IEC Summer Camp 2017

28.7.2017

Helle hentede mig lidt i 11 og vi fik pakket mine ting i hendes bil. Med 2 personer, 5 hunde, rekvisitter, kostumer og bagage til 5 dage, var der godt fyldt…

Biscuit sad i en transportkasse oven på alle vores kufferter, men det gad han ikke…. Han ville hellere kravle rundt oven på alle vores udstyr og bagage. Der måtte en lille om-rokering til, for at stoppe hans halsbrækkende eventyr.

DSC_0022lille

Jeg ligger meget bedre oven på jeres bagage end i min egen transport-kasse….

Vi satte i gang i godt humør – kurs mod broen… Første stop var ved Dalum Dyrehandel på Fyn. Helle skulle shoppe godbidder og jeg skulle shoppe køletæpper. Jeg endte også med nogle godbidder og lige inden jeg forlod butikken… Ohhh det smukkeste lille halsbånd fra The Kenyan Collection, der bare ville være så flot til Gollum. Ahhh men altså! Så Gollum fik også et nyt halsbånd – man skal aldrig gå ned på udstyr!

halsbånd

Næste stop ved Jelligestenene for at lufte hunde og være lidt kulturelle samtidig. Jellingstenene er en af 7 danske attraktioner, der er optaget på Unescos verdensarvsliste.

Den største af de to sten er rejst af Kong Harald Blåtand omkring år 965 og den kaldes ofte for ”Danmarks dåbsattest”, dels fordi navnet Danmark nævnes i indskriften, dels fordi stenen er et meget håndgribeligt bevis på trosskiftet. . Stenen blev sat til minde om kong Haralds forældre, Gorm og Thyra. Stenens indskrift beretter samtidig om Haralds fortjenester. Han samlede Danmark og gjorde danerne kristne. På den ene side ses Kristus og på den anden et dyr omslynget af en slange.

Gorm den Gamles lidt mindre mindesten over Dronning Thyra bærer indskriften: “Gorm konge gjorde dette dødeminde efter sin kone Thyra, Danmarks pryd”. Det er det ældste vidnesbyrd om Danmarks navn, og runestenen kaldes derfor ”Danmarks navneattest”.

DSC_0004lille

Ex-it, Jazz. Biscuit, Hero og Gollum

Da vi havde set stenene, gik vi en tur rundt på området, der bærer tydelige præg af vikingernes liv i området – Harald lod i sin regeringstid to vældige gravhøje og en kirke opføre på stedet.

DSC_0017lille

Vi startede vores tur i området i flot solskin, men pludselig lød der et voldsomt tordenbrag og på få sekunder skiftede vejret fra flot til vådt!

Himlen åbnede sig og vi var gennemblødte på de få minutter det tog at komme tilbage til bilen. Hold nu op! Jeg måtte pakke mig ind i tæpper for at få varmen igen.

Vi ankom til hallen kl. 16 og blev mødt af Miriam, der var klar til at gå i gang med at stille op til weekendens konkurrence. Hetty fra England og Lucka og Shaun fra Japan var også ankommet og klar til at hjælpe til.

Der var lavet en vogn til at køre barriere på, men den havde ikke endnu ikke fået hjul at køre på, så vi slæbte barrierer fra den ene ende af den virkelig store hal til den anden… Og hentede borde og indrettede ring.

Jeg ved godt, at jeg bestemte mig om lidt mange gange i forhold til hvor indgangene skulle være, men derfor behøvede Hetty og Miriam jo ikke ligefrem at blive personlige. Ahahhahaha de var noget trætte af mig til sidst, MEN til mit forsvar, så kom det til at fungere super godt ved konkurrencen.

