Stævnesæsonen er i gang….

Efter Nordisk Mesterskab kom der en lang vinterpause og måske havde jeg ikke helt fået tænkt over hvordan jeg gerne ville udnytte den bedst muligt, så derfor blev den lidt tilfældig.

Lige efter Nordisk Mesterskab holdt vi en tiltrængt træningspause på en uges tid og så gik vi i gang igen. Målet for Xmas var ret klart. Vi skulle have et nyt program klar og det skulle have kl 2/3 niveau. Tango skulle styrke sin udholdenhed. Og Gollum???? Ca. 6 mdr. til VM og et program, der egentlig kørte som det skulle. Vi havde en god 2022 sæson og egentlig var nedtællingen til VM 23 i gang. Men jeg kunne godt se, at jeg ikke bare kunne gå og vente og vedligeholde i 6 mdr, så hvad nu?

Beslutningen blev, at jeg ville sætte en catwalk ind i starten af Gollums program. Og så gik vi i gang. Gollum skulle lærer at gå catwalk ved siden af mig og med siden til mig i stedet for foran mig med front mod mig. Det viste sig at være sværere end jeg havde troet. Da det lykkedes, skulle det kædes ind i programmet og til sidst skulle helheden trænes.

For Xmas gik vinteren alt for hurtigt. Vi var længere om at komme i mål med det nye program end jeg havde håbet og da vi nærmede os februar og årets første stævne følte jeg mig langt fra klar.

Tango har forbedret sig stabilt gennem vinteren. Han har fået drive og er i det hele taget ved at blive voksen. Ikke bare træningsmæssigt, men på rigtig mange områder. Det er skønt at følge hans udvikling lige nu.

Årets første stævne på Garbogaard var meget test af hvor vi var med alt det nye… og da det var ret tydeligt, at vi ikke var så langt som jeg havde håbet, så lavede Gollum og Xmas hver sin træningsrunde med belønning for de svære steder af programmet.

Tango derimod tog fusen på mig og gik ind og lavede et fuldstændigt blændende program. Han var virkelig engageret og præcis i sit arbejde. Og selv om jeg ved en fejl havde fået indleveret musik, der var 30 sek. længere end jeg har prøvet før, så forsatte han ufortrødent. Det var virkelig flot det han lavede. Jeg er så glad for at have oplevet ham på den måde i et svært konkurrence-miljø.

Dygtige Tango vandt en fin ny bold som 2. vinder i sin første officielle klasse nogensinde.

Selv om Tango på mange måder er blevet mere voksen, er han stadig verdens sødeste og mest sociale hund.

Efter Garbogaard stævnet, satte jeg ind med en særlig træningsindsats på det, der havde vist sig svært under konkurrence-forhold. Jeg havde 3 uger til at blive klar til næste stævne – Vipperød.

For Xmas betød det, at jeg tilpassede koreografien en smule og for Gollum betød det at vi trænede helhed og jeg arbejdede på at få hans stress-niveau lidt ned.

Og ved stævnet i Vipperød havde træningen båret frugt.

Xmas var faktisk klar til at gennemføre sit program begge dage. Ikke perfekt, men rigtig fint for starten af sæsonen og Gollum var landet på det stress-niveau jeg gerne vil have og især søndag gik vores catwalk rigtig godt.

Alle mine hunde var udfordrede af set-uppet. Der var “lukkede båse” til opvarming, hvor hunden hverken kunne se eller lade sig forstyrre af de ting, der foregik i et stævne-miljø rundt om dem. Men når de så trådte ind i ringen, så var der pludseligt åbent med lavere bander og de kunne se det hele.

Gollum bemærkede det, men håndterede det.
Xmas var klart påvirket af det pludeselige skift, men kunne godt gennemføre alligevel.
For Tango var det virkelig svært. Han er hyper-social, men havde let ved fokus på mig i den lukkede bås. Der var jo ikke andet end mig at fokusere på. Det betød at vi ikke fik arbejdet med at vælge det andet fra under opvarmningen, så det måtte vi gøre, da vi kom ind i ringen. Når man skal arbejde med det basale inde i ringen, så er der ikke så meget overskud til at lave flot heelwork. Og Tangos programmer var også væsentligt mere ufokuserede end på Garbogaard. Set i bagklogskabens klare lys, ville jeg ønske at jeg havde taget snor på ham og lavet en træningsrunde ud af det frem for at kæmpe os igennem, men det gjorde jeg ikke. Og vi kom også igennem – med udmærkede points og fine placeringer. Jeg er bare ikke sikker på, at det var den bedste beslutning for hans videre udvikling.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det blev helt klart for mig, at jeg har ladet kriterierne for heelwork på højre side skride. Tango er kommet for langt frem og det gjorde det svært for ham, at være præcis, når han gik sidelæns. Så nu er vi gået i skarp træning for at få højre side heelwork tilbage hvor den bør være 😉

Også for Xmas blev mine træningsmål tydelige ved stævnet i Vipperød. Jeg har “skåret hjørner” for at nå at blive klar til forårets konkurrencer, så nu træder vi et skridt tilbage og får gjort tingene ordenligt, så ikke vi skal bøvle gennem hele sæsonen.

Og for Gollum går VM træningen for alvor ind nu…. 2 måneder tilbage og så skal de sidste 1½ års træning gerne toppe!

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrence, Landshold, Tango, Træning, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s