Jeg var lige ved at falde i søvn kl. 12.30, hvor Tango vækkede mig, fordi han gerne ville ud 😳. Derefter hørte jeg 2 x 2 timer podcast og faldt i søvn omkring kl. 4.30. Vækkeuret ringede kl. 5.

Søndag morgen skulle der pakkes og vi skulle være tidligt i hallen, så det var tidligt op og i gang.

Jeg fik vores ting slæbt ud i bilen, gik tur med drengene og så var der morgenmad kl. 6.30.

Kl. 7.30 fik vi adgang til messe-området og kl. 8.05 skulle vi i gang med at træne i ringe.

Søndagens finale var i store ring, så det var en ny ring, som hundene skulle vænne sig til. Vi havde 12 minutter og der var 4 ekvipager ad gangen. Jeg brugte kun ca. 7 minutter. Gollum virkede glad og tryg. Det var en mega flot ring, som jeg glædede mig til at optræde i.

Gollum og jeg slappede af indtil det var tid til at varme op og gøre klar.

Igen havde jeg Randi med som wingman og Annette stod klar til at tage imod os, da vi kom ud.

Både ved DM og EM var Gollum træt på 2. dagen, så det gik jeg ud fra, at han også var her ved NM. -Men der havde været meget mere ro på hotellet og han havde fået slappet meget bedre af, så jeg fejlvurderede situationen.

Han virkede super da vi varmede op og for at komme evt. trædhed i forkøbet, så “gejlede” jeg ham lidt ekstra op på vej ind i ringen. Det var nok en fejl! Han kørte pænt højt i første halvdel af programmet! Det var lidt svært at styre. Ca. halvvejs gennem programmet faldt han lidt ned og derefter kørte det super godt. Aiii hvor var jeg træt af mig selv – hvorfor skulle jeg også køre ham ekstra op på vej ind???

Når det er sagt, så var det ikke en dårlig præstation – vi var bare bedre i første runde.

Freestyle finalen startede kort efter og med min egen preformance bag mig, kunne jeg nyde at heppe på Trine og Joey. Ellers fik jeg ikke set ret meget af finalen. Det er svært at fokusere på at se andre, når man selv skal i aktion.

Præmieoverrækkelsen var klar ca. 30 min efter at sidste freestyle hund forlod ringen. Denne gang fik Gollum selv lov til at komme med.

Der blev sagt tak til dommere, hjælpere og de øvrige der har gjort en indsats for at få dette NM til at fungere og derefter gik vi over til de individuelle resultater.

Årets NM dommere: Anita Faurholt, Jette Haastrup, Katja Tamminen og Tanja Leblanc.

Gollum sluttede på en individuel 4. plads. Verdens sejeste Golbert ❤

Dagen sluttede med frokost sammen med hjælperne – og så var der ellers 2½ times kørsel hjem….

Jeg faldt i søvn kl. 19.30 søndag aften! Til gengæld vågnede jeg kl. 4.30 næste morgen 😀

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Landshold, Tango, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s