20170728_173721lille

Ingen skal klage over, at ringen ikke var lige – den var målt op med laser 😀

20170728_184418lille

Helle sorterer dommersedler og indretter dommerborde

20170728_184204lille

Super flotte rosetter til 2 dages konkurrencer

I løbet af eftermiddagen og aftenen dukkede flere af de udenlandske deltagere op og kom forbi hallen for at sige hej. Der var liv og glade dage. Aftensmaden blev spist sammen med venner fra Danmark, Belgien, Holland og Japan – vi kunne lige så godt vænne os til det international islæt fra starten 🙂

Det var forholdsvist sent inden vi ankom til Motel Spar 10, hvor Helle og jeg skulle bo under Summer Campen. Vi fik pakket ud og installeret os. Aftentur med hundene og så var vi klar til at gå i seng.

20170731_062520lille

Motel Spar 10

20170729_060610lille

Gollum tjekker omgivelserne ud

Det var sent inden jeg kom i seng og endnu senere inden jeg faldt i søvn.

29.7.2017

Det blev ikke til meget mere end 2 – 3 timers søvn. Tidligt op og i gang. Helle og jeg havde en stor konkurrence at stå for – vi skulle være ved hallen kl. 7.30.

20170728_184149lille

Installeret og klar til dagens konkurrencer

Jeg skulle dømme færdighedsprøver, mens Helle tog sig af de sidste ændringer i dommerlister og kataloger.

Jeg havde dommeraspirant på i færdighedsprøverne. Grietje Wagenaar ville gerne uddannes til at kunne dømme prøverne, fordi hun vil prøve at få systemet implementeret i Holland, så vi gennemgik reglerne og tanken bag prøverne og derefter dømte hun sammen med mig i kl. 2, 3 og titelprøven. I kl. 1 stillede hun op med sin egen hund.

Præmieoverrækkelse til færdighedsprøverne og derefter gik HTM og Freestyle klasserne i gang.

Vi havde 3 danske dommere til konkurrencen; Helle, Jette Porter og jeg selv – fordi der i alle klasser skulle være en dommer, der jf. reglerne er kvalificeret til at være hoved-dommer. Det betød, at der i alle klasser sad 1 dansk dommer og 2 internationale dommere bag dommerbordet. Vi havde dommere fra Danmark, Frankrig, Sverige, Holland, Rusland og Norge.

Hero var den første hund, som jeg skulle i ringen med. Jeg kunne mærke allerede i opvarmningen, at han var tændt – grænsende til det over-tændte. Og det var han også i ringen. Han gør jo det han skal og det ser langt hen ad vejen også rigtig fint ud, men det føles ikke så rart, når han kører så højt. Det føles som om, at jeg kan miste kontrollen når som helst. Men han bevarede sit cool programmet igennem og vi gennemførte en fin runde. Jeg var ikke utilfreds, men jeg var heller ikke super tilfreds.

DSC_0077lille

Hero trækker tæppet fra på dukketeateret.

Efter Heros klasse, kunne jeg heppe på Helle, der skulle i ringen med Heros søster og Gollums mor Jazz. De havde ingen kontrol-issues. Jazz arbejdede super præcist – et meget flot program.

DSC_0038lille

Gollums mor / Heros søster Jazz

Og derefter sad jeg bag dommerbordet i en del klasser og nød flotte programmer fra hele Europa og endda et enkelt FS1 program fra Japan. Fantastisk.

DSC_0005lille

Grietje fra Holland

DSC_0064lille

Lucka fra Japan

DSC_0079lille

Karina fra Danmark

DSC_0048lille

Ellen fra Norge

DSC_0084lille

Jules fra Belgien

DSC_0088lille

Shaun fra Japan

DSC_0108lille

Margareth fra Belgien

DSC_0099lille

Helle fra Danmark

DSC_0169lille

Erika fra Sverige

DSC_0085lille

Der blev filmet flittigt med mobiltelefonerne i løbet af weekenden 🙂

Tv kom på besøg og ville gerne filme japanske Lucka Plevová optræde, så inden frokost pausen, fik vi lov til at nyde Luckas program igen.

