Dog Dancing Weekend

Weekenden stod fuldstændigt i dog dancingens tegn…

Lørdag gik turen til Nørre Broby på Fyn, hvor Linda havde tilbudt husly til en VM 2023 Fundraising Koreografi Dag.

Da invitationerne blev sendt ud, var forsamlingstallet på 10 udendørs, så vi havde planlagt med 9 deltagere og jeg selv som instruktør. Ideen med dagen var, at videreformidle, hvordan jeg arbejder med den proces det er, at koreografere et nyt program. Det var ment som en inspirations- og motivationsdag.

Og det blev en rigtig fin dag. Vejret var skønt og deltagerne dygtige og engagerede. Det var dejligt at være ude og undervise. Det er længe siden, at jeg sidst har været det.

Drengene havde også en god dag. Gollum og Tango var med inde på pladsen indtil frokost, hvor det blev så varmt, at de kom ud i en mere skyggefuld bil. Xmas kan bedst lide, at være sammen med “sin mor”, men har ikke noget behov for at gå hen til andre, så han lå inde på pladsen og hyggede i skyggen under stolen.

Tango er ekstremt ekstrovert og holder meget af at være sammen med andre hunde og mennesker, så han var lidt udfordret af, at blive “holdt udenfor” og det protesterede han lidt over, men i frokostpausen kom han i fokus og det nød han.

Gollum er så nem at have med, han nød indtrykkene og lagde sig derefter til at sove.

Vi stoppede i skoven på vej hjem og gik en runde, så alle havde brændt det sidste overskuds-krudt af inden vi landede i Sorø igen.

Søndag morgen gik turen til Garbogaard, hvor Ophian Hundeskole holdt årets første HTM stævne.

Det var dejligt at være i gang igen – også selvom der var stegende varmt i hallen.

Gollum arbejdede super flot og især starten, der ellers har drillet os lidt, sad lige i skabet. Jeg fjumrede med vores koreografi, men hey ho… vi skal lige vænne os til at være tilbage i ringen igen. Alt i alt er jeg tilfreds med det vi leverede. Det viste i hvert fald, at Gollum rent træningsmæssigt er det rigtige sted.

Efter HTM3 skulle jeg være DJ i 2 klasser og mens jeg var det, sad jeg sammen med Xmas, så han vænnede sig til at være inde i hallen. Det var super fint – men måske lidt for lang tid. Han havde det varmt og var meget tørstig, da han kom ud i bilen igen. Heldigvis havde jeg fået en flaske Oralade med, som han kunne få lidt af, da vi kom ud.

Tango fik også lov til at komme med ind i hallen, men først da jeg ikke havde andre opgaver end at tage mig af ham, for han kræver lidt mere af sin handler. Xmas er glad, bare han er tæt på mig, så lægger han sig ned og hygger. Tango vil gerne alt muligt. Han ville gerne hilse, nusse med små hvalpe (han elsker hvalpe), dele knus ud og i det hele taget er han bare en meget social hund, der har svært ved at være tæt på mennesker uden at vise sin kærlighed til alt og alle.

Sidst på den del af stævnet, som jeg skulle være med til, kom Sandkassen. HTM sportens hvalpeklasse og her var Xmas tilmeldt. Jeg havde besluttet, at vi skulle arbejde med cirkler (det kan være intimiderende for en hundehvalp, at løbe væk fra sin ejer i en fremmed hal midt i et travlt stævnemiljø), ro og så bare et par øvelser, som er lette for ham for at give ham en følelse af at mestre situationen.

Vi startede med “ro” – næsetarget og belønning for at fastholde positionen.

Dernæst slalom – en af hans ret sikre øvelser, for at give ham selvtillid i ringen.

Så de store cirkler, der evt. kunne være svære.

Og slutte med cirkler om handler, der også er ret lette for ham, så han kunne forlade ringen med en følelse af at være verdensmester.

Xmas var ikke helt enig i min planlægning. Han lavede fine næse-target dut, men derefter skulle der lidt overtalelse til før han fik lyst til slalom…

– han ville hellere løbe i store cirkler. Så løb vi i store cirkler og han var begejstret.

Faktisk var han så begejstret, at han ikke ville stoppe med sine cirkler igen… han var ikke med på, at skulle cirkle handler, når man kunne bæne rundt i store cirkler…

Men pyt – han lignede bestemt en, der følte sig som verdensmester, så målet var alligevel nået. Han opførte sig hjemmevant og trygt i ringen. Høj hale og fuld fart på. Dejligt. Han satte heller ikke farten ned, selvom der på det tidspunkt var forfærdeligt varmt i hallen. Så alt i alt opførte han sig som den perfekte lille sandkasse hvalp.

Kl. 14 var der præmieoverrækkelse – Gollum blev nr. 3 i klassen med et fint bestået program og lille Xmas fik en præmie for at være med i Sandkassen ❤

Gollum vandt et dyr….
– Og Xmas fik en fin pakke med alle mulig dejlige ting.

Og så fløj vi ellers ud af døren, for vi havde fået lovning på dejlig kaffe og hygge hos min søster, hvis vi kunne nå det inden hun skulle afsted igen kl. 16. Det kunne vi heldigvis. Vi fik 1½ time under parasollen med en kold iskaffe og en kanel-snurre i hånden 😉

Take it easy boy boy, go to your home, smoke a cigar…

Og jeg tror faktisk, at hundene var ret trætte oven på en oplevelsesrig weekend, for der var ingen der legede… de hyggede med tyggeting, men der var ingen vild leg. Det ligner hverken Xmas, Tango eller Rona (der også havde sin udstillingsdebut denne weekend og opnåede “Excellent”).

Smukke Rona
Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrence, Kursus, Tango, Undervisning, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s