DSC_0057lille

Lucka

Efter frokost skulle jeg først i ringen med Gollum og derefter med Biscuit. Jeg var spændt på Gollum. Han er ung og det er første år, hvor han rigtigt konkurrere. Han havde ikke prøvet sådan en stor, indendørs konkurrence før. Den intense stemning og min nervøsitet over de internationale dommere og konkurrenter. Det er noget vi lige skal lærer at håndtere sammen. Men jeg havde ikke behøvet, at være bekymret. Gollum var iskold og fuldstændig grounded. Han var fokuseret, koncentreret og knivskarp i alle sine positioner. Jeg var så imponeret over ham. Hold nu op, han var dygtig.

For første gang gennemførte vi den nye del af programmet, som vi har udbygget programmet med efter, at han rykkede op i kl. 2 (der er kommet et minut mere på musikken, da han rykkede op fra kl. 1 til kl. 2) og det fungerede rigtig fint. Dygtig dreng.

Lille seje Biscuit var i hopla og jublede sig gennem sit program. Især var han begejstret for den smukke blå sheltie, som han så i spejlet hver gang han lavede sin fremadsendelse. Ikke fordi han rigtigt lavede fejl – han stoppede bare lige og spejlede sig i et par sekunder, hver gang han stod foran spejlet. Han så også godt ud, så jeg kan da godt forstå, at han gerne lige ville tjekke sig ud 😀

Han var dygtig og arbejdede flot – super sheltie!

DSC_0149lille

Gollums søster Ex-it havde freestyle debut med et super sødt sailor program – hun var så dygtig ❤

DSC_0109lille

Dygtige Ex-it

Mens de sidste klasser blev dømt, gjorde Helle, Miriam og jeg klar til præmieoverrækkelse, så sidste hund havde dårligt forladt ringen, før vi var klar med præmier. Og det var godt – for pga. de undelandske dommere, der lige skulle vænne sig til det danske system (og den russiske dommer skrev kommentarer via tolk) og fordi der var dommeraspiranter på, var tidsplanen skredet et par timer – det havde været en lang dag.

Jeg er mega stolt af mine hunde! Hero blev nr. 3 i en kæmpe stor Freestyle kl. 3 efter Japanske Lucka og hollandske Grietje. Begge 2 fantastiske dog dancere og skønne mennesker. Jeg var stolt og glad over at stå på podiet sammen med dem. Tak for den oplevelse, skønne Hero ❤

20471859_10213960630118730_1538719940_nlille

1. vinder: Lucka fra Japan. 2. vinder: Grietje fra Holland. 3. vinder: Hero og jeg 🙂

Gollum gjorde mig også stolt  – han vandt en HTM kl. 2, hvor niveauet havde været rigtig højt. Hold nu op hvor er det godt gået!!!

20496438_10213960630278734_501621248_nlille

1. vinder: Gollum og jeg. 2. vinder: Jules fra Belgien (ikke med Biscuit – med schæferhunden Hailey). 3. vinder: Helle fra Danmark.

Og lille bitte Biscuit vandt seniorklassen. Jeg elsker, at jeg stadig kan optræde med ham og at han stadig nyder at være med.

20527398_10213960630478739_333088100_nlille

Biscuit og jeg

Aftensmad kl 20 – igen i godt og internationalt selskab. Og så tilbage til hotellet, hvor både drengene og jeg gik i brædderne efter en lang dag.

20170729_225825lille

Hero

20170730_230759lille

Gollum

20170730_231136lille

Biscuit gik under sengen ❤

30.7.2017

Lørdag aften var det lidt uoverskueligt at tænke på, at hele seancen skulle gentages søndag morgen… Men efter en god nats søvn, vågnede jeg med ny energi og glædede mig til endnu en konkurrence dag.

Gollum var også i hopla… mere end vi andre var parate til så tidligt om morgenen… Så vi endte med at inviterer søster Ex-it over for at lege med ham, så vi andre kunne få lidt ro 😀

20170731_071003lille

Hvad mener I med, at vi er irriterende om morgenen???

Igen startede jeg med at dømme færdighedsprøver, men jeg skulle kun dømme kl. 2, som Grietje selv stillede op i. Ellers dømte hun resten – kun med mig som back-up. Hun havde nu ikke brug for back-up. Hun havde helt styr på sine bedømmelser.

Og derefter startede freestyle kl. 3, så jeg skulle varme Hero op. Jeg ville gerne forebygge, at han endnu engang ‘kørte på kanten’ af at være ude af kontrol, så vores opvarmning var grundig og handlede om ro og impulskontrol. Og det kunne mærkes, da vi kom i ringen. Han gjorde det faktisk rigtig fint og han hørte efter. Dygtig dreng.

Så var det Biscuits tur. Jeg havde overset, at der skulle skiftes dommere og det tager altid lidt ekstra tid, så jeg fik varmet alt for tidligt op. Biscuit var heldigvis stadig på, da vi gik i ringen. Der var ikke meget at komme efter i hans performance.

DSC_0165lille

Og min sidste hund i ringen – Gollum i HTM kl. 2. Vi varmede op og var klar. Den norske ekvipage, der var i ringen før os, havde vrøvl med musikken, så vi kom ind hurtigere end planlagt. Og den norske tæve, der for nyeligt var færdig med sin løbetid (det var flere dage siden, så der var ikke noget problem i at hun var på stævne området), gik lige forbi Gollum, der ventede på at komme i ringen. Gollum er en social fyr og tæven duftede godt, så han fulgte efter hende ind i omvarmningsområdet. Jeg måtte hente ham og trække hans næse ud af hendes mås og så skulle vi i ringen. Jeg var noget skeptisk i forhold til hvordan det mon ville gå, men hey ho…. Gollum havde glemt alt om sød norsk jente og arbejdede igen koncentreret og skarpt. Hold nu op! Han overrasker mig altså, den lille fjolle-trold. Hvornår blev han pludselig så dygtig???

Efter frokost sad jeg bag dommerbordet og var streng hoved-dommer, der sørgede for, at tiden blev overholdt, så vi ikke kom bagud i forhold til tidsplanen igen. Og det gjorde vi faktisk ikke. Bortset fra et lille kvarterstid, så var vi klar til præmieoverrækkelse til tiden! Wooooohoooo…

Top 3 i Freestyle kl. 3 var den samme som ved lørdagens konkurrence. Lucka fra Japan på 1. pladsen, Grietje fra Holland på 2. pladsen og Hero og jeg på 3. pladsen. Woooohooooo – dygtig Hero.

20535968_10213968970207227_1446137890_olille

Grietje, Lucka og jeg

Gollum blev nr. 2 i HTM kl. 3. Han har nu 14 Q points og er kvalificeret til kl. 3. Han har opnået titlen HTM2.

20535932_10213968970047223_672906041_olille

1. vinder: Jules fra Belgien. 2. vinder: Gollum og jeg. 3. vinder: Ellen fra Norge.

Og lille Biscuit stod igen øverst på præmie-skamlen.

20590831_10213968969647213_230702736_olille

20170803_094003lille

Dygtige drenge! Hero: 2 x 3. vinder. Biscuit: 2 x 1. vinder. Gollum: 1. og 2. vinder.

Aftensmaden var pizza spist i hallen – endnu engang var kl. 21 inden vi kom tilbage til hotellet. Det var nogle lange dage i hallen.

20170730_211404lille

Nej Gollum – jeg skal sove, ikke kysses!

31.7.2017

Ahhhhh mandag morgen skulle vi først være i hallen kl. 9, så vi kunne have en stille og rolige morgen på hotellet. Dejligt.

20170801_062307lille

Morgentur

Mandag skulle drengene og jeg på kursus med Jules O’Dwyer fra Belgien. Hun er en super god underviser og har kæmpe erfaring med alle mulige racer og formål. Hun træner service- og førerhunde i Belgien og træner desuden hunde til film og reklamer + at hun selv konkurrere i HTM og Freestyle på topplan. Hun siger tingene som de er og pakker ikke noget ind, men det kan jeg godt lide. Så ved man hvad hun tænker og skal ikke gætte sig frem.

DSC_0001lille

Jules O’Dwyer

Jeg arbejdede med Hero om formiddagen og med Gollum om eftermiddagen. Gollum store gennembrud var de kolbøtter, som vi startede på sidste år. Jeg havde brug for hjælp til at få min fysiske støtte væk. Eller det viste det sig, at jeg ikke havde, for jeg kunne bare flytte armen. Gollum havde helt styr på det – det vidste jeg bare ikke, at han havde, så jeg turde ikke lade være med at hjælpe ham 😀

20479543_10154966025147217_4100269597563942844_nlille

Se! Den slår kolbøtter :-D. Tak for billedet Nina Haaland.

Ellers blev der arbejdet med afstandsarbejde og en masse forskellige tricks.

En rigtig god dag og det var 3 trætte hunde, der kom tilbage til hotellet.

DSC_0003lille

Gollum

1.8.207

Tirsdag skulle jeg på kursus med verdensmesteren i HTM Polina Il’ina. Det var jeg meget spændt på, da hun havde fået mixede anmeldelser dagen før – nogen elskede hende – andre hadede hende.

Jeg elskede hende.

Vi startede med at vise vores programmer, så hun kunne se, hvordan hundene på holdet arbejder.

DSC_0006lille

Start pose – klar til at vise Gollums program

Derefter fortalte hun, hvordan hun selv træner. Hun bruger target til alle positioner og hun venter ikke på at hunden tilbyder adfærd – hun viser den hvad hun vil. Som hun forklarede, så venter hun ikke på, at hunden tilbyder at sætte sig, hvis hun gerne vil lærer den en sit. Hun viser den med hånden, at den skal sætte sig og så kan hun lynhurtigt få mulighed for at belønne sitten og komme videre med træningen. Hun er meget opmærksom på hvad det er hundene lærer – den skal have to target positioner på benet og en med næsen på sticken, så hun er helt sikker på, at den har den rigtige position til alle tider.

DSC_0075lille

Polina Il’ina

Ingen tvivl om, at hun går op i detaljer og hun har koreograf inde over alle hendes programmer. Hun er virkelig god til at observere hunden og hun stopper ikke før noget fungerer.

Hver deltager havde først 20 minutters individuel tid og derefter 15 minutters individuel tid.

I de første 20 minutter valgte jeg at arbejde med Gollums away (heelwork, hvor jeg går mod ham). Der er han ikke altid lige så parallel, som i hans andre retninger.

DSC_0110lille

A-waaaaay…

Polina observerede først hvordan Gollum arbejde på target-punkterne på mit ben og derefter hvordan mit ben bevæger sig, når jeg laver skridtene uden Gollum og endelig kom hun med 3 forskellige løsningesideer – en hvor jeg tilpassede mine bevægelser til at gøre det lettere for Gollum i forhold til hvor på min ben hans targetområder er. De to andre var forslag til hvordan jeg kan ændre min træning lidt, for at rette ham mere op.

I de 15 minutter arbejdede vi med at gå baglæns i ‘face opposite’. Ingen observerede hun Gollums arbejde og kom med en forklaring på, hvorfor det er svært for ham. Derefter foreslog hun en vending lige inden jeg begynder at gå baglæns. Vendingen ‘samler ham’ og hvis jeg så starter med et stort og selvsikkert skridt, så gør jeg det let for ham, at komme godt igang. Og guess what!! Pludselig kunne Gollum gå baglæns i face opposite positionerne. Sejt.

DSC_0242lille

Gollum og jeg sammen med Polina og hendes tolk.

Mellem træningen, hyggede Gollum og Ex-it sammen i hvalpegården. De er så skønne sammen.

Hundene var ved at være godt slidte og Biscuit tog sig med jævne mellemrum en power nap 🙂

DSC_0283lille

Biscuit

En spændende og lærerig dag med en hel masse praktisk arbejde, hvor det blev meget tydeligt, hvordan Polina tænker heelwork træning.

Helle og jeg trængte til at komme tidligt tilbage til hotellet, så vi kørte på MCDonalds efter aftensmad og sørme om vi ikke stødte ind i Corinne og Steve, vores venner fra Frankrig… De skulle også lige have aftensmad, så vi spiste sammen inden vi kørte til hotellet og pakkede og de kørte til deres sommerhus… De skulle hjemad mod Frankrig næste morgen.

Og så lige det obligatoriske billede af trætte hunde på hotellet 🙂

20170801_225001lille

2.8.2017

Onsdag morgen havde jeg lidt svært ved at motivere mig selv til endnu en dags hundetræning. Jeg var ved at være mættet…. men det gik over, så snart jeg kom til hallen. Så var jeg klar igen.

Jeg havde en enetime med Jules om morgenen, hvor Hero og jeg fik skudt vores NM træning godt i gang.

DSC_0004lille

Hero

DSC_0018lille

Jules forklarer

Derefter fulgte jeg med i Helle og Ex-its enetime, hvor de arbejdede med indlæring af halten.

DSC_0026lille

Helle og Ex-it arbejder med Jules

Gollum og Ex-its bror Bambus havde også en enetime sammen med Jules, hvor de arbejdede med deres fri ved fod. Bambus har tendens til at komme lidt ind foran Jette – Mmmm it runs in the family 😉 . I løbet af de 45 minutter, hvor de arbejdede, fik Bambus rettet positionen godt op – men når man arbejde med Jules, er der meget at følge med i og Jette måtte holde tungen lige i munden!

DSC_0186lille

Man skal ikke være genert, når man har en enetime med Jules. Der er mange tilskuere 🙂

DSC_0210lille

Tungen lige i munden og stor koncentration

DSC_0233lille

Jette fik lov til at øve sig med Chase

DSC_0195lille

Jules viser hvor positionen skal være med Bambus

DSC_0177lille

Smukke Bambus

DSC_0165lille

Mens Jules underviste, hyggede Chase med Morten

Det er altid spændende at følge Jules’ undervisning, men der foregik mange andre ting i hallen samtidig, så jeg gik over og lyttede til Luckas freestyle undervisning og bagefter videre til Yvonne Belins koreografi undervisning.

Lucka træner således, at kommandoerne ikke er tegn til at hunden skal udføre en øvelse. Den er blot et signal om hvad den skal lave næste gang. Derefter fortæller et kropssignal hunden, hvornår den må gøre det. På den måde er hunden altid forberedt på hvad den skal næst, og Lucka tror på, at det er derfor hun kan lave sine lynhurtige programmer uden frustrations-gøen og med minimalt med fejl.

Luckas kursus var poplært. Der var rigtig mange tilskuere og de var ret begejstrede.

DSC_0061lille

Yvonne Belin underviste i koreografi. Deltagerne arbejdede med at lytte til musikken og at fremhæve den med deres egne bevægelser. Og Yvonne må være en god underviser, for alle deltagerne blev tydeligt mere elegante i løbet af dagen. Det var interessant at se dem optræde og lytte til det feed-back, som de fik.

Der var rigtig meget arbejde uden hund, men det er nok ikke så galt endda på 5. dagen af en summer camp. Hundene var ved at være slidte.

En rigtig god dag med input fra mange forskellige undervisere – mere overfladisk, end hvis jeg havde fulgt en bestemt underviser hele dagen, men stadig interessant og det passede mig godt på 5. dagen, hvor jeg også var ved at blive slidt.

Helle og jeg pakkede bil, hvilket viste sig at være en udfordring. Vi havde 5 x 12 kilo foder mere med hjem end vi havde med ud. Mmmmm….. Det lykkedes, men man skulle ikke åbne dørene på vejen hjem. Så ville tingene falde ud.

Vi købte aftensmad på McDonalds og spiste i bilen og derefter gik turen med Sjælland, hvor fra vi følger de næste par dages summer camp via facebook. Rigtig god fornøjelse til jer, der stadig er i gang 🙂

Tak til Miriam, for det kæmpe arbejde, som hun har lagt i denne camp. Det var en fantastisk uge. Og tak til Helle og hendes tøser for dejligt selskab.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Dommer, Færdighedsprøver, Gollum, Hero, Konkurrence, Kursus, Træning. Bogmærk permalinket.

Et svar til IEC Summer Camp 2017

  1. Pingback: Visit Roskilde | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s